Slaba snaga na malim obtajima?
- djuro083
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Pozdrav drustvo. Nesto mi se cini da mi je u zadnje vrijeme alfa 147 1,9jtd dosta tromija do 2000 obrtaja. Ide super preko toga bez ikakvih problema. Sve sam to poceo da primjecujem posle malogservisa svi filteri i ulje. Nekako nije onako startna i ziva do tih 2000.? Znam da ce mi mnogi vjerovatno reci da se o tome pisalo i ranije ali ja sam kopao i kopao ali nisam nasao ovako nesto
Pozdrav i hvala unaprijed na savjetima.

- djuro083
EGR je zatvoren. Vozim ja nju od oktobra. Provozao sam i druge ali kazem u odnosu na kako je renije isla nije mi to to cini mi se. Majstor je probao kaze moglo bi to malo bolje da ide ali kao sve je to ok. Kaze mozfa se mapa nesto zeznula? Jel moguce da mapa sama od sebe moze da se rasteluje ili kako vec da se izrazim. Jos nesto da li moze da utice ulje ma sve to?
- djuro083
Kod koga da odem na dobru dijagnostiku u Beogradu mozda bi pomoglo?
- djuro083
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Mozda si je jednostavno, navikao na kola, pa ti sad deluju slabija...
A da li si i softverski zatvorio ERG???
A da li si i softverski zatvorio ERG???
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Mozda ti je puklo vakuum crevce preko kojeg se pomeraju krilca turbine, ili su krilca prljava pa se ne pomeraju do kraja za niske obrtaje, moze da bude jos dosta razloga. Trebalo bi odraditi dijagnostiku u voznji i videti da li su parametri ok viewtopic.php?f=71&t=56982

- djuro083
Ne znam da li je egr uklonjen i softverski. Kad sam je kacio na neki komp jos kad sam je kupio majstor je ocitao gresku egr koju je obrisao a to se nije manigestovalo na kolim niti je palio neku gresku na tabli. Vjerovatno nije softverski ukljonjen onda cim je on vidio na kompu. Mada mozda sam se i stvarno samo navikao na kola. Jel turbina ne moze da radi slabije? Ona ili radi ili ne radi. Pozadi nema dima uopste.
- rudicmiki
- Garaža: Alfa 147 1.9 JTD
Nije do turbine ako je do 2000 obrtaja.Jer ona tek pocinje da puni tad.
Pogledaj usis da li je prljav.
Pogledaj usis da li je prljav.
- nidza
- Garaža: ex 159
Tubina puni praktično od ler gasa. S obzirom da je varijabilna, i ona može da bude problem, tj da ne zakreće krilca koliko je potrebno na nižim obrtajima.
- djuro083
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Ako zaista ide lošije, a nema dima, znači da nema dovoljno goriva... Ali da ne bismo pogađali, potrebno je da se uradi dijagnostika u vožnji.
A može pre toga i provera cvreva:
a) rebrasto crevo između MAF i ulaza u kompresor,
b) crevo iberlaufa koje ulazi u crevo a),
c) tanko crevo koje dolazi sa vakuum rezervoara na overboost ventil i
d) tanko crevo koje ide sa overboosta na "paštetu".
Moguće je da majstor (kad je rađen servis), nije stegao neku šelnu ili nije spojio sve kako treba...
A može pre toga i provera cvreva:
a) rebrasto crevo između MAF i ulaza u kompresor,
b) crevo iberlaufa koje ulazi u crevo a),
c) tanko crevo koje dolazi sa vakuum rezervoara na overboost ventil i
d) tanko crevo koje ide sa overboosta na "paštetu".
Moguće je da majstor (kad je rađen servis), nije stegao neku šelnu ili nije spojio sve kako treba...

Alfa je stil... ostalo je status...
- djuro083
Ko ce mu ga znati. Ici cu kod njega ovih dana da vidim. Ko ima dobru dijagnostiku i koliko moze da kosta ta dijagnostika u voznji? U beogradu.
- dusanGT
- djuro083
Hvala dusan GT zvao sam ih kaze po mojoj prici najbolje bi bilo uraditi cip tuning ali da dodjem da nakacimo pa da vidimo sta i kako.
- dusanGT
Njih sam preporučio jer dijagnostiku u vožnji sigurno znaju da urade kako treba, a bilo bi dobro da se pre tuninga sve dovede u ispravno stanje...
Alfa je stil... ostalo je status...
- djuro083
Pa ja licno nebih radio nikakav tuning samo hocu da isprovjeravam da li je sve ok i ako nesto treba da se popravi da popravim i to je to .
- Grudobolja
- Garaža: Alfa Romeo 156
I ja bih voleo da čujem odgovor na ovo pitanje jer već neko vreme imam otprilike isti problem. Alfa 156 1.9 jtd 85 kw.
EGR je čišćen pre malo više od godinu dana, tako da to ne bi trebalo da je problem. Ulje sam sipao isto kao i uvek. Taokđe je izvađen katalizator.
Auto radi OK ali je nešto slabiji do recimo 1800 obrtaja, posle krene.
EGR je čišćen pre malo više od godinu dana, tako da to ne bi trebalo da je problem. Ulje sam sipao isto kao i uvek. Taokđe je izvađen katalizator.
Auto radi OK ali je nešto slabiji do recimo 1800 obrtaja, posle krene.
- djuro083
pa tako i kod mene ako ga drzis preko 2000 on kida u svakoj brzini.kad kreces prvom on se katastrofa vuce do tih 1800 obrtaja. kao da nema snage.
- largaktil
- Garaža: alfa 147 1.9 jtd 115ks
Pozdrav da li ste resili problem i sta je bilo u pitanju?Isti simptomi i bez resenja...
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”