Raste nivo ulja na 2.0 TS 8v
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Drugari, vec 2 mjeseca alfa mi gubi vodu, sve je suvo, sva crijeva pregledana, hladnjak, sve je ok. Provjerio sam ulje i po mjeracu ima preko maximuma, sumnjam da mijesa vodu i ulje. Jel mogu to nekako da provjerim, ne znam sta da radim, voda nestaje a nigdje ne pusta, dospem 0.5L za 10 dana. . . 
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
ako ti raste nivo ulja ili je voda ili benzin. benzin ćeš osetiti po jakom mirisu (logično) a ako je voda trebalo bi da vidiš na meraču da li ima vode.
dihtung glave, glava i gumice na hilznama.
dihtung glave, glava i gumice na hilznama.
- Mili
- Garaža: Alfa Romeo 147, 1.6 Twin Spark 120ks
Ima li tragova bele skrame kada skines poklopac za sipanje ulja ili na meracu za ulje? Po tome sto si naveo motor ti mesa vodu i ulje, zato bolje sto pre kod majstora da potpuno ne unistis makinu...ili istoci svo ulje iz motora u neki lavor pa vidi kakva je situacija
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
Ako mesa trebalo bi da pokaze i na cepu i u posudi za antifriz, zar ne?Meni je tako bilo na prethodnom autu,odmah je pokazao majonez.Ja ove zime imam taj problem sa skramom na meracu ulja,vidi se da je voda,ali cim 2-3 puta stavim-vratim merac i obrisem,posle vise nema sve do sledece voznje.I te skrame ima samo u cevi meraca,kad spustim sipku u karter tamo je cisto ulje.Vodu gubi ali znam gde tako da ne verujem da je pomesao,morao bi i da se primeti u radu i snazi motora zar ne?Videcu kad dodju vise temperature i ulje bude moglo da se zagreje na barem 60C i preko pa da ta voda ispari.Ja vozim tako vec 4-5 meseci i ne dize nivo ulja vec ga trosi kao i inace sto je trosio 
- mali radojica
to je ako sipa ulju u vodu, tj kad ima ulja u rashladnom sistemu. ako ima vode u ulju tad ne pokazuje ništa u čantri. ts ima mokre hilzne koje su sa donje strane udihtovane o ringom, kad to popusti voda se cedi u karter.
- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
U svakom slucaju,letos nisam imao taj problem i tada je temperatura ulja bila redovno 80-90C,sada tek lizne 60 kad ga duze vozim(50+km)a uglavnom je ispod.Mada je moguce i da je do ulja,kao da je penusanje u pitanju,tako izgleda.Nego me cudi da pokazuje samo u cevi meraca,kad izvucem merac,te skrame ima samo negde iznad meraca,daleko od onih tacki za merenje nivoa
Jbm li ga
- mali radojica
- Ognjen_HN
Kazu jos ako pomijesa vodu i ulje da na mjeracu ima mjehurica..... cantra od vode cista, skrame nema ni malo, auto ide normalno, ne dimi.....to mi se pocelo desavati od kad sam odradio veliki servis prije 2ipo mjeseca... ..
- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Sta je da je,da nesto nevalja osetio bih a pokazalo bi malo i na cepu,dimio bi valjda makar malo od te vode.Teram i dalje do aprila i zamene ulja pa cemo videti.Ionako jedva da baci dimcic kad ga sutnem u 6,6.5k obrtaja
- mali radojica
ognjene jel voda ili benzin? možda ti gubi vodu na nekom drugom mestu, a u karter naliva benzin.
- Ognjen_HN
Ne ne ne, nismo se razumijeli Radojica, sve sa benzinom je ok, ne nalijeva ga kroz cilindre(kako ne treba), potrosnja je ok, ne smrdi na mjeracu. Vodu mi gubi, a nivo ulja se povecava. Mada sad sam bio kod zeta majstora, koji mi i inace radi sve ozbiljnije radnje na autu, konstatacija je sledeca: da mijesa vodu i ulje , odmah bi ulje pobijelilo, i bilo bi skrame na mjeracu i cepu, kao sto su vec neke kolege navele, + voda bi razrijedila ulje i opao bi pritisak, a meni po saticu za pritisak sve je ok, nema promijene, 6 bari na hladan auto u leru, kad se ugrije na leru 3 bara..... vjerovatno negdje malo pusta vodu i cim se ugrije auto ispari voda, i zato nisam mogao da vidim.
Sto se tice povecavanja nivoa ulja, majstor se ne sjeca, mozda je i presuo malo preko maximuma.....Na kraju sedmice skidamo sus pleh i detaljno se pregleda ''macola'' da vidimo da li pusta vodu negdje.
Sto se tice povecavanja nivoa ulja, majstor se ne sjeca, mozda je i presuo malo preko maximuma.....Na kraju sedmice skidamo sus pleh i detaljno se pregleda ''macola'' da vidimo da li pusta vodu negdje.
- mali radojica
- Ognjen_HN
Vrlo lako moguce da je trip, treba dooooosta maltretiranja da se stari nord dotuce, ja ga pazim, a i presao je oko 190-200 hiljda, tek se "razradio"