Pitanje za gume
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Sada odes do bosne, skrenes sa autoputa malo, pisali su vec po forumu o tome.
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- Miskoni
- Garaža: 147 1.6TS 120ks Distinctive '03.
Giulietta 1.4/170ks '11. - Lokacija: Beograd
Uzeh i ja Fuldu SportControl, ali 215/45 R17 91Y, komad je bio 11.000. Prezadovoljan sam! Zadesio sam se u Pančevu krajem maja kada je bio onaj ogroman pljusak, gume drže fenomenalno. I po mokrim i potopljenim kolotrazima nema rvanja, malo trzne volan ali nema skretanja kao sa nekim drugim gumama.Dragon napisao:I ja sam mislio da mi sledeća guma bude Fulda Sportcontrol.

- strbac
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Pitanje: Da li na AR 147 1.9 jtd 2002 god mogu da se stave 195 65 R15 (znatno su jeftinije od fabrickih 195 60 R15) ?
Hvala unapred
Hvala unapred
- moth3
- Garaža: d(-_-)b
Hmm, ja sam mislio da su 65 fabricke. U svakom slucaju - moze.
Nema gorih ljudi od alfista.
- Kole78
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 159 jtdm
Moram da pohvalim Savu Intesu UHP,tako dobro drzi po barama i mokrom putu da sam odusevljen,mislim da je to best buy...cena-kvalitet.Bas sam vozio po provali oblaka (juce i danas na Sitoniji vreme zesce sranje) i na magistrali i na auto-putu i stvarno super.
- Mac
- Garaža: 159 Selective 2.0jtdm, Insignia, BMW G30 Xd
-------------------------
Ex BMW F10
Ex Giulietta Exclusive 2.0jtdm,
Ex 159 SW 2.0jtdm
Ex 156 2.0 TS - Lokacija: Beograd
Trenutno na Alfi SW imam Dunlop FastResponse sa kojima sam prezadovoljan.
Razmisljam da predjem na Sport Maxx RT.
Znam da se RT brze trosi, ali to mi je nebitno.
Interesuje me, da li neko moze da mi napravi paralelu izmedju ova dva pneumatka(iz sopstvenog iskustva)
Bitno mi je da je guma sto upravljivija i da nije mekana.
Na koju varijantu da idem?
Na limuzini stavljena Sava UHP, za moj ukus premekana i nije toliko direktno upravljanje kao sa Dunlop FR.Osecaj na volanu je ka da vozim Pasata
Razmisljam da predjem na Sport Maxx RT.
Znam da se RT brze trosi, ali to mi je nebitno.
Interesuje me, da li neko moze da mi napravi paralelu izmedju ova dva pneumatka(iz sopstvenog iskustva)
Bitno mi je da je guma sto upravljivija i da nije mekana.
Na koju varijantu da idem?
Na limuzini stavljena Sava UHP, za moj ukus premekana i nije toliko direktno upravljanje kao sa Dunlop FR.Osecaj na volanu je ka da vozim Pasata

- Crni
- Drug Član
Ja sam bio zadovoljan Dunlopom, dobro su drzale ali konstantacija stoji da se brzo trose, ne malo brze, vec brzo. Mislim da nakon 20000 kilometara se vec treba uhvatiti u kostac sa novom nabavkom ili voziti opreznije. Auto nije cipovan, nisam se potpisivao itd. A jeste fina guma RT, mada za 1500 dinara vise se moze uzeti neki Miselin ili GY.
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- Mac
Ex BMW F10
Ex 159 SW 2.0jtdm
- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Po meni se svaka guma iz performance klase troši bržne nego ona iz touring klase.
Sve zavisi šta hoćeš od gume, ako hoćeš da traje dugo onda definitivno mora nešto iz touring klase.
Ja imam Michelin Pilot Sport 3 i prešao jedno 15k sa njima (polovne sam uzeo) i jako sam zadovoljan karakteristikama, potrošile su se nekih 2 mm za ovu kilometražu.
Za tebe bi možda najbolja varijanta bila Michelin Pilot Primacy imaju dobre ocene što se tiče trošenja gume:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Miche ... rimacy.htm
Sve zavisi šta hoćeš od gume, ako hoćeš da traje dugo onda definitivno mora nešto iz touring klase.
Ja imam Michelin Pilot Sport 3 i prešao jedno 15k sa njima (polovne sam uzeo) i jako sam zadovoljan karakteristikama, potrošile su se nekih 2 mm za ovu kilometražu.
Za tebe bi možda najbolja varijanta bila Michelin Pilot Primacy imaju dobre ocene što se tiče trošenja gume:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Miche ... rimacy.htm
- Crni
- Drug Član
Prvenstveno sam hteo GY Exelence, ali kada sam kupovao, bila je prica da ih vise nece proizvoditi i da bi moglo biti problema sto se tice zamene ako se nesto desi. Koliko vidim, furaju i dalje.
E sada, nasao sam davno podatak da Dunlop RT u 17"izvedbi ima dubinu sare 7mm, u 18" 8 . Ako je tako, onda se i moze podneti potrosnja.
E sada, nasao sam davno podatak da Dunlop RT u 17"izvedbi ima dubinu sare 7mm, u 18" 8 . Ako je tako, onda se i moze podneti potrosnja.
- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT - Lokacija: Krusevac
Ja koristim GY Exelence vec drugu sezonu i dosta dobro se ponasaju.
OK i ne prelazim vise od 10k km godisnje, tako da i nisam mozda merodavan ali mi se cini da se nisu mnogo istrosile.
OK i ne prelazim vise od 10k km godisnje, tako da i nisam mozda merodavan ali mi se cini da se nisu mnogo istrosile.
- Mac
Ex BMW F10
Ex 159 SW 2.0jtdm
Pilot sport 3 deluje zanimljivo kao i GY exelence.Mislim da je Pilot primacy touring guma, pitanje je da li je na nivou PS3 po pitanju upravljivosti.
Jako mi je bitno da postoji osecaj ostrine na volanu i ne bi pravio kompromis u tom delu, to je prioritet(sa Savom UHP sam totalno promenio karakter auta).Pre Fast responsa imao sam neki Bridgestone u Y indexu i kada sam stavio Dunlop razlika je bila ogromna, zamalo da prevrnem auto
Trebalo bi da PS3 i Exelence ispunjavaju ovaj kriterijum, ne bih da napravim gresku kao sa UHP
Citam na ovom UK sajtu, RT se trosi ko luda
Jako mi je bitno da postoji osecaj ostrine na volanu i ne bi pravio kompromis u tom delu, to je prioritet(sa Savom UHP sam totalno promenio karakter auta).Pre Fast responsa imao sam neki Bridgestone u Y indexu i kada sam stavio Dunlop razlika je bila ogromna, zamalo da prevrnem auto

Trebalo bi da PS3 i Exelence ispunjavaju ovaj kriterijum, ne bih da napravim gresku kao sa UHP
- derg38
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 jtdm ,16v
Alfa Romeo 147 1.9 jtdm,16 v,Collezione,limited? - Lokacija: Zemun
Koje zimske Hankook w442 ili Barum Polaris 3? Trebaju mi 15 za drugi auto a zaAlfu jos ne znam sta cu.Sgurno necu nista iz premijum klase jer mi sad to prevelik izdatak.Trebao sam letos kupiti zimeske pre nego sto sam spucao pare na provod letnji
))

- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Jos uvek su mi evropski brndovi drazi, tako da moj glas ide za barum 

“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Drugari mozda kupim 17 felne za alfu, pa me interesuje koja dimenzija gume ide na 164 super u 17" velicini, da to ne kaci i da mogu da vozim normalno?
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 

- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
225 ili 215/45 R 17
ili 205/50 R17, misli da je ova varijanta cak i bolja, malo udobnja...
ili 205/50 R17, misli da je ova varijanta cak i bolja, malo udobnja...
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Roolieman
- Garaža: Alfa 159 2.0 JTDm
Ja sam 159-ku obuo u Dunlop Sportmax RT XL (215/55/16), vozene su ukupno nekih 10 meseci, pola proslog i ovo leto i imam samo reci hvale za njih. Savrseno lezi, nema proklizavanja kakvi god uslovi bili. Nisam nesto primetio da se puno trose, imaju doduse tek nekih 10K km, pa je za to mozda i rano.Mac napisao:Pilot sport 3 deluje zanimljivo kao i GY exelence.Mislim da je Pilot primacy touring guma, pitanje je da li je na nivou PS3 po pitanju upravljivosti.
Jako mi je bitno da postoji osecaj ostrine na volanu i ne bi pravio kompromis u tom delu, to je prioritet(sa Savom UHP sam totalno promenio karakter auta).Pre Fast responsa imao sam neki Bridgestone u Y indexu i kada sam stavio Dunlop razlika je bila ogromna, zamalo da prevrnem auto![]()
-
Ka
- Drug Član
Dunlop blue response........najbolji odnos ulozeno-dobijeno!Cepam ih na V6 vec 15 hiljada i ko nove su.
- Mac
Ex BMW F10
Ex 159 SW 2.0jtdm
Mislim da je Blue response nasledio Fast response koja je inace odlicna guma i kojom sam bio maksimalno zadovoljan, slazem se da je best bay.
Verujem da je vrh Dunlop RT i ako bih birao u ovom momentu isao bi na RT ili Michelin PS3. Jedino sto se veliki broj ljudi zali na brzo trosenje RT-a.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Dunlo ... axx-RT.htm
Roli, pretpostavljam da vecinu km predjes po gradu, na auto putu se vise trose.
Verujem da je vrh Dunlop RT i ako bih birao u ovom momentu isao bi na RT ili Michelin PS3. Jedino sto se veliki broj ljudi zali na brzo trosenje RT-a.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Dunlo ... axx-RT.htm
Roli, pretpostavljam da vecinu km predjes po gradu, na auto putu se vise trose.
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Da, mnogi se žale na potrošnju RT, a ja sam tek počeo da ih eksploatišem i to tek treba da proverim u praksi. Ali praksa zato kaže da su sjajne u svim uslovima, ali i dovoljno udobne za potrebe tvrdo trimovanog automobila. Čak i ako se brže potroše inicijalno niža cena od nekih drugih opravdava kupovinu...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Na 164 idu gume kao i na 156. Nemam lično iskustvo ali, možda ti 205/50R17 bude najbolje rešenje. Što zbog dimnzija što i zbog finansija. Treba da su 205/50 osetno jeftinije od 215/45/17 ... Msm na nove gume.
Re: Pitanje za gume
Složio bih se sa Edinom.Ognjen_HN napisao:Drugari mozda kupim 17 felne za alfu, pa me interesuje koja dimenzija gume ide na 164 super u 17" velicini, da to ne kaci i da mogu da vozim normalno?
Na 164 idu gume kao i na 156. Nemam lično iskustvo ali, možda ti 205/50R17 bude najbolje rešenje. Što zbog dimnzija što i zbog finansija. Treba da su 205/50 osetno jeftinije od 215/45/17 ... Msm na nove gume.
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
225 45 17 je standarna dimenzija i jeftinija je od 205 50 17.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Moguće, nisam detaljno u toku sem što znam da nova 215/45 zavrće uši cenom
Ja lično, msm da bih na 164 išao sa 205/55R16. Ne na veće, obzirom da je početna dimenzija za nju 185/65R14.
Just my two cents

Ja lično, msm da bih na 164 išao sa 205/55R16. Ne na veće, obzirom da je početna dimenzija za nju 185/65R14.
Just my two cents

- Roolieman
- Garaža: Alfa 159 2.0 JTDm
Sta predlazete za zimsku gumu 215/55/r16, da je u rangu ovih Sportmaxx RT letnjih?
Pritom bi dobro bilo da je XL.
Pritom bi dobro bilo da je XL.
- Mac
Ex BMW F10
Ex 159 SW 2.0jtdm
Ja bih isao na
http://www.kemoimpex.com/Agrohim-KemoIm ... erId=20709
Jeftinija opcija
Mozes da ides na 205/60/16, znatno jeftinija guma(4000 din po komadu kod Dunlopa) i malo ce biti visi, taman za zimu.
Jeftinija opcija
Mozes da ides na 205/60/16, znatno jeftinija guma(4000 din po komadu kod Dunlopa) i malo ce biti visi, taman za zimu.