Jel zna neko kolika je duzina odbojnika amortizera na 164rci? Treba mi velicina i prednjih i zadnjih odbojnika? Trazio sam po netu ali nisam iskopao nista
....
Odbojnici amortizera alfa 164
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
- losdokosti
- Garaža: 166 2.4 jtd-m ; ex164 2.0 v6 turbo super
- Ognjen_HN
- losdokosti
duzinski mislim da su isti i prednji i zadnji ali za unutrasnji dijametar nisam siguran i pripazi na novi i stari tim amorta ima razlike tako da bi isto moglo da bude i sa odbojnicima prvenstveno sa unutrasnjim dijametrom rupe u odbojniku, izvini sto nisam od vece pomoci jbg bilo davno

- Ognjen_HN
Unutrasnji precnik mi nije mnogo bitan jer njega mogu izmjeriti na samom amortu kad ga skinem. Bitna mi je duzina jer stavljam krace opruge , apex -4cm, a starih odbojnika uopste nemam, ispali su nekad negdje. Ta 4 cm se auto spusta na fabricke odbojnike i zato moram da znam koliko su dugacki, da mi se auto ne spusti vise od 4cm ako stavim npr odbojnike od 13cm a fabricki su 15. Nadam se da si me razumio. Ti si meni pomogao svejedno

NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 
- losdokosti
ako sam te dobro razumeo, hoces da spustis alfu na odbojnike?
ti odbojnici nece dugo izdrzat takav napor jednostavno nisu projektovani za tako nesto, spusten auto idalje treba da stoji na oprugama a odbojnik je tu da spreci da amort dodje u svoj krajnji polozaj i da se osteti...

ti odbojnici nece dugo izdrzat takav napor jednostavno nisu projektovani za tako nesto, spusten auto idalje treba da stoji na oprugama a odbojnik je tu da spreci da amort dodje u svoj krajnji polozaj i da se osteti...
- Ognjen_HN
Njet njet
spustam auto sa apex oprugama
i moram da znam kolika je duzina odbojnika da ne stavim manji-kraci nego sto treba , upravo bas iz razloga koji si naveo, da amortizer ne dolazi u krajnji polozaj i da se ne osteti 
- Ognjen_HN
Ako nekad nekome zatreba informacija, duzina odbojnika zadnjih amortizera za Alfu 164 je 8.5cm. Skoro identican odbojnik ima golf 2 na prednje amortizere, razlika je samo 1 mm u duzini (od golfa su 8.4cm), sve ostalo je isto.