Ima li slicnih iskustava ?
Zveckanje u tabli 156 JTD SW
- doktor dule
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Pozdrav drugari, malo sam vrsljao po forumu ali nema resenja za moj problem ... O cemu se radi, javlja mi se neprijatno zveckanje u tabli u predelu iza volana (od prilike), zvuk je iritirajuci srednje glasnoce, podseca na zveckanje neka dva metalna predmeta manje mase i javlja se na leru iili jako niskim obrtajima narocito je izrazen kod prvog paljenja dok se ne spusti ler ... Zavlacio sam se ispod volana, skidao satove, cackao oko pozarnog zida pod haubom ali nista ...

- mladenke
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v 2003
kad nadjes sta je, javi mi. Ja sam se tripovao da mi privezak na kljucku zvecka ali je ipak nesto drugo ko kod tebe. 
Alfa Romeo - turning drivers into mechanics since 1910
- Pittatore
- Drug Član

- Garaža: AR 155 3.0 24v Reborn
AR 166 jtd Familiare
Opel Zafira OPC Familiare XL
Yamaha FZR1000 EXUP Hajde da se volimo XD
AA500 Dvogumena raga - Lokacija: BG
Neko je cini mi se pisao da je imao problem sa plastikom ventilacije za soferku, proveri...
- doktor dule
Moguce da je plastika ventilacije soferke ... ali koliko je komplikovano doci do nje ...
Jer ako moram da rsturim pola table ili celu onda ce krckati i zveckati jos vise sto mu dodje skuplja tara nego mera ...
Jer ako moram da rsturim pola table ili celu onda ce krckati i zveckati jos vise sto mu dodje skuplja tara nego mera ...
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Hoce plastika kod soferke da lupa kad se zagreje. tako je bar kod mene..
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
A kod mene nesto zvecka dok se ne zagreje. Cim temperatura predje + 5,6 stepeni, zveckanje nestane.
- mladenke
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v 2003
Ali ovo je zvuk kao metal od metal da udara, sitno cukanje, bas metalni zvuk. Kao kad imas npr 2 priveska na kljucu pa se udaraju dok vozis, samo negde u tabli. Mozda su gremlini zaboravili priveske u tabli pa se sad to cuje.Shanirani napisao:Hoce plastika kod soferke da lupa kad se zagreje. tako je bar kod mene..
Alfa Romeo - turning drivers into mechanics since 1910
- doktor dule
Moguce da su neki labavi delovi plasticnih cevi ali mladenke je lepo objasnio da je zvik vise metalan nekako " zrrrrrrrr " pa to onda smanjuje mogucnost da su plasticni elementu ali nikad se nezna ...
Ajde nek se javi neko ko je rasturao tablu zbog toga pa da nam kaze hehe
Ajde nek se javi neko ko je rasturao tablu zbog toga pa da nam kaze hehe
- Shanirani
Na ovakve stvari samo moze da odgovori neko ko je skinuo celu tablu i zna sta se nalazi iza.
Mada mozda drzaci te table pucaju. Jer su metalni i drze ih srafovi, pa su mozda srafovi popustili.
Mada mozda drzaci te table pucaju. Jer su metalni i drze ih srafovi, pa su mozda srafovi popustili.
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Nije do srafova koji drze tablu,dobro su napravljeni i ucvrsceni...da nije onaj poklopac na samoj piksli on je metalni i hoce da vibrira i iritira.

- doktor dule
Sad sam se setio da mi je ventilacija soferke na vozacevoj strani za nijansu slabija nego na suvozacevoj (znam po odmagljivanju klimom) mozda su stvarno neke ventilacione cevi u pitanju ... a kad vec pricamo o tabli jel primetio neko da ponekad krcka, rekao bih da je to posledica uvijanja sasije na neravnom terenu ...
Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока
Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока
- Shanirani
To definitnivno. Kad se penjes na vislji ivicnjak oce da se uvija. Prost primer ti je kad podignes jednu stranu na dizalicu da npr zamenis tocak, videces da ti se vrata tesko otvaraju i zatvaraju jer se auto uvio.