Kolege alfisti, urdio sam juce mali servis na mojoj 156-ci, zamena ulja sipano ELF 5w40 , zamenjen filter ulja stavljen champion sa nep. ventilom . E sad kako se skida tj. menja filter vazduha kupljen nov ali koliko sam ja ukapirao moram da skidam crevo sa kucista filtera i opet cinimi se da mi smeta crevo hladnjaka da bi izvadio poklopac kucista na gore, sa donje strane koliko sam video ne ide . Pa me interesuje jel neko menjao i dali ima neka caka , da je mozda brze i jednostavnije. .
Skidas samo crevo sa kucista filtera i poklopac filtera i onda mora malo gimnastike da bi izvadio/izvukao sam filter iz kucista. Crevo ladnjaka ne diras.
PS. Verovatno ti smeta i poklopac osiguraca na nosacu akumulatora, tako da sve to cupaj napolje jer se lako vraca.
Moras skinuti nosac releja koji su oko akumulatora stegnuti sa dve M6 matice,duzim nastavkom ces odozgo odvrnuti poklopac filtera,crevo rasspoj na selni i vadis polako uvis.Prvi put je kao tesko ali posle je sve uhodano i za 10 min gotovo.
pozdrav alfisti jeste glupo je sve sto ste naveli i zbog toga mnogo produzava vreme malog servisa posto na sus plehu obicno srafovi nece bas da slusaju a i filter su zakomplikovali maksimala i jos kad vidim da moram i kuciste releja da skidam ,ali dobro hvala svima na savetima , danas menjam ova dva dana nisam imao vremena.
Stisnes filter za vazdug malo i on prolazi pored releja, ne mora da se skidaju. Kako ste poceli da objasnjavate radite mali servis vremenski isto ko i veliki.
Alfa Romeo - turning drivers into mechanics since 1910