Drugari, u potrazi sam za navedenim branikom....naleteo sam na neku rasprodaju i na novi branik proizvođača ISAM Nemačka.
Ko je taj proizvođač, jel to neka kopija, ili je išao i kao fabrička ugradnja??
Da li smem da rizikujem sa njim, plasim se kako ce se uklopiti...??
Hvala svima unapred!
Prednji branik 147 restyling-HITAN ODGOVOR
- nole1985
- Garaža: ex Alfa 147 jtdM 16v 2006. 5p distinctive
- nole1985
Re: Prednji branik 147 restyling-HITAN ODGOVOR
Inače, početak priče se desio u subotu uveče...pravac, iz 5. u 6. na nekih 110-120km/h, i u deliću sekunde izleće ker kao iz topa ispaljen sa desne strane puta............nisam čak ni instiktivno cimnuo volanom, ni nogu mrdnuo ka kočnici...samo se čulo kako gužva napred.
Epilog: branik, trouglasta rešetka (našao sam deo koji je otpao, lajsnice su čitave, napraviće se), hladnjak klime, veliki hladnjak, metalni nosač ta dva hladnjaka otišao u bananu, kućište filtera vazduha (oba nosača otkinuta,nadam se da se vari ta plastika pošto vidim da je neka specifična)...i jos jedna plastika od napred ispred oba hladnjaka.
I tako........
Epilog: branik, trouglasta rešetka (našao sam deo koji je otpao, lajsnice su čitave, napraviće se), hladnjak klime, veliki hladnjak, metalni nosač ta dva hladnjaka otišao u bananu, kućište filtera vazduha (oba nosača otkinuta,nadam se da se vari ta plastika pošto vidim da je neka specifična)...i jos jedna plastika od napred ispred oba hladnjaka.
I tako........
- nole1985
Uzeo sam originalan branik, ipak je najsigurnija varijanta.
- Super_genije
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.0 jtdm
-----------------------------
ex Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V 2003 - Lokacija: Bec Austrija
Nazalost, isprica se ti sam sa sobom. Koliko si platio original branik? Kod branika nema filozofije, samo da je oblik adekvatan, tesko da mogu nesto da zeznu..
Assumption is the mother of all fuckups
- edin
- Saradnik Uprave

- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Mogu, mogu. i gore nego sto neko moze da zamisli, od rupa, do kvaliteta plastike
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- nole1985
Ma kakvi ne mogu da zeznu, sa tim kopijama skoro uvek postoji neko neslaganje, naročito ako su kineske i sl. Ovo mi je čovek rekao da je taj ISAM navodno nemački proizvođač, e sad opet, ja nisam smeo da rizikujem...uzeo sam polovan originalni, u stanju kao nov.
Platio sam ga bez središnje trouglaste rešetke 150e.Sa njom je cena bila 200e...na 2 oglasa su mi tražili čak 250e za komplet sa rešetkom.Ta rešetka originalna polovna ide za 50e kao od šale.
Uzeo sam sve delove osim hladnjaka vode, njega bih trebao danas-sutra da rešim, pa da krenem da pakujem...naravno trebaće i farbanje branika jer je u crvenoj boji.
Platio sam ga bez središnje trouglaste rešetke 150e.Sa njom je cena bila 200e...na 2 oglasa su mi tražili čak 250e za komplet sa rešetkom.Ta rešetka originalna polovna ide za 50e kao od šale.
Uzeo sam sve delove osim hladnjaka vode, njega bih trebao danas-sutra da rešim, pa da krenem da pakujem...naravno trebaće i farbanje branika jer je u crvenoj boji.
- edin
- Saradnik Uprave

- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Nemoj samo da uzimas kineske, ako kupujes nov, jednostavno previse hlede i auto ne moze da se ugreje 
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”