previse bucan 1,9 jtd na alfi 156
- zarko
- Garaža: Alfa Romeo 156 jtd
od skora sam vlasnik 156 sa jtd motorom od 110 ks,a do skora sam vozio lybru sa istim motorom..i problem je u tome sto Alfa nekako radi bucnije od lybre,kao da brekce,ne znam kako bih opisao taj zvuk nego recju brektanje......e sad,imao sam problem na lybri kada je prezupcila pa je radila bucnije ali ovakav zvuk kao na Alfi nisam imao...auto normalno vuce,broj obrtaja je normalan na leru...samo to sa zvukom iz motora me malo buni..posting.php?mode=post&f=3#..bio bih zahvalan ako neko ima nesto na ovu temu i izvinjavam se ako ste je ve imali,nov sam ovde...
- big v
- Garaža: Alfa Romeo 166,2.4 Nissan X Trail
Moze da bude bilo sta,jesi li bio u servisu da ga majstor pregleda kad si ga uzeo?
- zarko
pa bio sam..uradio sam veliki servis i u petak cu otici ponovo do majstora da poskida to oko filtera,kaze da negde ima neki fals vazduh...nadam se da nije nista strasno....imam jako dobra iskustva sa jtd masinama pa valjda ni ovaj put nije nista strasno....
- zarko
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
hm pa mogu da se cuju dizne, mogu da se cuju ventili itd... ako mozes snimi okaci na youtube pa nam daj da cujemo 

- zarko
- zarko
to je taj glupi zvuk..koji traje i posle godinu dana...i 20 hiljada predjenih kilometara...
- zarko
...evo zvuka......DjomlaN napisao:hm pa mogu da se cuju dizne, mogu da se cuju ventili itd... ako mozes snimi okaci na youtube pa nam daj da cujemo
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Ja se ne bi opterecivao, sve je to normalno.
Alfa Romeo - The car inside the driver.
- OMP
- Garaža: GP TJet
meni ovo uospte ne zvuci cudno
ili ne znam sta treba da cujem
inace po meni svaki dezel se ruzno cuje pa sad neki zvuk manje ili vise ne pravi razliku

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
svaki auto se za nijansu drugacije cuje, pa cak i ako uporedis dva ista automobila. Sve to ima efekta koliko je presao, kako je odrzavan, koliko je nesto zategnuto ili labavo itd... inace na ovom snimku se ne cuje nista sto bi ukazivalo na neki problem
Re: previse bucan 1,9 jtd na alfi 156

- sibin
- Garaža: 5,4L
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
- MiloshBg
Normalno je da dizel cekica, ali sta onda kad TS pocne isto da radi? 

- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Takođe, Lybra ima bolju zvučnu izloaciju od Alfe. Ako misliš na buku koja se čuje dok si u autu, onda je tu Lybra sigurno u prednosti.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- OMP
- Garaža: GP TJet
skoro sam vozio lybru i razlika jeste znacajna u odnosu na 156icu sto se tice zvucne izolacije a sam rad motora kad se podigne hauba mi nije bio mnogo razlicit 

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Moguce da je popustio malo dihtung izduvne grane....
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 

- zarko
definitivno to nije ok zvuk....nisam cuo niti jedan jtd da se ovako lose cuje..pritom nemam resenje ovoga ni od majstora koji odrzava italijane u Cacku..
- zarko
izgleda da snimak ne moze puno toga da objasni...taj zvuk je vezan za donji deo motora,cini mi se..ima to neko lupanje ili kako vec da ga nazovem..unutra se to i ne cuje ali spoljaje to druga prica...cak smo dosli do toga da je mozda napukla radilica posto je sve drugo probanu a da nije otvaran motor...e ad ne znam kako on funkcionise tako dugo sa takvim kvarom i koliko uopste ima smisla i racuna otvarati motor ili cekati da jednostavno stane..bums85 napisao:svaki auto se za nijansu drugacije cuje, pa cak i ako uporedis dva ista automobila. Sve to ima efekta koliko je presao, kako je odrzavan, koliko je nesto zategnuto ili labavo itd... inace na ovom snimku se ne cuje nista sto bi ukazivalo na neki problem
- zarko
daj boze!Ognjen_HN napisao:Moguce da je popustio malo dihtung izduvne grane....
- zarko
kod mene razlika postoje kad se izadje iz auta,taj zvuk je znatno bucniji i nije normalan za jtd!OMP napisao:skoro sam vozio lybru i razlika jeste znacajna u odnosu na 156icu sto se tice zvucne izolacije a sam rad motora kad se podigne hauba mi nije bio mnogo razlicit
- zarko
[quote="Ognjen_HN"]Moguce da je popustio malo dihtung izduvne grane.zatvorim auspu nogom,nema neke promene a moralo bi ako je do dihtunga.....valjda.
- MiloshBg
Jel auto ide normalno, jel gorivo trosi normalno, ne trosi ulje?
- zarko
to je sve ok..MiloshBg napisao:Jel auto ide normalno, jel gorivo trosi normalno, ne trosi ulje?
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”