Pozdrav drugovi ,planiram da menajm hladnjak klime sam.Da li je neko vec to radio i ako je radio da objasni kako ,slike su dobrodosle,skidao sam branik i vezni lim vec tako da sam upoznat gde se i sta nalazi predpsotavljam da bi mogao u sopstvenoj reziji da odradim?
Mozes nije neka nauka,skidas prvo hladnjak vode sa sve ventilatorima pa potom demontiras hladnjak klime.Pazljivo sa holenderima za klima sistem da se slucajno ne pokrive prilikom skidanja,pazljivo i na sec odvrces holendere.Gumice i dihtunge skini i cuvaj ako su u ispravnom stanju da bi mogao da ih iskoristis prilikom vracanja ali opet ces morati na proveru i dopunjavanje sistema,tek tad se zna da li je sve ok.
proveru klime cu izvrsiti pre i posle operacije da se uverim da je do hladnjaka.Negde sam citao da se skdia vezni lim,branik , i ventilator a hladnjak vode ne jer ako skidam hladnjak vode nemoguce je uraditi u kucnoj varijanti
Skida se branik,donji vezni lim na koji ujedno i stoji hladnjak vode.Hladnjake mozes razdvojiti,ne moras da skidas i hladnjak vode,vec odvijes srafove koji spajaju hladnjake i izvuces Pre nego sto skines hladnjak klime,isprazniti sistem,jer moze se desiti da gas prilikom skidanja osteti oci ako sistem nije prazan,ja sam se tako zeznuo jer sam mislio da mi je hladnjak kaput.
ma jak je taj majstor. idi kod nekog malo stručnijeg da napuni sistem sa bojom i odmah ćeš videti da li pušta i gde. ovako rizikuješ da menjaš hladnjak a da ne znaš gde je u stvari problem.
Veca je verovatnoca da freon ispusti na gumicama cevi, nego da se osteti sam hladnjak. Ja bih to odvezao uradio ko sto kaze radojica, pa onda da se definitivno zna sta je raditi. Nije mali poso menjati hladnjak i da se ispostavi da je problem i dalje prisutan. A ni novcano.
Alfa Romeo - turning drivers into mechanics since 1910
Hladnjak je probusen vidi se golim okom ostecenje,tako da mi i ne treba bas dobar majstor za to ,treba mi savet oko skidanja ,slike,video itd sta i kako skinuti ali hvala na odg
Danas sam skinuo branik,idem u ponedeljak kod majstora da proverim gde je tacno probuseno pre nego sto krenem sa skidanjem.Ovo su slike gde sam ja video sta treba skinuti...
1.Kontam da treba skinuti prvo plastiku da bih dosao do srafova koji drze hladnjak klime za hladnjak vode...evo i slike