Vozim Alfu 147 19.jtd 8v skoro sam je kupio i naravno niko vam nece prodati savrsen auto koji nema nikakvih ulaganja. Uglavnom su to sitnice koje nisu od nekog presudnog znacaja ali znaju da nerviraju.
Naime imam problem - ponekad da mi se desi da u prvu i drugu malo teze ubacim moram da jace pritisnuti rucicu mjenjaca. To se desava samo u prvoj i drugoj brzini ma da ne tako cesto. Primjetio sam da su mi na rucici mjenjaca 2 sarafa sto drze citavu rucicu od mogucih 3 ili 4 proklizala i ne stezu citavom snagom tako da rucica kada se malo mrdne ta plastika se vrti. Da li je moguce da to pravi problem. Uvjek se moze ubaciti u brzinu ali nekad rucica zapunje a nekad ide normalno. Ne krci prilikom ubacivanja u brzinu.
Ponekad teze ubacivanje u brzinu
- sofoiks
- Garaža: Alfa Romeo 166
2.4jtd
140~180 km - Lokacija: ljubljana
Kazanovicu verovatno ste u pravu. Nesto je na sajlama od rucke do mjenjaca. Mozda i ta dva sarafa ne drze pa ti sajle nisu u pravim pozicijama
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Nosac rucice mora biti fiksiran,u suprotnom ima odstupanja u polozaju i sajle ne ubacuju dobro.

- SlobeX
- Garaža: AR 156 2.4 JTD
Lada Niva 1600
MB A170cdi - Lokacija: Bijeljina
- Mili
- Garaža: Alfa Romeo 147, 1.6 Twin Spark 120ks
Ja sam imao slican problem i desavao se iskljucivo na hladan start. Problem je pravio cilindar pedale kvacila
- kazanovic
- Garaža: Alfa Romeo
Meni samo prva nekad i druga brzina zezaju, ne desava se uvjek ali ponekad, da li pritisnem jace ili slabije rucicu pa pomjerim plastiku sto drzi rucicu. Uglavnom moze uvjek uci u brzinu samo sto nekad zapne imam osjecaj kao da guram u neki feder. Ne volim na silu da ide da nebi pokvario sta, pa samo ubacim u drugu ili neku drugu brzinu pa tako uspije. Imam osjecaj da su mi ovi sarafi sto drze plastiku proklizali da li je moguce kako rjesenje da ih ucvrstim.
- alfa147nis
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTDm
Ja imam slican problem, tj. kad god ubacim u rikverc i krenem ispadne iz brzine. Ukoliko je ravno i polako podjem mogu malo da vozim, ukoliko je blago uzbrdo nema sanse svaki put ispada. da li je moguce stelovati te sajle
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”