xenoni za AR164 super?
- Bane Vranjesevic
- Garaža: Alfa Romeo 147 2.0 ts, ex Alfa Romeo 146 1.4ts,ex Alfa Romeo 156 2.0 TS ,ex AR 164 super TS,ex Lancia Thema 2.5 TDs
Obyirom da u 164 super fabricki postoje projektori,a i motorici za manuelnu nivelaciju,potreban mi je savet : da li da ugradim xenon komplet ,i koji bi bio najbolji u smislu odnosa cena|kvalitet|performanse ... gde da trazim to,jer sa fabrickim sijalicama halogenim,auto je slep,pogotovo nocu po kisi...
- losdokosti
- Garaža: 166 2.4 jtd-m ; ex164 2.0 v6 turbo super
sumnjam da ces resiti problem ugradnjom ksenona, jer ja jos nisam naisao na superkine farove kod kojih reflektujuca povrsina na projektoru nije izgorela (isto tako je bilo i na mojoj)
kesnoni da ali posle reparacije projektora
na 164 se farovi lako skidaju i otvaraju, odnesi nek ti ih repariraju to kosta oko 40 eura za oba reflektora
nosac sociva je metalni i vezan je za projektor u 3 tacke, tj fabricki je zanitovan
brusilicom se te 3 nitne obruse i ostaje ti slobodan projektor koji nosis na obnovu reflektujuceg sloja (srebro, nikl ili kako ko vec to krsti)
po zavrsenoj reparaciji na mesto obrusenih nitni postavis male srafove sa navrtkama (po meni je to naj jednostavnije i ti srafovi savrseno popunjavaju rupu gde su bile nitne tako da nema mesta za gresku ili da nesto pobegne iz ose itd)
posle sklapanja fara verovatno ce biti potrebno i fino podesavanje snopa

kesnoni da ali posle reparacije projektora
na 164 se farovi lako skidaju i otvaraju, odnesi nek ti ih repariraju to kosta oko 40 eura za oba reflektora
nosac sociva je metalni i vezan je za projektor u 3 tacke, tj fabricki je zanitovan
brusilicom se te 3 nitne obruse i ostaje ti slobodan projektor koji nosis na obnovu reflektujuceg sloja (srebro, nikl ili kako ko vec to krsti)
po zavrsenoj reparaciji na mesto obrusenih nitni postavis male srafove sa navrtkama (po meni je to naj jednostavnije i ti srafovi savrseno popunjavaju rupu gde su bile nitne tako da nema mesta za gresku ili da nesto pobegne iz ose itd)
posle sklapanja fara verovatno ce biti potrebno i fino podesavanje snopa