Kvasi mi se board kompjuter - pomoć
- acafacaa
- Garaža: Alfa Romeo 147 TS 2.0
Pozdrav svima, imam jedan veliki problem. Kada auto stoji na kiši ceo dan i upalim ga, sve je u redu, kada pocnem da vozim počne elektronika da brljavi. Ne rade duga svetla, podizaci, Centralna brava, migavci, svetlo u kabini i još puno toga, ostane maglenka zadnja i pozicija ili migavac upaljen, znači haos, tako nekada ostane i po 2 dana, pa moram kleme da skidam. Imam siber, jedan majstor kaže da su možda zapuseni odvodi od sibera pa se negde pravi barica i kad počnem da vozim počne da kvasi komp ispod volana. Kaplje i pomalo i na nogu kod kvacila i kod mesta gde je rucka za otvaranje haube kada je jaka kiša. Kaplje i iz gumene ručke za držanje iznad glave kod suvozača. Da li mislte da mogu biti ti odvodi i gde moze ta voda da se skuplja pa kvasi kompjuter i kako to rešiti? Hvala unapred svima na pomoći, već sam otvarao temu sličnu, izvinjavam se ali ne mogu da je pronađem, zaboravio sam kako se zvala :-D
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Za pocetak skini plastiku ispod soferke tj. brisaca i ocisti odvode. Tu ume da se nakupi djubreta i blata pa zapusi odvode i napravi haos..
Alfa Romeo - The car inside the driver.
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Meni su bili zapušeni kanali od šibera, ali se manifestovalo vodom na podu vozača i suvozača. Otvori šiber i u uglovima ćeš videti dve rupe gde odlazi voda. Parkiraj auto na nizbrdici i uzmi neku plstičnu flašicu koja ima gore ima onaj uski nastavak kao od deterženta za sudove. Njom sipaj vodu polako u te kanale i prati da li odlazi. Trebalo bi da se sliva ispod auta kod pozarnog zida. Ukoliko vode nema ili ne odlazi u dovoljnoj količini, znači da ide negde gde ne bi trebalo. To isto ponoviš i za dve rupe na zadnjem delu šibera, ali tada parkiraš na nizbrdici u rikverc. Opet treba da izlazi voda ispod kola.
Ako je zapušeno, sam ćeš teško da rešiš taj problem. U Beogradu postoji servis Era glass, koji otpušava kanale. Auto je pola dana kod njih i sve to košta oko 4.000 dinara. Kod mene više ne propušta vodu unutra.
Ako je zapušeno, sam ćeš teško da rešiš taj problem. U Beogradu postoji servis Era glass, koji otpušava kanale. Auto je pola dana kod njih i sve to košta oko 4.000 dinara. Kod mene više ne propušta vodu unutra.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- acafacaa
Neko mi je jos rekao da moze da bude od neke korube, da li je to moguće da točak baca vodu u toku vožnje pa da probija negde? A taj odvod ispod plastike kod soferke mi je testirao jedan limar i kaže da je ok.
Jel moze to lakše da se resi, pošto siber ne radi od kad sam uzeo alfu, jel moze da se zapecati silikonom ili nečim da ne propušta više, i kako da otvorim siber kada ne radi? ne znam da li je osigurač ili mehanizam, nisam nikada proveravao.
Jel moze to lakše da se resi, pošto siber ne radi od kad sam uzeo alfu, jel moze da se zapecati silikonom ili nečim da ne propušta više, i kako da otvorim siber kada ne radi? ne znam da li je osigurač ili mehanizam, nisam nikada proveravao.
- djn125
- Garaža: Alfa romeo 147 TS 120KS
Ako ti je body comp jos ipravan nosi ga da ti ga zadihtuju sto pre. Meni su isto ostala upaljena zadnja maglenka i prednji migavac,nije mogo vise da se popravi. S tim sto meni uopste nije ulazila voda u kabinu ali je nekako vlaga usla u njega. Drugi body sto sam kupio mi je elektronicar zadihtovao.
- acafacaa
Misliš da mi izolira komp ceo i ostale kable elektricar? Idem za vikend samo da znam sta da mu kažem šta da odradi...
- djn125
- Garaža: Alfa romeo 147 TS 120KS
Pa meni je cini mi se silikonom zalio... Ovo ti vredi samo ako jos radi. Ako se vec skida valjalo bi ga pogledati unutra i ocistiti.Ovo ti je body,nalazi se iza osiguraca. Za ovo ti treba neki elektronicar za kompove,a mozda ce znati i elektricar.
http://www.alfaworkshop.co.uk/images/50 ... -1-800.jpg
http://www.alfaworkshop.co.uk/images/50 ... -1-800.jpg
- acafacaa
Idem kod elektricara za vikend ili iduce nedelje obavezno.
Jel bi resilo problem vode u kabini kada bih zapecatio silikonom siber, ionako ga nisam nikada koristio, niti mi treba? I da li mora da se skida, posto ne znam kako ce se skinuti jer nikada nije ni bio ispravan...
Koji je najbolji silikon da se koristi da se ne primeti puno, i jel spolja se nalije ili unutra?
Jel bi resilo problem vode u kabini kada bih zapecatio silikonom siber, ionako ga nisam nikada koristio, niti mi treba? I da li mora da se skida, posto ne znam kako ce se skinuti jer nikada nije ni bio ispravan...
Koji je najbolji silikon da se koristi da se ne primeti puno, i jel spolja se nalije ili unutra?
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Bice ruzno da se siber zalije silikonom, a moze samo spolja. Siber moze da se otvori i rucno, ne znam kako je to reseno kod Alfe, ali predpostavljam da je prekidac na krovu. Otvori se taj deo, i tu negde mora da bude mehanizam za otvaranje.
Drugo, koji god silikon da stavis, pozutece na suncu i izgledace ruzno, tako da ti je moj savet da to popravis i da se ne zahebavas
Drugo, koji god silikon da stavis, pozutece na suncu i izgledace ruzno, tako da ti je moj savet da to popravis i da se ne zahebavas
- acafacaa