Prevare preko interneta

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
Dzony_1100
Garaža: Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm
Pridružio se: Uto Apr 01, 2014 8:08 pm

Prevare preko interneta

Sub Jul 26, 2014 4:59 pm

Ne znam da li postoji vec ovakva tema,u svakom slucaju mislim da bi trebalo povodom sve cescih pokusaja da se neko prevari,koja god da je prevara u pitanju. Znam da je vecina vas upucena u ovakve stvari ali eto za svaki slucaj...

Ako ste imali slicna iskustva bilo bi dobro da podelite ovde.

Ovakav mail sam ja dobio povod prodaje moje alfe,odma sam znao da je u pitanju prevara ali sam se malo dopisivao da vidim dokle se ide i u cemu ce na kraju biti stos. (nije me mrzelo :D )

Zdravo,

" Hvala na odgovoru na moj e-mail u vezi vašeg vozila. Da biste nastavili s prodajom svog vozila, molim te intimne me sljedeće informacije je.

1. Jeste li privatni prodavac ili dilera?
2. Koji je vaš način plaćanja? Jer, ja mogu samo izvršiti uplatu na vas u gotovini, zbog moje trenutne lokacije. Ja sam vojni liječnik u Siriji radi s britanskim dobrotvorne svrhe. Ne mogu primati ili upućivati ​​pozive zbog prirode mog posla i moje trenutne lokacije, što
je Sirija.
3. Koji je poslednji ponudu / cijenu za vozilo?

Na kraju, kada sam primati informacije je od vas, ja ću obavijestiti vas kako ćete primiti isplatu vašeg vozila u gotovini.

Srdačan pozdrav,

Dr Ali Farzat Mustafa "

" Zdravo,

Hvala još jednom za vaš odgovor na moj e-mail, u vezi sa kupovine vozila. Kontaktirao sam ti u povjerenju da možete biti povjerenje dostojan osoba i da će biti od pomoći u pitanje kao što je ovaj. Zanima me vaše vozilo i ja ću kupiti jer će mi trebati kad sam došao u Evropu. Pozivam vas da se ne obaziru drugim zainteresiranim kupcima i razmotriti vaše vozilo sada prodao mi. Pravnu dokumentaciju vozila u moje ime, treba biti suspendovan za sada dok ne dođe. Ja ću savjetovati vam da se koncentriraju kako ste se primili isplatu vašeg vozila u gotovini.

Moje ime je dr Ali Farzat Mustafa. Iam tajni vojni liječnik u Siriji koji rade s britanskom dobrotvornom na godinu dana humanitarnog programa u tajnom bolnici u Siriji vodstvo Late Dr Isa Abdur Rahman.

Kontaktirao sam vas jer Sirija sada nije sigurno više za doktore. Naši Lokacije su sve tajne, nakon vojske bombardovali nekim bolnicama, uključujući i bolnice AL-Shrea gdje radim, koji je granatiran tri puta i na kraju uništili. Većina sirijskih doktora zatražio da ostane anoniman zbog straha od odmazde od strane vlasti. Odlazak na državnoj bolnici više nije opcija za mnoge ljude. Vojska kontroliše glavne bolnice, što vjerujem su ispunjena sa sirijskim sigurnost osoblja. Vidio sam ranjen borci stići na jedan od ovih javnim bolnicama i da se tuku i uhapsila prije nego što se tretira. Ja sam vrlo uplašen za sebe, ali šta da radim? To je moja dužnost. Moram pomoći.

U cilju ruci imam 6.200.000 $ dolara koje mi je dao moj pokojni prijatelj dr Isa Abdur Rahman, A sirijske britanski doktor koji je umro prije nekoliko mjeseci u napadu na poljsku bolnicu gdje je tretira civila.

http://www.thetimes.co.uk/tto/news/uk/a ... 775733.ece.

Dr Isa Abdur Rahman oca služi Dr Rifaat Al-Assad, mlađi brat bivšeg predsjednika Sirije, Hafez Assad ali sada u egzilu u Britaniji jer nije u prilog predsjednik Bashar Al-Assad, koji je naslijedio oštre diktature od svog oca koji je odbio da prihvati mir i udario reforme za svoju zemlju.

Moj prijatelj je umro u bombaškom ljuske od strane sirijske vladine snage pokušavaju spasiti nevine ljude. Naslijedio sam ovaj novac koji je dao mu je njegov pokojni otac koji je napravio preko dogovor ulje je napravio sa svojim komandantom kada je služio vojsku i želim koristiti taj novac za dobrotvorne svrhe i ulaganja u Evropi i to je razlog zašto sam kontaktirao te jer želim da uskoro napusti Siriju. Želim prenijeti ovaj fond da vas kao korisnika kroz diplomatske kurirske usluge, jer ja ne znam gdje da sakrije ovaj fond opet ovdje u Siriji. Samo moram prihvatate da primi ovu tereta kao korisnika u Europi i držati ga sigurno dok ne dođem.

Ne mogu prenijeti ovaj fond preko banke jer banke su pod kontrolom vladinih snaga koja čini nemogućim previše zbog sankcija u zemlji Ujedinjenih nacija. Želim da živim u Evropi za ostatak svog života zbog atmosfere i rastuća ekonomija tamo.

Molimo vas da ako ste zainteresirani u ovoj transakciji ja ću dati vam sve detalje vam je potrebno za nas da uspješno obavljanje ovog posla. Odlučio sam pronaći nekoga da je stvarna, a ne imaginarne i to je razlog zašto sam otišao na zaštićenu site vozila u Europi, gdje ja mogu biti siguran da je osoba stvarno i vjerujem da mogu da ti verujem. Gdje sam sada možemo komunicirati samo kroz komunikaciju Crvenog križa koji mi dozvolite samo poslati e-mailove, tako da budite uvjereni da je naš dogovor je siguran. Ako ste spremni u ovoj transakciji ja ću vam poslati sve detalje što trebate znati. Imam svoje šanse za slanje novca iz Sirije u Evropu uz pomoć ECHO Europske komisije za humanitarnu usluga koje se rade pod Crvenog križa koji donosi olakšanje materijala iz Evrope u kojoj radim.

Čekam za brzi odgovor tako da možemo ići dalje. U manje od 7 dana novac bi trebao biti kod vas onda ću vam dati više detalja. Ti će se 20% fonda za pomoć nakon što sam morao platio za vaše vozilo i sakriti 80% od sume na sigurnom mjestu dok ne dođe, nadam se da sam bio fer prema ovom poslu.

Srdačan pozdrav,

Dr Ali Farzat Mustafa."

A evo i primer istog takvog texta na engleskom jeziku sa nekog drugog sajta

http://www.scamdex.com/ScamTipReports/20374

Povratak na “Cafeteria da Romeo”