Prosle godine sam se isto zezao oko toga ali sam nekako uspeo da odvrnem, ali sad nema sanse, probao cekicem, polugama, nece ni da mrdne
Cep za ispustanje ulja
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Izgleda da mi je zapekao cep za ispusanje ulja, dva sata sam pokusavao da ga odvrnem, slomio dva imbus kljuca i na karaju odustao. Da li postoji neki laksi nacin da se odvrne, jel imao neko slicnih problema?
Prosle godine sam se isto zezao oko toga ali sam nekako uspeo da odvrnem, ali sad nema sanse, probao cekicem, polugama, nece ni da mrdne

- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Ili da izvlačiš ulje odozgo ili da razbušiš čep pa da probaš da ga izvučeš u delovima. Mada bi možda bezbednije bilo da skineš poklopac kartera pa na stolu da razbušiš čep i staviš novi. Btw kada se zateže ne treba preterivati, samo koliko da se oseti otpor.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- bums85
Da ga j***m, nisam ga uopste zatezao toliko bas zbog toga sto me je i prosli put zezao

- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Konusni sraf je u pitanju i ne treba ga pretezati!
Alfa Romeo - The car inside the driver.
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Hoce to da zeza,konusni je i jos u spoju aluminijuma i celika.Zapekne i sad sex na suvo sto se kaze...

- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Nikako na suvo 
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Mrzovoljni Soko
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9jtd 85kw no-remap xD (Blue beuty)(ex)
Alfa Romeo 159 1.9Jtdm 110kw,remap :D (Musava) - Lokacija: Mihajlovac Smederevo
Uzmes lepo sekac i cekic i udri dok ne krene,uzmes drugi cep u radnji i gotovo,mene je isto zezao pre godinu-dve.

- spin
- Garaža: 147 1.9 jtd 85 kW 2003.
Ja sam imao problema sa inbusima podlednji put kad sam menjao. Kljesta su resila problem, duzina drski cini finu polugu. Na obodu cepa su ostali tragovi zahvata, ali je posao odradjen.
- bums85
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Nije dovoljno, na dnu kartera ostalo mulja sigurno! Odradi taj čep što pre, jer ćeš sve jedno imati problem.
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- bums85
Ma znam, to je bilo za prvu pomoc. Pricao sam sa par drugara i odlicili smo da ovih dana zavarimo maticu veceg precnika preko cepa, mislim da ce tada moci da se skine nekim vecim kljucem jer je fabricki 8mm, a to je suvise tanko da bi se koristila neka poluga preko kljuca.

- elas
Pazi samo da ti navoj ne povuce jer aluminijum ne trpi tu temperaturu kao celik prilikom varenja...
Zajebana situacija skroz.
Pokusaj sa rocanglama-klesta za vodu do 1 cola da ga odvnes,i tad vidi kakav je navoj,stavi drugi cep.Mada iz iskusva mislim da je navoj na karteru povukao malo korak,jer je meksi od celika,pa zato i glavi.
Ako se prilikom varenja iskrivi i dobije neki polozaj kako netreba,nece moci da zadihtuje i opet imas problem.
Zajebana situacija skroz.
Pokusaj sa rocanglama-klesta za vodu do 1 cola da ga odvnes,i tad vidi kakav je navoj,stavi drugi cep.Mada iz iskusva mislim da je navoj na karteru povukao malo korak,jer je meksi od celika,pa zato i glavi.
Ako se prilikom varenja iskrivi i dobije neki polozaj kako netreba,nece moci da zadihtuje i opet imas problem.

- bums85
Ja mislim da je kod dizela karter celicni. Videcu ako mogu da nadjem ta klesta za vodu koja mogu da obuhvate ceo cep

- elas
Nije nego alu,imam i ja dizel pa znam sta je i kako je.Davno su bili celicni a mozda i nisu,pre su bili bakarni a sad guraju aluminijum jer je jeftiniji od bakra 4 puta a radi isti posao

- bums85
- elas
Samo polako sa odrtanjem,jer mozes da napravis ozbiljan problem,kad navoj prokliza sto je velika verovarnoca kod aluminijuma sraf se vrti a ne ide ni napred ni nazad,samo u mestu.Cesto mi se desavalo to, ne na kolima negu u poslu oko drugih stvari.Alu i celik se ne trpe bas najbolje.

- Zvrle
- Saradnik Uprave

- Garaža: Alfa Romeo 159 SW 1.9 8V 2010 god.
ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v 2003 god. - Lokacija: Breznica
Vrlo cesto se desava to da celicni stafovi zapeknu u aluminijumu, ponekad toliko jako zapeknu da moze sraf da se precvika prilikom odvijanja a nece da popusti, resenje je da se sraf zagreje brenerom i onda se lako odvija. Sila nije uvek naj bolje resenje.
''Alfa Romeo one day.. Alfa Romeo forever''
- YUgisa
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Zavari maticu za ostatak polomljenog imbus kljuca tako da viri samo koliko je duboka rupa u cepu i onda odvrni sa okastim kljucem 
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."