Zdravo,
ja sam nov ovde i potrebna mi je vasa iskusna pomoc. Treba karter da promenim jer ne nazalost udaren i krpljen. Ali nigde ne mogu da nadjem karter za model 156 2.0 JTS (2003). Nasao sam jedan otpad u Obrenovcu, i oni mi kazu da je karter za TS isti kao i za JTS. Da li je to tacno? I jer moze neko da me uputi gde mogu da nadjem karter za JTS model.
Unapred zahvalan
Karter za 156 2.0 JTS
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Dobrodosao! U delu "sponzori" imas firme koje prodaju delove kao i u temi "otpadi" 
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- luffee
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS (2003)
Hvala na odgovoru.
A jel moze neko da mi kaze da li karter za TS moze na JTS 2.0
A jel moze neko da mi kaze da li karter za TS moze na JTS 2.0
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Trebalo bi da je isto,blokovi su mislim identicni samo se glave razlikuju...nemoj me bas drzati za rec,ima nasih koji bolje poznaju benzince

- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
- luffee
Evo danas sam sve sredio. Karter sam nasao kod Dragana u Baricu od TS, i svi su govorili da je isto i za JTS, ali ispostavilo se drugacije.
TS karter je 1cm plici od JTS kartera, i drugacije mu je sace unutra (ako se tako zove nisam siguran). Sace u svakom slucaju moze da se prebaci iz JTS kartera u TS, i karter odgovara savrseno na JTS motor, svi srafovi, oblik, ali samo spolja. Zato sto je plici 1cm, pumpa za ulje se zalepi za dno i nema pritiska ulja.
Nazalost morao sam da vratim karter od TS Draganu iz Barica, i s obzirom da nigde drugde nisam mogao da nadjem JTS karter, zakrpili smo stari
Hteo bih da naglasim da je Dragan iz Barica bio izuzetno korektan, sto se tice vracanja i zamene. Za svaku pohvalu.
Hvala vam svima na pomoci.
Sad mi alfica prede
TS karter je 1cm plici od JTS kartera, i drugacije mu je sace unutra (ako se tako zove nisam siguran). Sace u svakom slucaju moze da se prebaci iz JTS kartera u TS, i karter odgovara savrseno na JTS motor, svi srafovi, oblik, ali samo spolja. Zato sto je plici 1cm, pumpa za ulje se zalepi za dno i nema pritiska ulja.
Nazalost morao sam da vratim karter od TS Draganu iz Barica, i s obzirom da nigde drugde nisam mogao da nadjem JTS karter, zakrpili smo stari
Hteo bih da naglasim da je Dragan iz Barica bio izuzetno korektan, sto se tice vracanja i zamene. Za svaku pohvalu.
Hvala vam svima na pomoci.
Sad mi alfica prede
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
- luffee
Dragan iz Barica je tvrdio da jeste, takodje je tvrdio da su za TS 1.6 i 2.0 karteri iste velicine....
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Ta zackoljica je bitna...odlicno da si uspeo svoj zakrpiti a i mi pametniji za nesto.Na oko jesu a u stvari ne radi posao kako treba.
Zato i sluzi forum,svasta se nesto nauci ovde.
Zato i sluzi forum,svasta se nesto nauci ovde.