Daljinski za centralnu

CD, radio, ozvučenje, navigacija itd... Sve o elektrouređajima u našim Alfama.
Korisnikov avatar
draganche
Garaža: Alfa Romeo 155 2.0 TS 8v
Pridružio se: Ned Maj 04, 2014 9:43 am

Daljinski za centralnu

Uto Jul 29, 2014 2:23 pm

U Alfi sam ugradio Omega rec-43 modul za centralnu,dobio sam ga,izvadjen iz nekog auta. Prema uputstvu sa neta, ovo je univerzalni modul i moze da ucita do 4 razlicita daljinska upravljaca. Da li negde moze da se nabavi samo daljinski, ovaj koji imam nije bas nesto, sitan i nezan. Koliko bi kostao skakavac kljuc,pa da stavim svoj mac?! Nemam kodiran kljuc,vec obican.
Korisnikov avatar
mali radojica
Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:05 pm

Re: Daljinski za centralnu

Uto Jul 29, 2014 8:16 pm

čekaj, kako je to rešeno na 155? jel može da se isčupa stari modul i ubaci noviji ili mora nešto da se seče, spaja, lemi?

mene konkretno iteresuje funkcija otvaranja gepeka. znam da je deki to radio, moglo bi neko detaljno objašnjenje.
Korisnikov avatar
draganche
Garaža: Alfa Romeo 155 2.0 TS 8v
Pridružio se: Ned Maj 04, 2014 9:43 am

Re: Daljinski za centralnu

Uto Jul 29, 2014 10:49 pm

Modul ima 4 negativna izlaza, dva sam povezao na zice iz vrata za signal zaklj.-otklj.na vec postojecem modulu, moja fabricki nema daljinsko samo centralno. A treci izlaz posto je minus, dodao sam jedan relej,modul ukljuci relej koji daje plus, pa je taj plus povezan na zutu zicu od tastera u kaseti za otvaranje gepeka. Jedina mana modula je sto nema izlaza za zmigavce. Cetvrti izlaz ne koristim,ali razmisljam o follow me lights.

Povratak na “In Elettronica Alfa”