Nece da upadne u rikverc ponekad !!!
- Gubar
- Garaža: Alfa Romeo 147 jtdm 1.9 16v
Pozdrav . Imam problem sa rikvercom , ponekad nece da upadne u njega pa moram par puta da se natezem . Inace u pitanju je Alfa 147 1.9 jtdm 150 ks , menjac setobrzinski , zamenjen je set kvacila , proverene sajle ali opet nece u rikverc , cak i kada su sajle otkacene rukom ne moze da udje u rikverc . Molim za savet , unapred hvala !
- OMP
- Garaža: GP TJet
a jesi probao tako kad nece da ubacis u prvu pa onda opet rikverc,
to je manje vise na svim alfama povremena pojava
to je manje vise na svim alfama povremena pojava
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Gubar
Tako kao sto kazes hoce , ali s obzirom da je zamenjen set kvacila pre jedno 250 km to ne bi trebalo da radi inace kvacilo je bilo tvrdo pa je zamenjen set kvacila i od tada se to desava , posle toga sam bio u Laki servisu rekose da moraju da skinu menjac jer nece rukom da udje u rikverc kad su otkacene sajle . Da li to da radim ???
- OMP
pa ako ti to bas predstavlja problem i ako se to bas cesto desava ti onda idi kod majstora pa vidite da resite ako moze ali kao sto rekoh to je manje vise normalno kod alfi, na svim alfama koje sam imao je tako bilo povremeno, npr. jednom u 20 saltanja u R hoce da zaglavi ali uglavnom je dovoljno samo da pustis pa opet stisnes kvacilo i sve ok, nekad mu treba 1. pa R. nema pravila
- Alex V6
- Garaža: V6 inside
Svi FIAT C530 menjaci na sajle imaju taj problem, sve zavisi koliko su presli. Nazalost fabricki propust.
Ako je zaglavio obicno pomaze da se pomeris u prvoj koji metar i posle bi trebalo da upadne u rikverc.
Ako je zaglavio obicno pomaze da se pomeris u prvoj koji metar i posle bi trebalo da upadne u rikverc.
- Gubar
Ne menjac nije zaglavio u rikvercu nego po neki put ( recimo na deset saltana tri puta)nece da udje u rikverc normalno nego pravi problem.
- moth3
- Garaža: d(-_-)b
Cest problem. Na vise od nekoliko 156-ica koje sam vozio sam primetio to. Krene u rikverc ali nece dalje od pola. Kad ti se to desi, samo popusti malo kvacilo dok i dalje pokusavas da ubacis u rikverc i uci ce odmah.
Nema gorih ljudi od alfista.
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
I ja sam menjao kvacilo, i desava se ponekad da nece u rikverc, a nekad i zakrci, a kompletan set je nov.
- draganche
- Garaža: Alfa Romeo 155 2.0 TS 8v
i kod mene se desi da nece ponekad,e sad nisam detaljisao, na koliko saltanja nece, imao sam ladu pre alfe pa sam navikao na to, isto je bilo i sa njom (ruski ti je menjac cudo
) s obzirom na godine menjaca to mi nije neobicno.
- Gubar
- OMP
bas tako 
- Gubar
U ponedeljak kod majstora , rece da je riknuo iglicasti lezaj rikverca . KAd budem zavrsio recicu vam sta je bio problem i dal ga je uopste bilo . Izlude me trazenje rikverca aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 
- moth3
- Garaža: d(-_-)b
Da sam na tvom mestu ne bih raskupusavao menjac zbog ovog. Kao sto rekoh, ako nekad zapne pa nece da udje, samo krene da otpustas kvacilo dok i dalje pokusavas da ubacis u rikverc. Ulazi uvek, garant 
Nema gorih ljudi od alfista.
- Gubar
A da li to sto se desava moze biti zbog plivajuceg zamajca ?
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Ako taj problem nisi imao pre zamene seta kvacila, onda je problem do doticnog seta ili je onaj koji je montirao usrao nesto.
Alfa Romeo - The car inside the driver.
- Gubar
Ne kapiram sta je mogao da usere , a da je mozda los se t i to je moguce . Vise neznam sta se desava jutros mi je zaglavio u prvoj i nisam mogao da ga izbacim dok nisam malo krenuo napred !!!
- MiloshBg
Nisi odgovorio, da li ti se to desavalo i sa starim kvacilom?
- Gubar
Nije se desavalo sa starim setom samo je bilo tvrdo kvacilo , sada je mekano ali ponekad nece da udje u rikverc a sada je zaglavio i u prvoj . Dok nisam krenuo malo napred nije hteo da izadje iz prve . To je problem...
- OMP
kad je samo rikverc u pitanju to smo vec konstatovali da je manje vise ok ali ovo sad sa prvom vec treba pregledati lepo i ustanoviti sta je, to ne bi smelo da se desava
- srdjan_pop
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS
Da ne gubis slucajno kociono ulje da ne zeza cilindar i ne odradi do kraja?
- MiloshBg
@OMP
Nije ok da nece da udje, nesto ne valja, a donekle je ok kad kao malo zapinje ali ipak udje... Vidis da ima problema i sa prvom od kad je zamenio set.
Nije ok da nece da udje, nesto ne valja, a donekle je ok kad kao malo zapinje ali ipak udje... Vidis da ima problema i sa prvom od kad je zamenio set.
- OMP
"ok" je kad nekad (s vremena na vreme) nece da upadne u rikverc ili glavi, na svim alfama koje sam imao je to bilo prisutno povremeno, naravno ok je pod navodnicima jer ni to ne sme da se desava ali nije nista toliko bitno da bi zbog toga rasturao menjac ili ne znam sta, na 155ici sam od prvog dana imao taj "problem" pa je 7 godina sve sljakalo kako treba, na 33ci takodje a bila je 4 godine kod mene
Re: Nece da upadne u rikverc ponekad !!!
gde sam rekao da je ok???OMP napisao:...to ne bi smelo da se desava.
"ok" je kad nekad (s vremena na vreme) nece da upadne u rikverc ili glavi, na svim alfama koje sam imao je to bilo prisutno povremeno, naravno ok je pod navodnicima jer ni to ne sme da se desava ali nije nista toliko bitno da bi zbog toga rasturao menjac ili ne znam sta, na 155ici sam od prvog dana imao taj "problem" pa je 7 godina sve sljakalo kako treba, na 33ci takodje a bila je 4 godine kod mene
- MiloshBg
i da ponovim, ok je kad zapinje, ali kad nece da udje nije.
Re: Nece da upadne u rikverc ponekad !!!
OMP napisao:kad je samo rikverc u pitanju to smo vec konstatovali da je manje vise ok
i da ponovim, ok je kad zapinje, ali kad nece da udje nije.
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
meni na benzinca nece da udje u rikverc sa podignutom rucnom, nego ubaci i auto malcice se pomeri i onda upadne. ponekad i kvacilo popustim malo. Bio sam kod majstora i rekao mi je da je zato sto mi na neki cep izlazi malo ulja i kaplje na lamelu i zalepi jer se rikverc manje koristi nego druge brzine. Mada ko ce ga znati.
- Gubar
Odma da vam odgovorim , vazi za one koji imaju problem sa rikvercom . Bio danas kod majstora , menjac skinut problem nadjen , zupcanici za rikverc su na jednoj maloj osovini ima ih dva izmedju njih je nekakva oproga a svaki od njih je na iglicastom lezaju meni je konkretno crko jedan iglicasti lezaj i zupcanik rikverca je tandrkao levo desno i iz tog razloga nije mogao ponekad da udje u rikverc osim kada malo popustim kvacili ili krenem malo napred , pored toga crko mi je i sinhron druge brzine . Cela operacija trajala je od 9:00 da 16:00 h . Sada menjac radi kao sat i upada u brzine kao u sir . Nemojte mi zameriti na ovome sto cu reci a to je : otidjite kod nekog ko zna svoj posao i manite price da je to tako na alfama i curi mi ulje na lamelu pa zzalepi ..... u vecini slucajeva treba otvoriti menjac (osim kada su sajle u pitanju ) i resiti stvar u korenu . Toliko od mene , ako nekog interesuje gde sam i kod koga bio , a hocete da vam se problem resi kvalitetno i brzo , pitajte . I da sada kad sam resio problem necu pobeci nego cu vas i dalje daviti
pozzz za sve . Alleta je sada srecna i ispravna
))))