alfa145 14TS
- VASKEbgd
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 145 1.4ts 146 14TS
Imam 145.cu...14ts odlican motor,ali do 2000,3000 obrtaja slabo vuce,MALO BOLJE VUCE NA BENZINU,ugradio mu sekvent plin,medjutim nije hteo da vuce,pa sam mu na kraju VRATIO klasican plin i za nijansu je bolji,ali nije to to...odakle da pocnem...neko mi kaze da nije dobro uzupcen,neko kaze varijator...odakle da pocnem...POMAGAJTE

- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Pocni od pocetka
Zasto sebi pravis problem i k'o corava koka nabadas pa sta bog da!
Postoje majstori i provereni servisi, kreni sa dijagnostikom pa ako je tu sve u redu idi dalje!
Koliko si malo dao informacija nemoj da ocekujes da ce ti neko kao iz topa ponuditi resenje, jer niko nista ne zna o tvom autu.
Kakve i kada si menjao svecice,
kada si radio veliki servis,
da li je problem od tada ili posle izvesnog vremena ,
ko ti je zupcio auto,
U kakvom je stanju varijator,(ako ga ima)
sta je sa protokomerom,
kakva ti je kompresija,
koliko trosi ulja na 1000km,
da li imas katalizator i u kakvom je stanju,
sta je sa lamda sondama ako imas dve ili jednu
ne mogu da verujem da auto bolje radi sa venturi nego sa sekventom,
itd,itd,itd,itd
A da ne pominjem sto niko ziv nezna odakle si , ko si, iz kog mesta pa da te i uputi kod koga da odes da ti pogleda auto?
Nije obavezno predstaviti se ali je red!

Zasto sebi pravis problem i k'o corava koka nabadas pa sta bog da!
Postoje majstori i provereni servisi, kreni sa dijagnostikom pa ako je tu sve u redu idi dalje!
Koliko si malo dao informacija nemoj da ocekujes da ce ti neko kao iz topa ponuditi resenje, jer niko nista ne zna o tvom autu.
Kakve i kada si menjao svecice,
kada si radio veliki servis,
da li je problem od tada ili posle izvesnog vremena ,
ko ti je zupcio auto,
U kakvom je stanju varijator,(ako ga ima)
sta je sa protokomerom,
kakva ti je kompresija,
koliko trosi ulja na 1000km,
da li imas katalizator i u kakvom je stanju,
sta je sa lamda sondama ako imas dve ili jednu
ne mogu da verujem da auto bolje radi sa venturi nego sa sekventom,
itd,itd,itd,itd
A da ne pominjem sto niko ziv nezna odakle si , ko si, iz kog mesta pa da te i uputi kod koga da odes da ti pogleda auto?
Nije obavezno predstaviti se ali je red!
- petarc+alfa
- Garaža: Citroen xara 2.0 hdi
Imam slican problem.U petak sam uzeo alfu 145,1,4ts benzin.Isto sam primetio da slabije vuce do 3000o/min,i malo nemirnije radi na leru.Promenio sam svecice ,skinuo svecice koje su bile lose,kada sam skinuo bobine primetio sam da imaju pukotine na donjoj strani.Uradicu jos neke provere pa javljam .
- petarc+alfa
- Garaža: Citroen xara 2.0 hdi
Pproblem je resen,nije ono najgore u pitanju. Kompresija dobra,bobine dobre,dihtung glave dobar.U pitanju su bile dizne od kojih je druga dizna bila skroz zapusena i nije bacala gorivo.To se videlo kad sam skidao nove svecice da bi merio kompresiju.Svecice na drugom cilindru su bile ciste bez sagorevanja,iste kao i kad sam ih namontirao.Skinem dizne a; ne zabetonirane.Sa zicom pazljivo ocistim deo gde je sito u dizni i tu je bilo dosta prljavstine.Vratim dizne i auto kida,jedino su na leru radi na 1300 o/min.Dizne cesvakako ici na ciscenje.A ovo sa obrtajima cu resiti.
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”