Ne pali kompresor klime iz kabine?
- Lazadolf
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
Klima dopunjena,pretisnem taster klima nece da se upali,medjutim hoce preko zice sa akumulatora znaci kompresor ispravan, svi osiguraci provereni sve ispravno,ostaje od neka zica od osiguraca do tastera u kabini ili senzor tem. koji ne dozvoljava da se klima upali? 
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Pa sta kaze senzor temperature, koju temperaturu prikazuje?
Alfa Romeo - The car inside the driver.
- Lazadolf
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Klima se ne pali ako je 5 stepeni ili manje, e sad ako je isti senzor sto pokazuje 10 stepeni onda nije do toga. Jel ima neki relej mozda? Proveri i dugme klime da li radi uopste

- Lazadolf
Napolju je vise od 5 c,ne znam da li je isti,sve je provereno sto se tice releja i osiguraca ,dugme je radilo pre kvara klime kad pretisnem pali se lampica.
- boris88
- Garaža: Alfa Romeo 156 SP3, Alfa Romeo 156 SW 2.4 20V
na kompresoru postoji i elektro ventil, ako je on crkao nece zbog toga, mada ako pali na zice ovako, ne bi trebalo
- miljan
- Garaža: Alfa Romeo 155 1,8 8V TS
A kakav je bio kvar klime ajd prvo odatle da krenemo jel nije imao freon ili nesto drugo, jel ti pre radila klima tj. Jel hladila?Lazadolf napisao:Napolju je vise od 5 c,ne znam da li je isti,sve je provereno sto se tice releja i osiguraca ,dugme je radilo pre kvara klime kad pretisnem pali se lampica.
- miljan
Sad se setih jos neceg, kad je dopunjavana klima jel auto radio i klima bila upaljena.
- Lazadolf
Nije imala freona hladnjak je menjan,pre toga radila normalno, ne znam prilikom punjenja azotom bila su ugasena kola ,za punjenje freonom nisam bio prisutan.
- Lazadolf
Od osiguraca do tastera u kabini je kvar predpostavljam,da li se na tom putu nalazi senzor tem. I gde?
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Upravo se setih, drugar je imao problem jer mu je pritisak u sistemu bio prevelik i kompresor nije hteo da upali. Ispustio je malo freona i eno sljaka mu klima kao sat!
Alfa Romeo - The car inside the driver.
- moth3
- Garaža: d(-_-)b
Proveri relej kompresora. Nalazi se ispred akumulatora, u kutiji prema faru.
Nema gorih ljudi od alfista.
- Lazadolf
Upravo se setih, drugar je imao problem jer mu je pritisak u sistemu bio prevelik i kompresor nije hteo da upali. Ispustio je malo freona i eno sljaka mu klima kao sat!
Ali klima radi kad se upali kablom tako da nije do togasigurno.
Relej sam proverio kao i osigurace u kutiju kod fara jedino ako ima neki van kutije gde su osiguraci.
Ali klima radi kad se upali kablom tako da nije do togasigurno.
Relej sam proverio kao i osigurace u kutiju kod fara jedino ako ima neki van kutije gde su osiguraci.
- OMP
- Garaža: GP TJet
ne klasicnoj ventilaciji nece da odmagli ali cim kliknem pahuljicu odmagli za 10sec a takodje osetim u leru da se upali kompresor, malo stucnu obrtaji?
Re: Ne pali kompresor klime iz kabine?
kako se ne pali, sta je ona meni cele zime na minusima razmagljivalo stakla???bums85 napisao:Klima se ne pali ako je 5 stepeni ili manje
ne klasicnoj ventilaciji nece da odmagli ali cim kliknem pahuljicu odmagli za 10sec a takodje osetim u leru da se upali kompresor, malo stucnu obrtaji?
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- miljan
Najbolje je tamo gde si punio klimu da oteras auto na reklamaciju jer oni treba da ispobaju dal radi tj.hladi a izgleda da su samo dosuli freon (auto nije paljen) i teraj dalje, posto nisi bio prisutan a menjan je hladnjak postoji mogucnost da nema dovoljno freona.
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Postoji mogucnost da ga nema nikako,rucno mozes da aktiviras kompresor jer si preskocio sve komande i zastite.Time si otklonio mogucnost kvara na samom kompresoru,preko komande nece jer je freon ispario,tj moguce da pusta na spojevima ili samom hladnjaku.Freon vrlo brzo izlazi i na malu ryupicu na koju obican vazduh mozda i ne bi.

- Lazadolf
Kompresor je verovatno ispravan klima je radila pre kvara, bio sam prisutan kad je punio azotom i kompresor je palio ali ne iz kabine,tako da mislim da je izbacena opcija da je freon iscureo jer i tad pod punim pritiskom kompresor nije hteo da upali .Da li se vidi kako izgleda kad ispsuti freon negde?
- elas
Ne,nema boju nikakvu.Onda ti je otisao onaj sad kako se zove zaboravio sam presostat ili senzor pritiska u sistemu.Nema sta drugo da bude.

- Lazadolf
gde se nalazi taj presostat i senzor pritiska? rasturio sam tablu u kabini sad cu da vidim da li je do carobne pahuljice 
- elas
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Istina je da se sa klimom brze odmagli, ali ne moze da se upali na niskim temperaturama, makar je tako kod digitalne klime i nije samo kod mene, a tako je i na 147. Mozda na 156-icama pre ristajlinga moze da se ukljuciOMP napisao:kako se ne pali, sta je ona meni cele zime na minusima razmagljivalo stakla???bums85 napisao:Klima se ne pali ako je 5 stepeni ili manje

- Lazadolf
Proverena tabla u kabini sve radi ipak je ostalo samo presostat i senzor pritiska 90 % je to ,kako da proverim jel mroam na diajgnostiku i da li moze opste da prepozna kompljuter to?
Nasao sam ovo na cevi klime da li je to senzor pritiska ili presostat
http://www.dodaj.rs/?1m/Pu/2zPrE3up/img ... 205541.jpg
Nasao sam ovo na cevi klime da li je to senzor pritiska ili presostat
- Lazadolf
Gde se nalazi i da li ima senzor pritiska mozda je odkacen?
- Lazadolf
Da li ima veze konektora na ventialtoru ? kad se upali klima treba i on da se upali mozda zbog nejga nece?
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Reostat se zove taj senzor i trebalo bi da imas 2 kom. Jedan do kompresora i jedan posle kompresora. Vjerovatno je on rikavela 
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI!