releji kod akumulatora
- novak24
- Garaža: Alfa Romeo 1.9 jtd
da li neko ima semu ili zna cemu sta koji relej sluzi kod akumulaotara? konkretno kod jtd> hvalaa
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Predpostavljam da je u pitanju Alfa Romeo model... ?
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- novak24
- Semi
- Garaža: Alfa Romeo Stelvio 2.0 280
Slikacu ja sutra ujutru poklopac tih releja kod mene, pa cu okaciti sliku.
Jeste da je benzinac, ali mislim da je ista stvar s tim sto mislim da dizela ima jos 1 ili 2 vise, za bosch pumpu i grejace. Kod mene su ta mesta, naravno, prazna, ali su obelezeni na poklopcu.
Jeste da je benzinac, ali mislim da je ista stvar s tim sto mislim da dizela ima jos 1 ili 2 vise, za bosch pumpu i grejace. Kod mene su ta mesta, naravno, prazna, ali su obelezeni na poklopcu.
- novak24
mucim muku sa grejanjem ne znam sta vise da pokusam dodjavola..od kada sam zamenio motor ( jer mi je stari prolupao) nikako ne mogu da nadjem zasto mi ne radi grejanje..sve zivo sam probao
- Semi
Hm, koliko se secam, mislim da to nema veze sa tim relejima.
Tamo su za komp, za 1. i 2. brzinu ventilatora, za klimu, pumpu za gorivo, jedan je za INJ sta god to znacilo, prazno mesto imam za 'heater diesel'... mozda sam nesto zaboravio, ali provericu sutra, pa javljam.
Tamo su za komp, za 1. i 2. brzinu ventilatora, za klimu, pumpu za gorivo, jedan je za INJ sta god to znacilo, prazno mesto imam za 'heater diesel'... mozda sam nesto zaboravio, ali provericu sutra, pa javljam.
- novak24
- Semi
Mozda mali hladnjak od grejanja i instalacija oko istog? Mada si ga verovatno proveravao, ja bih od toga krenuo.
- novak24
kada vrtim onaj potenciometar topl;o hladno nista se ne desava..ne cuju se klapne da zatvara ili otavara...imaju li one negde osigurace ili sta?
- Semi
Ne znam kakav sistem imaju, javice se neko ko vec zna.
Kod mene se cuju kad se menja pravac duvanja.
A, reci mi, kad ukljucis ventilator kabine na neku vecu brzinu, jel izduvava bar hladan vazduh bilo gde? U noge, centralno, na soferku?
Kod mene se cuju kad se menja pravac duvanja.
A, reci mi, kad ukljucis ventilator kabine na neku vecu brzinu, jel izduvava bar hladan vazduh bilo gde? U noge, centralno, na soferku?
- novak24
- Semi
Ne znam, ili je taj mali hladnjak (mozda nema dovoljan/nikakav protok tople vode) ili klapne koje pustaju topao vazduh ne odradjuju, ne znam sta bi jos moglo biti.
Eventualno i neispravan termostat moze da pravi problem. Ne znam, sacekaj da se javi neko ko je imao slican problem, a do tad prelistaj malo forum, mislim da postoji tema o toj problematici.
Eventualno i neispravan termostat moze da pravi problem. Ne znam, sacekaj da se javi neko ko je imao slican problem, a do tad prelistaj malo forum, mislim da postoji tema o toj problematici.
- novak24
sve sam pretrazio ali ne mogu da nadjem nsta slicno..kako rade te klapne?
- Semi
Nadjoh slicnu temu:
viewtopic.php?f=16&t=51950
Da ne kacim sliku, proverio sam ono sto si prvo pitao u vezi releja - bas kao sto sam ti i nabrojao.
viewtopic.php?f=16&t=51950
Da ne kacim sliku, proverio sam ono sto si prvo pitao u vezi releja - bas kao sto sam ti i nabrojao.
- novak24
- dejan nis
- Garaža: Alfa Romeo 147 jtdm
Ili klapna ne zatvara ili mali hladnjak nije dobar,zapusen ili presavijeno neko crevo sto ide u hladnjak.
- novak24
da li se to do klapne moze doci odozgo gde izduvava vazduh na sredisnjoj konzoli?
- dejan nis
- novak24
- dejan nis
Kad okreces tockic dali se cuje da se klapna zatvori tj da se cuje nesto,i dali je rasturano kazance u opste i deo oko ventilacije od kada je auto kod tebe?
- novak24
ne cuje se nista brate, ama bas nista... ranije se culo pre ubacivanje drugog motora jer mi je prethodi prolupao
- dejan nis
- novak24
- dejan nis
Onda proveri creva sto ulaze u radijator grejanja nalaze se iza motora kada se zagreje motor pipni i jedno i drugo ako su obadva topla onda te klapna zeza sigurno ako su hladna onda ili cep u sistemu ili neko crevo da je presavijeno ili zadnja stavka radijator.
- novak24
to sam vec proobao i topla su..znaci ipak klapna zeza..ne znam sta se moglo desiti da prestane da radi
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”