Alfa 146 TS ne vuče
- bigboss894
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS
Autu (146 1.6 TS Benzin+Gas) je pre nedelju dana odrađen veliki servis i uz to je zamenjena bobina sa sve kablovima. Stavljene su nove Champion svećice i očišćene dizne. Auto je išao kao zmaj! Trenutno ćale njime putuje za Crnu Goru, tačnije putovao je...Auto umire. Motor zvuči i radi normalno, ali nema snage da povuče. Počeo je da se muči i na blagoj uzbrdici, pa je čovek odlučio da prenoći u vikendici u Vrnjačkoj Banji. Trenutno najpotrebniji mi je majstor. Dakle ako neko zna za dobrog majstora u Vrnjačoj Banji i okolini (Trstenik, Kruševac, Kraljevo, itd.) molim neka se javi. Mnogo biste pomogli!
- Flavio
- Uprava ARCS

- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Cimni na pm nekog od lokalnih manijaka
(Wickerman,OMP,DusanKV,...) za preporuku.
- TheWickerMan
- Administrator

- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Nažalost, u KVu nema kršten majstor za AR . Posebno za takve stvari. Vidi da OMPom, jeste ti KŠ malo dalje ali verujem da ima boljih majstora
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
- Flavio
- Uprava ARCS

ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Mozda veze nema al ako ne skodi
viewtopic.php?f=15&t=44846&p=1499172#p1498524
viewtopic.php?f=15&t=44846&p=1499172#p1498524
- bigboss894
Nije plin, to je prvo probano, a i već je posetio nekog majstora koji nije našao problem. Auto je u međuvremenu počeo da se ponaša ko da se ništa nije desilo
Poslao sam poruku OMP-u da vidim za KŠ ako ponovo počne da zeza.
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Pretpostavljam da je do struje.Imao slican problem i rijesio ga tako sto sam uzeo kontakt sprej,pocupao sve konektore i releje oko motora,dobro naspricao i nikad vise.Tako da cale moze u bilo kojim auto djelovima uzeti kontakt sprej i redom pospricati sve.Najbolje jedno po jedno da ne zaboravi gdje sta bilo.
Re: Alfa 146 TS ne vuče
Pretpostavljam da je do struje.Imao slican problem i rijesio ga tako sto sam uzeo kontakt sprej,pocupao sve konektore i releje oko motora,dobro naspricao i nikad vise.Tako da cale moze u bilo kojim auto djelovima uzeti kontakt sprej i redom pospricati sve.Najbolje jedno po jedno da ne zaboravi gdje sta bilo.
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- Fittipaldi
- Drug Član

- Garaža: KIA Pro Ceed
Z101 mediteran '82 - Lokacija: Beograd
Nemam nikakvih iskustava sa ovim servisima, ali pokušavam da pomognem: Delta MC u Kruševcu tel. 037/432996 i imam tel. 064/1292378 (Aca) takođe u Kruševcu. Srećno! 
- bigboss894
Problem rešen
Našao ja majstora VB i prikačio auto na dijagnostiku. Senzori su malo pobrljavili. Sve ja brzo namešteno. Auto za sada radi super, javljam ak obude bilo promena. Hvala svima na pomoći 
- bigboss894
Pišem ovde da ne otvaram novu temu. Opet problem
. Motor ožedneo i popio sveže sipanu Seleniu Racing
Ispod minimuma je. Nedelja je, tako da će se teško naći na pumpi (a lepo sam upozorio čoveka da kupi još pošto Racing do sada nisam koristio
) . Ako ima alfista u blizini Sutomora, Bara, Čanja itd, a da ima ulje neka se jave, mnooooooogo biste pomogli!
- Flavio
- Uprava ARCS

ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Cimni Darka (darko qv). Ako ništa znaće bar da te uputi gde ima ako on nema neku zalihu.
Ako se ćale sad žuri na put a ništa ne može da nađe, nek sipa bilo koju krštenu polusintetiku 10W40 i neka krene za Srbistan.
Motoru neće biti ništa a kući kad dođe zamena ulja sledi jbg ...
http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic. ... 5#p1405601
Ako se ćale sad žuri na put a ništa ne može da nađe, nek sipa bilo koju krštenu polusintetiku 10W40 i neka krene za Srbistan.
Motoru neće biti ništa a kući kad dođe zamena ulja sledi jbg ...
http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic. ... 5#p1405601
- Flavio
- Uprava ARCS

ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Znam, 10W40 jeste polusint ali ako ne nađe ništa adekvatno može slobodno da sipa i nju u Racing.
Racing će izgubiti svoja puna svojstva tim mešanjem pa sam zato rekao da se zameni po povratku kući. Motoru neće biti ništa od tog mixa
Najzad, ako na nekoj pumpi nađe neko drugo 10W60 ulje neka uzme to. Pošto sumnjam da će naći momentalno to u Baru zato sam predložio 10W40 kao alternativu
EDIT
@bigboss984, gde ti se izgubi post
!?!
Racing će izgubiti svoja puna svojstva tim mešanjem pa sam zato rekao da se zameni po povratku kući. Motoru neće biti ništa od tog mixa
Najzad, ako na nekoj pumpi nađe neko drugo 10W60 ulje neka uzme to. Pošto sumnjam da će naći momentalno to u Baru zato sam predložio 10W40 kao alternativu
EDIT
@bigboss984, gde ti se izgubi post
- bigboss894
Hehe, obrisah post
U glavi mi se motalo da je Racing 10w 40, što bi značilo da je polusintetika, pa sam mislio da sam se zeznuo
Sipana je ipak polusintetika, jer nije bilo ničeg drugog na pumpi. Hvala na pomoći, u svakom slučaju sutra menjam ulje 
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Za ovakve stvari koristite topik Assistenza Stradale u kojem ima dosta brojeva tel. ko je spreman da pomogne kolegi alfisti. Zbog posla u zadnje vrijeme slabo posjecujem forum, tako da tek sad vidim ovo. Seleniu racing mislim da bi trebalo relativno lako da nadje po primoriju. U BD Vujovic ima, u HN Mima itd.....
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI!