problem na alfi 155
- miljan
- Garaža: Alfa Romeo 155 1,8 8V TS
Najbolje bi bilo da podignes prednji kraj ubacis u prvu i rukom okreces tocak jedan pa drugi dok neko drugi osluskuje odakle dolazi zvuk, tako se otprilike i meni desava nesto slicno pa sam na ovaj nacin ustanovio da je u pitanju deo sto ulazi u diferencijal ili cak u njemu, moja neka pretpostavka uz konsultaciju sa gomilom majstora je da su propali trkaci u diferencijalu e sad to sve mora da se skida i otvara da bi se videlo stanje i dal postoji mogucnost popravke. Jel hoce neki put pri laganom kretanju da ti seca-cima ili samo na naglo pustanje kvacila lupi?
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
Samo lupi,nema cimanja.Poci cu od poluosovina i zglobova,najbezbolnije je finansijski
- miljan
Hk zglob kad propadne krcka kad motas, kreni od poluosovine sto ulazi u diferencijal iscupaj je napolje pa vidi kakvo je stanje, neznam samo dal unutra imaju krstovi u koje ulazi osovina koliko mi se cini ona je na nutove, ako bi neko ko ima komp mogao da stavi ovde sliku tog dela bio bi zahvalan. Koliko sam razumeo kad saltas u punoj brzini to se necuje.
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
- miljan
- mali radojica
nisam još ništa uradio, sutra-prekkosutra ću sve da pregledam. menjao sam šolje i treba da je sve stegnuto. mada ja osećam to udarce nagde kod patosa. javljam šta sam uradio u svakom slučaju.
- zipa13
- Drug Član
- Garaža: 1993 Alfa Romeo 155 Q4 Alfa Rosso
1996 Alfa Romeo 155 2.5 V6 Alfa Rosso
1993 Alfa Romeo 155 2.0 8v Nero( future GTA)
2003 Alfa Romeo 156 GTA Selespeed Grigio Sterling
2004 Alfa Romeo 156 GTA Blue Metallico
1996 Alfa Romeo 145 QV Nero
2006 Alfa Romeo 159 1.9 JTDm
1996 Fiat Coupe 2.0 20v Turbo
1990 Opel Omega 3000 24v
2012 Mercedes ML 350
2018 Volvo XC90 T6 Inscription
2021 Kawasaki Z900
2008 Peugeot 607 2.0 HDi Executive
2023 Ford F150 Lightning - Lokacija: Vankuver
Miljane,ja mislim da nije samo jedno motorce koje pomera klapne,nego da ih ima nekoliko.Ako stignem danas,oticicu do magacina da pogledam,imam to od onog rasturenog stranca,pa cu da ti slikam i posaljem kako izgleda,ako ne onda sutra.
- miljan
Znam ali meni konkretno neradi klapna za recilkulaciju vazduha tj. Cuje se motorce da radi ali klapna nereaguje kad sam menjao filter klime video sam da ona landara napred nazad kako hoce, pretpostavio sam da je poluga spala ili se otkacila, e problem je sledeci danas sam skinuo komplet desni deo sa fiokom oslobodio pristup ali opet nemogu da pridjem video sam u cemu je problem ali nista nemogu da uradim dok neskinem sve.... Dal moze nekako da se skine deo gde je klapna i ventilator da neskidam ceo sistem na tom delu sa desne strane je motorce i vidim da je spala poluga.
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
- miljan
- mali radojica
- miljan
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
- draganche
- Garaža: Alfa Romeo 155 2.0 TS 8v
vala sex je i kod mene, ler gas mi je 1200 obrtaja i ne pada dole, ono sto me zbunjuje je, kad nagazim kocnicu, na leru u mestu, ler poraste do 1500 obrtaja. Imam problema i sa plinom, a majstor ne moze da uradi auto kalibraciju jer prijavljuje preveliki ler. Jel imao jos neko takav problem?
- mali radojica
to je verovatno falš vazduh, proveri sva creva redo ali počni od onog koje spaja servo na kočnicama sa usisnom granom.
- draganche
na servo sam i ja posumnjao, pomalo mi sisti unutra kad nagazim,ali tako je vec vise od sest meseci,a tek sad se javlja problem. Da li moze kroz servo kocnica da vuce fals? Najcudnije je sto se ne javlja stalno, nekad je sve ok, a nekad nije...idem da trazim gremlina...
- mali radojica
najlakše ti je da zameniš to crevo od serva do usisne. ako je fabričko onda je već tvrdo i krto. ja nisam uspeo da nađem odgovarajuće crevo prečnika 12mm već sam stavio gumeno crevo za gorivo od 10mm.
šištanje nema veze, meni se to čuje od kad je auto kod mene.
imao sam sličan problem, ler se menjao na stiskanje kočnice. nekad da nekad ne i nije bilo pravila. verujem da je neki oksidirani kontakt na nekom džeku pravio problem.
šištanje nema veze, meni se to čuje od kad je auto kod mene.
imao sam sličan problem, ler se menjao na stiskanje kočnice. nekad da nekad ne i nije bilo pravila. verujem da je neki oksidirani kontakt na nekom džeku pravio problem.
- draganche
sad sam gledao, sve je na mestu, sad je ler 1000 obrt, crevo jeste tvrdo,ali nigde ne daje znakove da pusta, klimao sam sva creva. Kad zakacim step ler poraste na 1500 i posle par sekundi se vrati na 900. Bivsi vlasnik mi je rekao da nije ispravan pa ga zato drzim otkacenog,ne znam pravo stanje.
- OMP
- Garaža: GP TJet
treba isproveravati fals vazduh prvo, moze biti bilo gde, skini onu plasticnu lulu(cev) koja ide na kuciste filtera i koja dovodi vazduh(ako ti vec nije skinuta ta cev, ja je nisam imao), pa onda naguraj neku krpu u otvor na samom kucistu filtera i vidi sta se desava, ako auto nastavi da radi u leru onda imas neki falš, ako se ugasi onda je ok 
taj step motor te verovatno zeza, moze on da se ocisti ali pitanje dal ce da se promeni stanje

taj step motor te verovatno zeza, moze on da se ocisti ali pitanje dal ce da se promeni stanje
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- draganche
cistio sam ga i drzao ceo dan u razredjivacu i zakacim ga, regulise ler gas neko vreme,ali posle voznje do grada npr kad stanem na prvi semafor tu pocne da varira gore dole. Pretrazicu sve opet za fals vazduh,mozda je to ono sto me zeza na plinu.