prekidač-potenciometar 220V

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
mali radojica
Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:05 pm

prekidač-potenciometar 220V

Pon Okt 13, 2014 5:14 pm

drugovi kupio sam sajlu za biax koju mislim da montiram na klasičnu bušilicu i da mi to služi za obradu glave moje 155.

Slika

e sad, korisno bi bilo da imam neki prekidač potenciometar preko koga bih dozirao obrtaje bušilice. najviše bi mi odgovarala papučica za mašinu za šivenje ali to ne mogu da iskopam nigde.

evo kako izgleda.

Slika

jel ima neko iskustva sa ovim stvarima, koliku snagu trpi ovakva papučice i šta bi slično moglo da se korist?

svaki savet i predlog je dobrodošao! :)
Korisnikov avatar
Stromboli
Garaža: Giulia 952 QV
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
Pridružio se: Uto Jul 30, 2013 10:06 am

Re: prekidač-potenciometar 220V

Pon Okt 13, 2014 6:25 pm

Sto ne probas kod nekog servisera za sivace masine, raspitaj se kod krojaca u okolini, oni sigurno znaju ko servisira masine za sivenje. Tamo sigurno mozes sve saznati i nabaviti.

Ako te mrzi da setas, ukucaj Bagat servis Beograd u google, svasta izadje.

Dao bih ti ja potenciometar, ali jos uvek koristimo masinu za sivenje, tako da ces morati malo pretraziti.
`...owning an Alfa is a portal...´ - dovoljno receno.
Korisnikov avatar
mali radojica

Pon Okt 13, 2014 8:00 pm

jbt to mi nije palo na pamet. tražio sam polovne po oglasima a ovo ni na kraj pameti. sad me sramota. :D

hvala!
Korisnikov avatar
Ognjen_HN
Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Pridružio se: Pon Maj 21, 2012 1:27 am

Pon Okt 13, 2014 9:02 pm

Kupi busilicu sa potenciometrom, to ti je najjednostavnije, nema prevezivanja kablova i cudesa, a i valjace ti kasnije i za poliranje auta, i jos mnogo stvari. To bar nije skupo.....imas od 15e po buvljacima pa nadalje.....
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! :)
Korisnikov avatar
mali radojica

Uto Okt 14, 2014 3:15 pm

imam bušilicu sa potenciometrom ali ne mogu da koristim sajlu ako jednom rukom treba je palim i gasim. sa ovim "mojim" sistemom obe ruke su mi slobodne a nogom doziram obrtaje. nešto kao zubar. :)

ova obrada može da se odradi i samo sa bušilicom ali je futer velik i zaklanja pogled kad se nešto dublje uđe, druga stvar ove današnje bušilice su pastične i prilikom ovakvih radova dolazi do grejanja ležaja i onda se raširi to plastično kućište.

kupio sam i pneumastski biax ali na 4-5 bara kad dobro pritisnem on jednostavno stane. biće dobar za neko šmirglanje ali za neku agresivniju obradu ne može.

Povratak na “Cafeteria da Romeo”