curenje nafte 147 16v
- Nemanja 147
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 16v jtd
Pozdrav svima imam jedno pitanje.Primetio sam ujutru ovako kad je malo hladnije da mi se oseti nafta kada ukljucim grejanje i jutros kad sam stigao na posao pogledam ispod haube i vidim da mi curi nafta nisam uspeo da vidim tacno mesto sa kog curi ali kad gledam ovako odprilike sa leve strane i to curi solidno za minut vec se napravila barica...vec sam terao kod majstora zbog toga i on je gledao ali nije uspeo da vidi odakle curi kaze sa pumpe nije...curi samo i oseca se u kabini kad je ujutru ovako hladno ovako ne.ako je neko imao slicnu sitauaciju dobro bi mi dosla pomoc..hvala svima poz
- mladenke
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v 2003
Kad je hladno curilo je i meni, kad se auto zagreje prestane. Pumpa visokog pritiska, kad je hladno gumice se skupe pa ne dihtuju, a kad se malo zagreje onda se rasire i zadihtuju. Curilo je sa jednog elementa pumpe visokog pritiska i nalazilo svoj put do kartera, a videlo se jedino kad se auto ohladi, i snimam mobilnim ispod pumpe a neko drugi upali auto.
Alfa Romeo - turning drivers into mechanics since 1910
- dejan nis
- Garaža: Alfa Romeo 147 jtdm
- Nemanja 147
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 16v jtd
Jel to znaci da je pumpa pri kraju:D?Usput sam svratio kod nekog lokalnog majstora da pogleda cisto sutra cu da idem kod majstora mog da pogleda, ne znam dal smem da vozim ovako
- dejan nis
To znaci da mora pumpa da se predihtuje ako na njoj pusta,ako je ona racunaj trosak od 100-130e.
Moze da se vozi jedino sto ce da gubi naftu po malo.
Moze da se vozi jedino sto ce da gubi naftu po malo.
- mladenke
55e je rasklapanje i menjanje svih gumica na pumpi, i posle toga testiranje na masini.
- dejan nis
- mladenke
Da, na zalost se za skidanje i vracanje pumpe toliko naplacuju. Ko da rade veliki servis.
Ali ako ima uslova to sam da uradi, trebace mu 45 minuta da je skine sam, ako mu je prvi put, jer se veoma lako skida i vraca. Skida se nosac, creva od filtera do pumpe, neka creva visokog pritiska koje smetaju, fiksira zupcanik koji je na pumpi i izvadi pumpa. Ne mora da se skida zupcasti.
Ja sam na zalost morao da je skidam 2 puta, jer prvi bosista je nije sredio kako treba. Prvi put mi je trebalo 30 minuta, a drugi put mnogo manje jer sam onda znao koje su matice i koje gedore i nastavci mi trebaju a i iz kog ugla da pridjem maticama jer prostor skucen pa moras da nagadjas maticu na slepo.
Ali ako ima uslova to sam da uradi, trebace mu 45 minuta da je skine sam, ako mu je prvi put, jer se veoma lako skida i vraca. Skida se nosac, creva od filtera do pumpe, neka creva visokog pritiska koje smetaju, fiksira zupcanik koji je na pumpi i izvadi pumpa. Ne mora da se skida zupcasti.
Ja sam na zalost morao da je skidam 2 puta, jer prvi bosista je nije sredio kako treba. Prvi put mi je trebalo 30 minuta, a drugi put mnogo manje jer sam onda znao koje su matice i koje gedore i nastavci mi trebaju a i iz kog ugla da pridjem maticama jer prostor skucen pa moras da nagadjas maticu na slepo.

- dejan nis
Ma ja znam za skidanje bez razubljivanja,i kod mene pomalo vlazi a imam jos 2 pumpe dobre nego me mrzi da se piiiip,ako se razume malo u mehaniku moze da razmotri kako se skida i da je skine sam nacin skidanja je isti kao i na jtd i da odnese kod bosistu da je predihtuje.
- mladenke
Ti znas, ali mozda on ne zna. 
Sto se mene tice nije mi problem da dam majstoru koliko god trazi za ruke ukoliko svoje ruke ceni realno. Ali za skidanje pumpe nisam hteo da dam toliko, jer je posao amaterski, lak i veoma prost.

Sto se mene tice nije mi problem da dam majstoru koliko god trazi za ruke ukoliko svoje ruke ceni realno. Ali za skidanje pumpe nisam hteo da dam toliko, jer je posao amaterski, lak i veoma prost.
- dejan nis
- mladenke
Realno vise od toga je klepanje preko usiju. 
mpps, galleto ne

mpps, galleto ne

- dejan nis