Bezbednost u saobracaju
- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Cesto gledam na yt te snimke iz Rusije, ono je divlji zapad... Nasi bahati vozaci nisu nista u odnosu na njihove

- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Nenormalan narod totalno.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Kad sam video kakav saobracajni haos vlada u Moskvi, nije ni cudo sto su ljudi odlepili. Sa0obracajne guzve u Beogradu su mi posle izgledele su smesne. Krenuli smo iz Pomoskovlja ka gradu autobusom i trebalo nam je sat i po. Tamo se 20 kilometara vozi prvom.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Kažu da je Moskva najgori grad za vožnju u smislu gužvi i vremena koje se provede zaglavljen u saobraćaju, a ovo što kamere na automobilima u Rusiji dokumentuju u poslednje vreme zaista je zastrašujuće 

ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- bums85
I u Indiji je guzva ali se snalaze ljudi 
[youtube]RjrEQaG5jPM[/youtube]

[youtube]RjrEQaG5jPM[/youtube]

- draganche
- Garaža: Alfa Romeo 155 2.0 TS 8v
Neverovatno kakvi ljudi, svako ide svojim putem i to tako funkcionise,kod nas bi za tri minuta izbila masovna tuca. 

- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Tamo je to neki prirodni poredak na ulicama, deluje strašno haotično sa strane, ali kod njuh funkcioniše 

- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Alex V6
- Garaža: V6 inside
Zar je ovo tako strasno, u dobrom automobilu na odlicnom autoputu? Meni je gore kad neki izigravaju reli vozace po magistralnim putevima punim rupa, obilaze na punoj liniji u krivini i sl. Zure negde sa njihovim kantama. Takvi na autoputu ne izlaze iz desne trake i plafon 100 km/h.
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP

“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- bums85
- erdeljan
- BANOVAN
A neko je napisao da je strašno? Kada neka bakica bude krenula u obilaženje kamiona misleći da je taj "dobar auto" daleko iza biće posla za pogrebne službe...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- edin
- Saradnik Uprave
Za sve postoji nacin...
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- erdeljan
- BANOVAN
Biti besmrtan?
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Velik siguran auto, ali opet brzina je brzina. Nikad ne znas kad ce ko da izleti a i ne znas ko sve vozi i kakve motorne veštine ima. Pogotovu ako je ovo BMW čas može da izleti zbog zadnje vuče.
- erdeljan
- BANOVAN
Prtikociti od 250 do 200 je okay ali kako od 250 do recimo 90? Neka vozi ko kako hoće ali oni koji više nisu sa nama bi imali sigurno svašta da nam objasne...
- edin
- Saradnik Uprave
Momci, ne zahebavajte
- Danilo
- Garaža: 159 2.2JTS '08
U suštini, vožnja autoputem se zasniva na međusobnom poverenju u osnovne vozačke sposobnosti ostalih učesnika u saobraćaju. I pri brzini od 120km/h, neko može da vam izleti sa 80km/h u preticanje kamiona u baš nezgodnom trenutku, i džaba vam sve — manevar izbegavanja može izazvati još veći karambol.
Uostalom, pri tim brzinama sam imao i nekoliko kritičnih situacija pri ulasku u Beograd: npr. idem iza jednog automobila autoputem posle Bubanj potoka 120km/h, jedan ispred njega se skloni da ga propusti i bez gledanja krene da se vraća u najbržu traku direktno na mene — ja se pribijam uz središnju ogradu, sviram, ablendujem, kočim, deli nas 15-tak cm od sudara a car samo gas i nastavlja levom trakom.
Noću i na magistrali i na autoputu sam se iznenađivao kada se odjednom pojavi vozilo koje zadnja svetla praktično i nema.
A ako vam još naiđe neko u susret na autoputu (dešavalo mi se i to!), tačno je da je bolje biti u stanju brže zakočiti i reagovati, ali i tada je čak i poštovati ograničenje prevelika brzina — to može biti i do 240km/h.
Prosto, moja preporuka je voziti „do na mandatnu kaznu“ — tj. 40km/h brže van naselja i 20km/h u naselju. Ponekad je bezbedno i brže (ili bar nije manje bezbedno nego po ograničenju), ali ovako ste mirni po više tačaka — ne idete prebrzo i ne možete ostati bez dozvole. Ponekad ću u preticanjima preći i to, ali na vrlo kratko.
Uostalom, pri tim brzinama sam imao i nekoliko kritičnih situacija pri ulasku u Beograd: npr. idem iza jednog automobila autoputem posle Bubanj potoka 120km/h, jedan ispred njega se skloni da ga propusti i bez gledanja krene da se vraća u najbržu traku direktno na mene — ja se pribijam uz središnju ogradu, sviram, ablendujem, kočim, deli nas 15-tak cm od sudara a car samo gas i nastavlja levom trakom.
Noću i na magistrali i na autoputu sam se iznenađivao kada se odjednom pojavi vozilo koje zadnja svetla praktično i nema.
A ako vam još naiđe neko u susret na autoputu (dešavalo mi se i to!), tačno je da je bolje biti u stanju brže zakočiti i reagovati, ali i tada je čak i poštovati ograničenje prevelika brzina — to može biti i do 240km/h.
Prosto, moja preporuka je voziti „do na mandatnu kaznu“ — tj. 40km/h brže van naselja i 20km/h u naselju. Ponekad je bezbedno i brže (ili bar nije manje bezbedno nego po ograničenju), ali ovako ste mirni po više tačaka — ne idete prebrzo i ne možete ostati bez dozvole. Ponekad ću u preticanjima preći i to, ali na vrlo kratko.
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Izgleda da im je Alfica spasila živote.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Nikad pijan, pod narkoticima i umoran ne treba sedati za volan.. Nadam se da će se oporaviti.
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Re: Bezbednost u saobracaju
Danilo napisao: Prosto, moja preporuka je voziti „do na mandatnu kaznu“ — tj. 40km/h brže van naselja i 20km/h u naselju. Ponekad je bezbedno i brže (ili bar nije manje bezbedno nego po ograničenju), ali ovako ste mirni po više tačaka — ne idete prebrzo i ne možete ostati bez dozvole. Ponekad ću u preticanjima preći i to, ali na vrlo kratko.
Ja otprilike tako i vozim ceo zivot.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Definitivno je to jedini način da se izbegne lakšanje džepa i punjenje državne kase, a da se ipak uživa u vožnji Alfe i ostane u zadovoljavajućim bezbednosnim okvirima. U naselju sam posebno "pitom", a mesta gde je najslađe pritisnuti gas obično su ona gde se drugi ne ugrožava...
Re: Bezbednost u saobracaju

Definitivno je to jedini način da se izbegne lakšanje džepa i punjenje državne kase, a da se ipak uživa u vožnji Alfe i ostane u zadovoljavajućim bezbednosnim okvirima. U naselju sam posebno "pitom", a mesta gde je najslađe pritisnuti gas obično su ona gde se drugi ne ugrožava...
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Jeste.
Pored skola i obdanista vozim po ogranicenju uvek.
Pored skola i obdanista vozim po ogranicenju uvek.