Anticki filozofi su imali zaprezna kola i konje...tako da su i pvrede i smrtnost bile jako male.Jedino ih mac sasekao u korenuedin napisao:Sale znam da logikom antičkih filozofa to o čemu pričaš deluje savršno logično, ali najosnojvni postulati fizike govore drugačije...
U sličaju da su vozila različitih težina ili se krecu različitim brzinama ili oboje, onda je drugačije...
Bezbednost u saobracaju
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia

- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Drugar nemoj da se ljutis, nism nista lose mislio izvini 

“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- elas
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Ajde izljubite se pa da idemo dalje 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- elas
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Evo da se i ja malo umešam u polemiku,aki bi se prosto sabrale brzina ispada 80+80=160 što znači da je jedan na drugog preneo brzinu...ali oni nemaju toliko brzine za oba dva auta pa ispada da jedan trpi udarac duplo a drugi ništa.Fizika se nemože zaobići.Ako se dva objekta-automobila iste mase i iste brzine kraću jedan prema drugom i sudare sila bi trebala biti slična kao da tom brzinom udare u statičnu prepreku.Naravno u stvarnom životu ima tu još bezbroj parametara koji utiču na ishod.Kraš testovi se izvode ako se ne varam brzinom od 60 km/h u statičnu prepreku što odprilike odgovara sili većine udesa gde se počinju dešavati teške povrede.Naravno tu i autoindustrija dosta lobira da se ne testiraju na većim brzinama a svi shvataju zbog čega.
sent from maj el dži digitron juzing tapatok
sent from maj el dži digitron juzing tapatok
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Brzine se ne sabiraju. Na snimku su istim autom udarili u zid brzinom 80kmh, pa onda ceoni sudar 2 auta takodje 80kmh i ostecenje je u oba slucaja isto. E sad ne znam kakva bi bila situacija auto vs kamion, zbog vece mase
[youtube]r8E5dUnLmh4[/youtube]
[youtube]r8E5dUnLmh4[/youtube]

- Boki Ar
- Garaža: Alfa Romeo GT
To su vrlo teški incidenti. Auto se (uobičajeno kod čeonog ili udarac u zadnji deo teretnjaka) "podvlači" pod kamion, ne dao Bog nikome.
Imao sam nesreću da prolazim tuda, nudio sam pomoć ali su me OSL udaljili... Nisam verovao da iko može da to preživi. Yugo je bio tako "upljeskan" da su se videli samo zadnji štopovi i registracija ČA... Bog ima zadnju reč.
Ceo članaka iz novina klikom ovde.Vozač kamiona: - Približavao sam se Slijepač mostu. Morao sam da reagujem i nekako zaustavim kamion. Skrenuo sam sa magistrale, udario u brdo, posle čega se kamion prevrnuo na bok i klizao magistralom,priča Bjelić policiji. Kamion se zaustavio pedesetak metara dalje. Izašao sam iz kabine i tek onda sam video stravičnu sliku. Ispod kamiona je bio zarobljen auto - ispričao je Bjelić.
Imao sam nesreću da prolazim tuda, nudio sam pomoć ali su me OSL udaljili... Nisam verovao da iko može da to preživi. Yugo je bio tako "upljeskan" da su se videli samo zadnji štopovi i registracija ČA... Bog ima zadnju reč.
- Nigy
- Garaža: .
Laicki sam ti objasnio. Ako hoces malo detaljnije, imas nekoliko linkova ka objasnjenjima. Ako ti ni to nije dovoljno, onda zasuci rukave i baci se u ozbiljnu fiziku pa razradi sve moguce scenarije. Dok to ne uradis, nema vise potrebe da se ubedjujemo.elas napisao:A sta je sa inercijom...odjedanput je zastala i povratila se unazad odakle je doslaNigy napisao:Stvar je vrlo prosta - brzine se 'ne sabiraju' jer svaki auto apsorbuje deformacijom 'svoju' brzinu. Drugo vozilo nije zid koji ide ka prvom automobilu identicnom brzinom.

- Boki Ar
- Garaža: Alfa Romeo GT
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
- Shanirani
- Shanirani
Evo Apdejta ako se neko seca mog posta kako je moj burazer imao udes sa svojim Bmw-om..
Radili ga neki likovi u Aleksandrovcu kod Krusevca. Odlicno ga odradili. Sve su drugo kupili i ofarbali.. Nisu nista ispravljali i kitovali. Ali su rekli da je auto vec bio dobro udaren i da nije sastavljen kako treba. I zbog nekih creva ili ko zna cega jos auto nije vukao kako treba. Sad ide odlicno.
Inace farove nisu mogli da nadju druge jer su ovi bili sa projektorima, pa su kupili neke za cak 700e.. Sto je meni bilo suludo jer sam ja iste nasao za 300.. no nebitno. Osiguranje to placa.
Steta je kostala 280 000 dinara.. Sto mu izadje oko 2550eu..
A da steta bude jos veca, burazer opet danas imao udes
Udario ga covek odpozadi i napravio stetu od 350e :/
Radili ga neki likovi u Aleksandrovcu kod Krusevca. Odlicno ga odradili. Sve su drugo kupili i ofarbali.. Nisu nista ispravljali i kitovali. Ali su rekli da je auto vec bio dobro udaren i da nije sastavljen kako treba. I zbog nekih creva ili ko zna cega jos auto nije vukao kako treba. Sad ide odlicno.
Inace farove nisu mogli da nadju druge jer su ovi bili sa projektorima, pa su kupili neke za cak 700e.. Sto je meni bilo suludo jer sam ja iste nasao za 300.. no nebitno. Osiguranje to placa.
Steta je kostala 280 000 dinara.. Sto mu izadje oko 2550eu..

- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT - Lokacija: Krusevac
@ Shanirani

- alfabg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd(85 kw)rest. 2004.Remaped
- Shanirani
Pa stavio ga na prodaju jos pre prvog udesa. Al sta da se radi. Ni jednom nije on kriv.
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
http://www.alo.rs/vesti/bizzare/pogleda ... ideo/87445
Das auto...
O Boze, nisam mogao da verujem da neko moze biti ovoliko pijan i bezobrazan. Samo mi je zao sto nasa policija nema one ograde na prednjem braniku kao americka patrolna vozila, pa da ova govna izguraju sa puta a ne da ga prate dva kilometra dok se idiot nije smilovao da stane
Das auto...
O Boze, nisam mogao da verujem da neko moze biti ovoliko pijan i bezobrazan. Samo mi je zao sto nasa policija nema one ograde na prednjem braniku kao americka patrolna vozila, pa da ova govna izguraju sa puta a ne da ga prate dva kilometra dok se idiot nije smilovao da stane
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- alfabg
Malopre videh u Voislava Ilica kod ats skole magarca kako je udario od nazad na semaforu u crnu alfu 159 koja je stajala i cekala zeleno.Vidim klinac koji razvozi picu sa puntom da se zakovao u 159.Nadam se da vlasnik 159(alfa izgleda kao nova) nije neko sa foruma.A ti magarci sto razvoze pice na adrese za garantovano vreme izgleda se nece smiriti dok ne zgaze nekog ili ne izginu.Neko ih napalio da su mali sumaheri.
Show Must Go On
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Jbg, delimicno si upravu, ali ima i ono, ako ne bude isporucena na vreme zakid na plati itd...
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- alfabg
Auuuu porediti zakidanje na plati sa oduzimanjem necijeg zivota,zdravlja,unistavanje celih porodica ili sa druge strane pogibija,sakacenje i trajni invaliditet Tih sto razvoze pice...Slazem se ja sa tobom da se tesko zivi i da znaci svaka kinta ali ipak treba paziti na druge i sebe.Jer kako ce da objasni nekom ocu cije je dete ubio da je to moralo tako da bude da mu nebi skinuli platu.
P.S.nista licno
Re: Bezbednost u saobracaju
edin napisao:Jbg, delimicno si upravu, ali ima i ono, ako ne bude isporucena na vreme zakid na plati itd...

P.S.nista licno

Show Must Go On
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Sve što pišeš je savršeno tačno ali...uvek to ali...ništa ja ovo što ću napisati ne odobravam ili branim,živi se teško i juri za nekom crkavicom na sve moguće i nemoguće načine.Ljudi bezbednost u vožnji olako shvataju i gledaju na nesreće kao da se to uvek nekom drugom desi a otrežnjenje po običaju dolazi kasno...
- Bg_Silver
- Garaža: /
Slazem se, ja ih cesto vidjam kako jurcaju u tim malim i relativno nesigurnom kolima, provlace se izmedju kola skuterima, a pogotovu nocu kad je manje saobracaja. Nazalost ti koji jurcaju ne razmisljaju sta moze da se desi, nego o tome dal ce da im skinu od plate ako ne stignu na vreme.
- Nigy
- Garaža: .
Ti koji razvoze pice su uglavnom klinci, koji pitanje i da li uopste imaju svoje vozilo, pa jurcanje za platu verovatno dozivljavaju kao priliku da se pokazu. I sumnjam da je ikome od njih i na kraj mozga ideja o posledicama takvog ponasanja...