Pomoć oko limarije AR 156
- Milosch
- Garaža: AR 156 1.8ts
Odem pre par dana u auspuh servis,dignemo kola na dizalicu i dok se majstor bavio njegovim poslom ja malko rezgledao kola odozdo, kada imam šta da vidim, totalni haos,sajtne otisle u k...,moraju da se rade,par zahvata treba i na patosu i na još nekim delovima,čisto da ne propadne auto.Odem do jednog limara,vidi čovek i reče 630e sa sve zaštitom,na 20m od njega drugi majstor,400e,odem do 3 majstora čovek da cenu 300e da mi sredi sve i da uradi zaštitu. Imam problem oko pronalaženja sajtni za kola,zvao sam sve moguće prodavnice, pa čak i Golaša,niko to nema,a na otpadima je priča da dodjem sa majstorom,isečemo,platim 40e za obe sajtne i to je to.(ali ni to mi nije rešenje)Majstor je rekao da moše da zakrpi,ali ne daje garanciju na taj rad, i najbolje bi bilo da nadjem nove da kupim,ali mene to koči,ne mogu ih naći. Da li neko slučajno ili namerno zna gde se mogu pazariti sajtne za 156? 

- ilija156
- Garaža: alfa GT
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Sajtne mozes da kupis samo u kompletu sa zadnjom polustranicom, a cena, boli glava oko 700 evra.
U kom delu sajtni imas problem? Neposredno iza zadnjeg tocka, u onom delu gde se spajaju krilo i sajtna i ispred zadnjeg tocka?
Ne znam odakle si, ali to je gadjanje sa cenama. Ne moze jedan da trazi duplo vise za isti posao. Mislim, moze, ali tu nije nesto kako treba.
Meni je krenula korozija na da podu, uzecu wurth rust koverter, ocisticu koliko moze mehanicki, pa wurth, pa ona zastita na pod.
Jedno parcence cu najverovatnije morati da varim otprilike 4x4 cm Deluje mi kao da je istrulelo, ali nista dok ne krenem da cistim, pa da vidim kakva je situacija. Korozija je krenula tamo gde je udaren pod, probijena zastita i krenulo je da rdja.
Nemoj da trazis dobrog farbara/lakirera, vec dobrog varioca. Ako dobro farba, ne mora da znaci da dobro vari. Veruj mi da neki majstor krpa moze dobro da odradi posao bez obzira na to sto nije na glasu.
Za zastitu gledaj neku gumiranu ili plasticnu, radi ih Mipa, Car system, itd. Izbegni bitumenske mase. Znam da je U pol gravitex odlicna zastita, ali i kosta oko 700 dinara litar.
U kom delu sajtni imas problem? Neposredno iza zadnjeg tocka, u onom delu gde se spajaju krilo i sajtna i ispred zadnjeg tocka?
Ne znam odakle si, ali to je gadjanje sa cenama. Ne moze jedan da trazi duplo vise za isti posao. Mislim, moze, ali tu nije nesto kako treba.
Meni je krenula korozija na da podu, uzecu wurth rust koverter, ocisticu koliko moze mehanicki, pa wurth, pa ona zastita na pod.
Jedno parcence cu najverovatnije morati da varim otprilike 4x4 cm Deluje mi kao da je istrulelo, ali nista dok ne krenem da cistim, pa da vidim kakva je situacija. Korozija je krenula tamo gde je udaren pod, probijena zastita i krenulo je da rdja.
Nemoj da trazis dobrog farbara/lakirera, vec dobrog varioca. Ako dobro farba, ne mora da znaci da dobro vari. Veruj mi da neki majstor krpa moze dobro da odradi posao bez obzira na to sto nije na glasu.
Za zastitu gledaj neku gumiranu ili plasticnu, radi ih Mipa, Car system, itd. Izbegni bitumenske mase. Znam da je U pol gravitex odlicna zastita, ali i kosta oko 700 dinara litar.
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Najbolja zastita ti je podna zastita BODY 950 ! Kao fabricka zastita.
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 

- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Body je djubre!
Kod nas u SRB najbolje sto se moze naci je Car System KS-1000.

Alfa Romeo - The car inside the driver.
- Ognjen_HN
Bas me interesuje zasto kazes da je body djubre? Jel si radio sa tim brendom, i imas licno iskustvo? Ne rekla-kazala od raznih internet majstora?? Body nije vrh ponude na trzistu, ali nije ni djubre, daleko od toga, a ovo sto pisem je iz licnog iskustva....bar 10 auta sam radio sa bodyjem i sve je extra. a jedan od najboljih bodijevih proizvoda je Body 950 podna zastita, tu nema greske sigurno. Da ne valja ne bih ga stavljao na moje auto, zbog razlike u cijeni od 2e

- MiloshBg
Brzo se stvrdne i ljuska... Uostalom cuces od jos ljudi i da te pitam jesi li ti radio sa KS 1000?
- Super_genije
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.0 jtdm
-----------------------------
ex Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V 2003 - Lokacija: Bec Austrija
Ja sam radio pod sa body-em na vectri '91 koja ima najgoru limariju na svijetu i proslo je 10 godina sigurno i pod je kao zvecka. Pritom, pod je bio temeljno ociscen, odmascen. To je moje iskustvo samo...
Assumption is the mother of all fuckups
- Ognjen_HN
Nisam radio sa KS 1000 i ne tvrdim da nije bolji od Bodyja, a nisam radio jer nije bilo potrebe da trazim nesto bolje od bodyja, do sad je bio perfektan. To da se brzo stvrdne i da se ljuska je ZA MENE cista glupost . Body 950 je mastan, i kao guma mek, tako da ako se sve pripremi kako treba i nanese tanji sloj, nema sanse da se ljuska. Uostalom, prati moju temu, vidjeces ubrzo kako ce to kod mene da bude....
@Super genije, podrazumijeva se da je podloga na koju se nanosi body perfektno ociscena i odmascena.

@Super genije, podrazumijeva se da je podloga na koju se nanosi body perfektno ociscena i odmascena.

- Bojan90
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
A joj Ognjen_HN gde sa Bodyjem kod nas niko nije zadovoljan sa njim, MiloshBg je u pravu, pričam na osnovu svog iskustva.Potrži 3m ili Car System što ti je Miloš preporučio.
- Ognjen_HN
Ja pricam za body podnu zastitu, tj samo i nju od bodyja koristim.....znam sigurno da je ne bih stavljao na moje auto da ne valja, jer od neke izvikane marke je jeftiniji par eura, a to mi ne cini razliku. Meni je dobra za sad, nemam razloga da mijenjam proizvodjaca. . . .

- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
- Ognjen_HN
- Milosch
Re: Pomoć oko limarije AR 156
ilija156 napisao:Njegus u Cacku zovi njih oni rezu i salju...
Imaš li neki broj da mi daš?
- MiloshBg
Njeguska prsuta ahahahhaha
Koliko znam on je NjegOs a ne Njegus.
PS: 063/697-937 Njegos, tako kaze cika google i flcs.

- Milosch
Reče mi drug danas da obavezno kupim BODY 900 da grunem u sajtne kada ih završim radi unutrašnje zaštite.
Razmišljam se kada završim sajtne da li da vraćam pragove nazad ili da ostavim klot.
Problem sa sajtnama imam tačno kod vrata,i ispod,tačno gde je prag išao,ali više kod vrata.Slikaću sutra pa postavljam,a patos mi je kritičan tamo gde je skinuta zaštita,naravno od strane prošlog vlasnika,na par mesta je dole zakačen.Bojan90 napisao:Sajtne mozes da kupis samo u kompletu sa zadnjom polustranicom, a cena, boli glava oko 700 evra.
Reče mi drug danas da obavezno kupim BODY 900 da grunem u sajtne kada ih završim radi unutrašnje zaštite.
Razmišljam se kada završim sajtne da li da vraćam pragove nazad ili da ostavim klot.
- Milosch
Hvala ime.MiloshBg napisao:Njeguska prsuta ahahahhaha
- Ognjen_HN
Body 900 je silikon, zastitnog karaktera, ja ga ne bih stavljao u pragove, nego po svim varovima i mjestima gdje si brusio, i obradjivao lim. Ne bih ga stavljao u pragove jer nema potrebe, jer ako sve zastitis dobro sa vanjske strane, i ne moze voda da ulazi u prag ne treba ti zastita iznutra. Prije svega naprskaj sve dobro antirostom, neka odstoji par sati da se osusi, pa onda predji sve NITRO-TEMELJNOM bojom(moze zoralux) , pa onda body 900 pa onda podna zastita body950 i nema greske.

- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Ima li neko preporuku za solidnog majstora voždovac/rakovica za sređivanje i zaštitu poda, a da nisu ovi od 600€ i kolika je realna cena da se odradi zaštita poda sa čišćenjem ?
- Bojan90
Realna cena, kad nema da se vari, a da se odradi kako treba, 60-100 evra, zavisno od materijala koji se koristi. Za mesta koja su ciscena od korozije, varena, gde je go lim, opet, i opet
Preporucujem wurth, presto ili loctite rust converter, pa tek onda da se radi dalje.
Jedina mana je sto se farbe i materijali koje sadrze cink u sebi ne vezuju za ove konvertere.
Verovatno je mislio na Body vosak za sajtne. Ako krpis sajtne, pa i ako stavljas nove, ne bi bilo lose, s obzirom da se i u fabrici ubacuje vosak.

Jedina mana je sto se farbe i materijali koje sadrze cink u sebi ne vezuju za ove konvertere.
Verovatno je mislio na Body vosak za sajtne. Ako krpis sajtne, pa i ako stavljas nove, ne bi bilo lose, s obzirom da se i u fabrici ubacuje vosak.
- Pittatore
- Drug Član
- Garaža: AR 155 3.0 24v Reborn
AR 166 jtd Familiare
Opel Zafira OPC Familiare XL
Yamaha FZR1000 EXUP Hajde da se volimo XD
AA500 Dvogumena raga - Lokacija: BG
Pozovi ove, nemaju na sajtu ali mozda ipak imaju na stanju
http://www.tuning-shop.rs/alfa_romeo_auto_delovi_1.html
http://www.tuning-shop.rs/alfa_romeo_auto_delovi_1.html
- OMP
- Garaža: GP TJet
ks1000 je dobar ali ja uglavnom koristim mipu, inace bez ove limenke i pistolja ne moze ljudski da se odradi zastita, ne zaludjujte se sa onim sprejevima tj je shit, prvo sto ne moze da nabaci sloj koji treba drugo imas da prskas sa njim dok ti prst i ruka ne otpadnu i uglavnom se osusi skroz posle nekog kraceg vremena ne ostaje flexibilan kao kad se nabaci u debljem sloju pistoljem. sprej moze za neke sitne popravke i neke unutrasnje delove tipa gepek ili patos iznutra sto nije izlozeno direktnom uticaju atmosferalija ali za neku normalnu spojlasnju zastitu od korizije samo pistolj ili cetka
nisam imao loseg iskustva sa body-jem, mada ga i nisam previse koristio, pre dve godine sam stitio sajtne na jednom fiat tipu i evo i danas su ko nove, nigde nije popustilo niti se ojluskao.MiloshBg napisao:Body je djubre!
ks1000 je dobar ali ja uglavnom koristim mipu, inace bez ove limenke i pistolja ne moze ljudski da se odradi zastita, ne zaludjujte se sa onim sprejevima tj je shit, prvo sto ne moze da nabaci sloj koji treba drugo imas da prskas sa njim dok ti prst i ruka ne otpadnu i uglavnom se osusi skroz posle nekog kraceg vremena ne ostaje flexibilan kao kad se nabaci u debljem sloju pistoljem. sprej moze za neke sitne popravke i neke unutrasnje delove tipa gepek ili patos iznutra sto nije izlozeno direktnom uticaju atmosferalija ali za neku normalnu spojlasnju zastitu od korizije samo pistolj ili cetka

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Milosch
Baš na to,BODY vosak,višak zaštite neće škoditi.Bojan90 napisao:Realna cena, kad nema da se vari, a da se odradi kako treba, 60-100 evra, zavisno od materijala koji se koristi. Za mesta koja su ciscena od korozije, varena, gde je go lim, opet, i opetPreporucujem wurth, presto ili loctite rust converter, pa tek onda da se radi dalje.
- Milosch
Pa nemam uslova da se sam zezam sa tim,a ni vremena zbog klinaca,tako da će majstor to odraditi,ali opet hvala na svim informacijama,sada znam koja pitanja da postavljam majstorima,gde,kako,šta...Ognjen_HN napisao:Body 900 je silikon, zastitnog karaktera, ja ga ne bih stavljao u pragove, nego po svim varovima i mjestima gdje si brusio, i obradjivao lim. Ne bih ga stavljao u pragove jer nema potrebe, jer ako sve zastitis dobro sa vanjske strane, i ne moze voda da ulazi u prag ne treba ti zastita iznutra. Prije svega naprskaj sve dobro antirostom, neka odstoji par sati da se osusi, pa onda predji sve NITRO-TEMELJNOM bojom(moze zoralux) , pa onda body 900 pa onda podna zastita body950 i nema greske.