Pozdrav svim Alfistima!
Da li neko zna tacnu razliku izmedju termostata za Alfu 156 jtd od 2002.god>+,za 1.9 i 2.4 motorom,jer razlika u ceni je dupla,a vizuelno koliko sam ja uspeo zagledanjem da ustanovim, je samo u debljini izlazne cevke(otvora) na "T" cevki koja vodi ka hladnjaku EGR-a,a druga razlika je samo sto je na 1.9 ta "T" cev od plastike,a za 2.4 je od metala.Da li uma neka razlika unutar samog termostata u konstrukciji?,jer ako je samo razlika u toj odvodnoj "T" cevki za EGR-hladnjak,a cena duplo veca,koja je tu fora?Da li mozda na razlicitim temperaturama otvaraju i zatvaraju,?sto je opet veoma mala razlika u rasponu, kada otvara/zatvara jedan ili drugi,da bi cena bila duplo veca!
Za 1.9jtd,cena ide od 4.600.din("Vernet"-fancuski) do 5.700 za "Behr"-italijanski),
za 2.4jtd cena ide minimum 8.500din. do 9.700din za "Behr".
razlika izmedju termostata 1.9jtd i 2.4jtd
- traxxas
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4JTD Sportwagon
- traxxas
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4JTD Sportwagon
Re: razlika izmedju termostata 1.9jtd i 2.4jtd
da, ali tvoja alfa 156 je 2001.god,a ja sam lepo napisao: razlika izmedju termostata za alfe 156 jtd 2002.god. i preko,novije,t.j restajling.
Ako neko zna,neka napise,da li postoji neka razlika u konstrukciji samog termostata,ili je mozda razlika na otvoru kojim se srafi termostat na blok motora?Neka napise neko ko je imao prilike da menja sam termostat i ko je drzao u rukama oba termostata.Sem razlike u onom "T"odvodnom otvoru za creva na izlazu za egr hladnjak,(kod 1.9 je"T" plasticno, a kod 2.4 je"T" metalno),ja nisam video nikakvu drugu razliku .Jel ima jos neka razlika unutar samog termostata?
Ili se sve svodi i zavrsava na razliku u ceni, samo zbog razlicite kubikaze motora,i metalnog "T" odvoda do egr hladnjaka!
Ako neko zna,neka napise,da li postoji neka razlika u konstrukciji samog termostata,ili je mozda razlika na otvoru kojim se srafi termostat na blok motora?Neka napise neko ko je imao prilike da menja sam termostat i ko je drzao u rukama oba termostata.Sem razlike u onom "T"odvodnom otvoru za creva na izlazu za egr hladnjak,(kod 1.9 je"T" plasticno, a kod 2.4 je"T" metalno),ja nisam video nikakvu drugu razliku .Jel ima jos neka razlika unutar samog termostata?
Ili se sve svodi i zavrsava na razliku u ceni, samo zbog razlicite kubikaze motora,i metalnog "T" odvoda do egr hladnjaka!
- motorhead
- Drug Član
- Garaža: Giulietta 1.6 mjet 105ks
Audi Avant B8 - Lokacija: beograd
Carevicu 2.4 ima klip vise pa je i cena veca za mjet dode 6500din(prosle god.varnet) i opet se muci da dostigne temp jednostavno to je kamion to tjuniran cipovan motor od Iveka 

- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Ja sam za 1.9 m-jet platio 8000, a najjeftiniji je bio oko 7000.

- ilija156
- Garaža: alfa GT
Tebi ovaj treba
http://www.autoricambi.co.rs/index.php? ... &Itemid=29
http://www.autoricambi.co.rs/index.php? ... &Itemid=29
- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Veruj mi da razlike u otvaranju nema jer svi otvaraju na 88 C
Razlika u ceni je zbog klipa više ili 8-10 ventila više
Ja sam kod mene na MJTD "nafrezenkovao" termostat od TS i radi super
mada svaki prebudž ide na sopstveni rizik.
Razlika u ceni je zbog klipa više ili 8-10 ventila više

Ja sam kod mene na MJTD "nafrezenkovao" termostat od TS i radi super

- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
termostati krecu da otvaraju ranije na oko 72 stepena, a na 86-88c su skroz otvoreni...