Zeza elektronika Alfa 156

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
bacela-alfa156
Garaža: Alfa Romeo 156 1.8ts SW
Pridružio se: Pon Mar 17, 2014 11:25 pm

Zeza elektronika Alfa 156

Pet Mar 28, 2014 9:34 pm

Pozdrav.Par puta mi se na Alfi 156 1.8ts 2002 god desilo da u toku voznje kada dam zmigavac ili motam volan na bilo koju stranu cela instrument tabla resetuje kao da se auto ugasi pa ponovo upali,sa tim sto tada i ponisti onu parcijalnu kilometrazu.Kada mi se to jednom desi,tada na skoro sve sto ima veze sa strujom,prekidac svetla,paljenje klime,stiskanje papucice kocnice reaguje i desi se opet restart instrument table,tada mi se i radio ugasi pa ponovo upali.Kao da na trenutak izgubi svu struju i ponovo je dobije?Sta bi moglo da bude problem?
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Re: Zeza elektronika Alfa 156

Pet Mar 28, 2014 9:42 pm

Pa i sam si rekao kao da izgubi svu struju,problem ti je u elektro delu kontakt brave negde se prekida dovod i mora da se ugasi.Proveri lepo ceo konektor moguce da je samo negde popustio ili se grejao vremenom kontakt pa se povremeno i desava taj problem.Nije za zanemarivanje jer moze doci do velikih posledica u samoj voznji a da ne pominjem i pozar.
Slika
Korisnikov avatar
bacela-alfa156
Garaža: Alfa Romeo 156 1.8ts SW
Pridružio se: Pon Mar 17, 2014 11:25 pm

Pet Mar 28, 2014 9:50 pm

Probacu da skinem onu plastiku pa da dodjem do kontakt brave da proverim i vidim kako izgleda.Desi se tada i da auto nece da upali.Tj kad dam kontakt ne sija mi cela instrument tabla,ona slika sa vratima i jos par lampica a tada mi sija ona lampica u obliku kljuca ispod nje pise CODE,auto vergla tada ali nece da upali,mozda bas zbog toga sto gubi kontakt.
mesrsin
Garaža: Alfa Romeo 156 jtd
Pridružio se: Ned Okt 19, 2014 5:15 pm

Ned Okt 19, 2014 5:54 pm

Meni se na alfu 156 jtd prije desilo kada sam cackao nesto oko podizaca od jednom sve prestalo da radi na celoj istrument tabli proverio sam osigurace ali svi si ispravni dali ko zna sta moze da bude problem

Povratak na “Area Servizio”