Zeza elektronika Alfa 156
- bacela-alfa156
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.8ts SW
Pozdrav.Par puta mi se na Alfi 156 1.8ts 2002 god desilo da u toku voznje kada dam zmigavac ili motam volan na bilo koju stranu cela instrument tabla resetuje kao da se auto ugasi pa ponovo upali,sa tim sto tada i ponisti onu parcijalnu kilometrazu.Kada mi se to jednom desi,tada na skoro sve sto ima veze sa strujom,prekidac svetla,paljenje klime,stiskanje papucice kocnice reaguje i desi se opet restart instrument table,tada mi se i radio ugasi pa ponovo upali.Kao da na trenutak izgubi svu struju i ponovo je dobije?Sta bi moglo da bude problem?
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pa i sam si rekao kao da izgubi svu struju,problem ti je u elektro delu kontakt brave negde se prekida dovod i mora da se ugasi.Proveri lepo ceo konektor moguce da je samo negde popustio ili se grejao vremenom kontakt pa se povremeno i desava taj problem.Nije za zanemarivanje jer moze doci do velikih posledica u samoj voznji a da ne pominjem i pozar.

- bacela-alfa156
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.8ts SW
Probacu da skinem onu plastiku pa da dodjem do kontakt brave da proverim i vidim kako izgleda.Desi se tada i da auto nece da upali.Tj kad dam kontakt ne sija mi cela instrument tabla,ona slika sa vratima i jos par lampica a tada mi sija ona lampica u obliku kljuca ispod nje pise CODE,auto vergla tada ali nece da upali,mozda bas zbog toga sto gubi kontakt.
- mesrsin
- Garaža: Alfa Romeo 156 jtd
Meni se na alfu 156 jtd prije desilo kada sam cackao nesto oko podizaca od jednom sve prestalo da radi na celoj istrument tabli proverio sam osigurace ali svi si ispravni dali ko zna sta moze da bude problem