AR 147 1.9 JTDm tvrdo kvacilo i zveckanje pri kretanju...
- cile-pa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTDm
Re: AR 147 1.9 JTDm tvrdo kvacilo i zveckanje pri kretanju..
a egr mi waljda ocistio taj majstor sto sam radio mali servis...bas me ubija od zezanja poludecu od sitnica majke mi..bar znam sta je otprilike..hvala djomla na odgovoru i to expresnom
- Purke
- Garaža: AR 147 1.9 JTD R.I.P.
AR 156 1.8 16V - Lokacija: Beograd
Takodje sam i ja primetio da pri pustanju kvacila u prvoj brzini se cuje to zvrckanje koje kasnije po zagrevanju nestane...dakle ako je neko utvrdio to zveckanje sta je neka kaze, doduse znam sigurno da mi je set kvacila pri kraju...
- cile-pa
pa po ovome do sad ili set kvacila,ili mozda cilindar neki dal na kvacilu ili na menjacu...e sad da se utvrdi treba da se otvori a da se otvori i vrati treba ceo dan sto rece moj majstor
pa je jako nezgodno zbog toga...e a dal moze dijagnostikom nesto mozda da se resi zna li neko?
- fan
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD 2002
ex Alfa Romeo 156 JTD 2002
ex Alfa Romeo 147 1,6 TS 2001 - Lokacija: Valjevo
Ako malo izbaci cadji prilikom malo zesceg dodavanja gasa nista strasno to je normalno
Ako kulja kao iz FAPA
Moze biti
1 Otvoren EGR stalno vraca gasove u usis
2 Raskacen protokomer
3 Napukla creva od interkulera do usisa zasicena smesa
4 Turbo na izdisaju
cile-pa napisao:sad sam verovatno i previse naporan..sinoc sam primetio da kad ubrzavam naglo kulja dim iz auspuha kao da je kamion nisam siguran dal je crn al uopste mi se ne svidja koja kolicina dima izlazi pri ubrzavanju :/
Ako malo izbaci cadji prilikom malo zesceg dodavanja gasa nista strasno to je normalno
Ako kulja kao iz FAPA
Moze biti
1 Otvoren EGR stalno vraca gasove u usis
2 Raskacen protokomer
3 Napukla creva od interkulera do usisa zasicena smesa
4 Turbo na izdisaju
- cile-pa
evo i mene od majstora,pre svega pozdrav svima alfistima 
problem sa crnim dimom je bio jer sam ga zapusio gradskom voznjom,pa ga majstor izduvao i sad je sve ok,ko bi rekao..al bitno da nije nista strasno.
u vezi stucanja izmedju 1500-2000 obrtaja ne zna sta moze biti svi parametri su u normali po dijagnostici,tako da tu ostaje nereseno pitanje :/
set kvacila cu morati da menjam i polako razmisljam dal uzeti saxov ili lukov(ako ih uopste ima jer se vuce samo valeo po prodavnicama,a on je najgori zar ne?)
generalno majstor je odusevljen auto i kako ide i kako se ponasa,al eto zasto stucne ne znam..toliko od mene za sad
problem sa crnim dimom je bio jer sam ga zapusio gradskom voznjom,pa ga majstor izduvao i sad je sve ok,ko bi rekao..al bitno da nije nista strasno.
u vezi stucanja izmedju 1500-2000 obrtaja ne zna sta moze biti svi parametri su u normali po dijagnostici,tako da tu ostaje nereseno pitanje :/
set kvacila cu morati da menjam i polako razmisljam dal uzeti saxov ili lukov(ako ih uopste ima jer se vuce samo valeo po prodavnicama,a on je najgori zar ne?)
generalno majstor je odusevljen auto i kako ide i kako se ponasa,al eto zasto stucne ne znam..toliko od mene za sad
- CoyoteKG
- Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
Na kraju mi majstor rekao da mi je set bio OK, da nisam morao jos neko vreme da menjam... I sad sa novim kvacilom mi je tvrdo. Kad sednem iz drugog auta tek tad primecujem tvrdocu. Ne smeta mi. Bar sam miran da je novo kvacilo...
A i zveckanje me uzasava. Bas me nervira.
Kad je u niskim obrtajimaKad je papucica kvacila na pola? kad se uparkiravas? Kad vozis polako prvom ili drugom brzinom, pa pustis naglo gas, ponovo polako pritisnes?? To je taj cilindar iznad kvacila?
Ja sam fabricko zamenio na 210000km. Isto procitao price ovde po forumu da kad je tvrdo treba da se zameni...cile-pa napisao:ja kad sam ga kupio receno mi je tvrdo je kvacilo jer je fabricko,i majstor je rekao vozi ga slobodno moze da izdrzi..odvaja pri vrhu,menjac lepo prebacuje..samo sto je ono tvrdo i mogu komotno na pola pedale da ga prebacim u neku drugu brzinu...a ovo sto zvecka pojma nemam sta je..:/ hvala svima na odgovorima i dobrodoslici
Na kraju mi majstor rekao da mi je set bio OK, da nisam morao jos neko vreme da menjam... I sad sa novim kvacilom mi je tvrdo. Kad sednem iz drugog auta tek tad primecujem tvrdocu. Ne smeta mi. Bar sam miran da je novo kvacilo...
A i zveckanje me uzasava. Bas me nervira.
Koji je to cilindar? Zvecka ovako kao sto je cile opisao?SlobeX napisao:Ja sam vozio bukvalno dok nije otkazalo tj siptomi su bili slični i kod mene to što zvecka i svi su govorili da je plivajući kad ono cilindar iznad kvačila...
Kad je u niskim obrtajimaKad je papucica kvacila na pola? kad se uparkiravas? Kad vozis polako prvom ili drugom brzinom, pa pustis naglo gas, ponovo polako pritisnes?? To je taj cilindar iznad kvacila?
- cile-pa
meni svi kazu nije cilindar,nego set kvacila...al cu da ga teram dok ne rikne...al sad imam problem sto mi stuca u male obrtaje kao da se gusi,i to sve vise i vise a na dijagnostiku nista nema svi parametri su dobri i maf i map i vazduh i gorivo..jel neko imao takav problem?
- CoyoteKG
zveckanje nije do seta kvacila sigurno
- dukitza
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 jtd
116 ks
2001 god. - Lokacija: Leskovac
meni zvecka na prvom paljenu... ina 700-800 obrtaja...cim podignem malo vise obrtaji...nema da zvecka...
- rudicmiki
- Garaža: Alfa 147 1.9 JTD
- CoyoteKG
Pretpostavljam da je do pletenice na auspuhu. Niko to ne menja pa da zakljuci da je to problem.
Ima li nekog ko je uradio pipedown odnosno straight pipe pa da nam kaze da li zvecka?
Ne verujem...
Pretpostavljam da je do pletenice na auspuhu. Niko to ne menja pa da zakljuci da je to problem.
Ima li nekog ko je uradio pipedown odnosno straight pipe pa da nam kaze da li zvecka?
- Falcon037
- predsednik kluba

- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Ja sam imao to sitno zveckanje na pletenici koje se primećivalo samo sa otvorenim prozorima u uskoj ulici pri laganom kretanju.
Majstor rešio "privremeno-trajnom" metodom sa dve velike šelne. Stegao na početku i kraju pletenice i drži vodu već skoro dve godine
Majstor rešio "privremeno-trajnom" metodom sa dve velike šelne. Stegao na početku i kraju pletenice i drži vodu već skoro dve godine
- rudicmiki
- Garaža: Alfa 147 1.9 JTD
Ma,nije to zveckanje od pletenice.
KAd stignem,nateracu na kanal auto,da oslusnem pletenicu.
Ali,problem je u kvacilu.
KAd stignem,nateracu na kanal auto,da oslusnem pletenicu.
Ali,problem je u kvacilu.
- SlobeX
- Garaža: AR 156 2.4 JTD
Lada Niva 1600
MB A170cdi - Lokacija: Bijeljina
Tek sad vidio,cilindar na kvačilu dole je propuštao ulje i nije dobro odvajao pa je korpa pukla tj par onih metalnih sa strane bitno da nije probilo nişta
Taj se tek vidi kad se razdvoji mjenjač.Odvajao je tek na samom kraju pre nego je pukla korpa,navodno je taj cilindar zeznuo korpu a lamele je bilo joş za neko vrijeme
Taj se tek vidi kad se razdvoji mjenjač.Odvajao je tek na samom kraju pre nego je pukla korpa,navodno je taj cilindar zeznuo korpu a lamele je bilo joş za neko vrijeme
- Super_genije
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.0 jtdm
-----------------------------
ex Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V 2003 - Lokacija: Bec Austrija
prekontrolisi i crijeva intercooler-a pored EGR-a i MAP senzor. o tome je bas puno pisano...
Assumption is the mother of all fuckups
- dejan nis
- Garaža: Alfa Romeo 147 jtdm
Da osvezim malo temu...imam problem sa kvacilom na stilu 1.9jtd 85kw.
Ovako odkazalo kvacilo ja odo do jednog drugara mehanicara kaze cilindar u kabini kupim ja sasch zamenimo mi nikako da dobije druk dobi nekako iso 1 km i opet isto.ispustim ja vazduh i ide 4-5dana pa opet isto ja opet i tako dodje da nece vise ispustim ja vazduh i drzi kad ga vozim penzionerski cim pocnem da ga gazim,przim odma odkaze igubi druk...cim malo pipnem pedalu cuje se druk znaci ne da stisnem nego samo je pipnem....dali neko ima ideju sta bi moglo da bude...ja sumnjam na druk lezaj i na korpu jer je kvacilo tvrdo,zezao on i pre tako kad se bas zagreje u gradskoj voznji tesko upada u brzine,ali od kako mi se desilo jednom prilikom kad sam ga vracao iz 5-u u 3-u da nije odvojio dobro i zakrcalo je bas i od tada se to pocelo desava??????
Ovako odkazalo kvacilo ja odo do jednog drugara mehanicara kaze cilindar u kabini kupim ja sasch zamenimo mi nikako da dobije druk dobi nekako iso 1 km i opet isto.ispustim ja vazduh i ide 4-5dana pa opet isto ja opet i tako dodje da nece vise ispustim ja vazduh i drzi kad ga vozim penzionerski cim pocnem da ga gazim,przim odma odkaze igubi druk...cim malo pipnem pedalu cuje se druk znaci ne da stisnem nego samo je pipnem....dali neko ima ideju sta bi moglo da bude...ja sumnjam na druk lezaj i na korpu jer je kvacilo tvrdo,zezao on i pre tako kad se bas zagreje u gradskoj voznji tesko upada u brzine,ali od kako mi se desilo jednom prilikom kad sam ga vracao iz 5-u u 3-u da nije odvojio dobro i zakrcalo je bas i od tada se to pocelo desava??????
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Jel ima nesto da te nije zezalo na tom Stilu? 

- dejan nis
- Garaža: Alfa Romeo 147 jtdm
Pa i tvoj da vozim sigurno bi nesto falilo.... 
- Lazadolf
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
cile-pa "Samo sto je ono tvrdo i mogu komotno na pola pedale da ga prebacim u neku drugu brzinu".Slicno je i kod mene novi set kvacila je potreban
Lepo kaze Super Genije "prekontrolisi i crijeva intercooler-a pored EGR-a i MAP senzor"
Ocisti intercooler ,ocisti i zatvori egr ventil ako ti ne izbacuje gresku posto vozis mjet,ocisti i senzor odmah je tu pozadi kod egr ventila,bar je tako kod mene,auto ce da poleti
sve sto pises ti slicno je bilo kod mene 
Lepo kaze Super Genije "prekontrolisi i crijeva intercooler-a pored EGR-a i MAP senzor"
Ocisti intercooler ,ocisti i zatvori egr ventil ako ti ne izbacuje gresku posto vozis mjet,ocisti i senzor odmah je tu pozadi kod egr ventila,bar je tako kod mene,auto ce da poleti
- Lazadolf
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
Zaboravio sam da kazem da je zveckanje kdo mene isto bilo prisutno u prvoj i drugoj brzini pri laganom kretanju, cim dam gas zveckanja nema, to sam resio zamenom pk spanera