Nego pitanje vezano za opruge. Jel mogu da se stave nize opruge na obicne amortizere ili i oni moraju da se menjaju. Posto dosta vidim da ljudi uzimaju samo opruge.
Može 2cm do 3cm, imas eibach pro-kit, ili ti opruge isto eibach, sve ispod 3 cm, nije preporučljivoShanirani napisao:u sustini lik placa da mu odnesu auto
Nego pitanje vezano za opruge. Jel mogu da se stave nize opruge na obicne amortizere ili i oni moraju da se menjaju. Posto dosta vidim da ljudi uzimaju samo opruge.
Sportske opruge i udobnost ne idu jedno sa drugim, ali nemoj da ti bude zao udobnostiShanirani napisao:@ edin, Znam da mracim sad temu, ali jos samo ovo. Koliko uticu te opruge na udobnost? jel velika razlika? Tvrdje mekse.
alfanatic napisao:Muzika![]()
[youtube]liqoMjRT81A[/youtube]
Pa sad ako mislimo sportske opruge u fazonu spustanja auta u fazonu 30-50mm, nije bas da ne mogu biti udobne... Dosta proizvodjaca prave specijalne progresivne opruge, tako da manje neravnine (tako do 30mm) upija jednako pa cak i bolje od fabrickih opruga... Mada vecina tih opruga je u fazonu 20-35% tvrdje od fabrickih i to realno ne utice mnogo, vecina vozila koja su neudobna nakon spustanja je ustvari zbog lose projektovanih opruga koje nemaju dovoljni otpor i onda se amortizer na neravninama i pri naginjanju sabija skroz pa ne moze redovno da amortizuje... Ozbiljanije performanse i osetni pad udobnosti pocinje tamo negde sa 2-3 puta tvrdjim oprugama od fabrickihbums85 napisao:Sportske opruge i udobnost ne idu jedno sa drugim, ali nemoj da ti bude zao udobnostiShanirani napisao:@ edin, Znam da mracim sad temu, ali jos samo ovo. Koliko uticu te opruge na udobnost? jel velika razlika? Tvrdje mekse.
ako uspes da nadjes od SP-a opruge to bi ti bilo najbolji odnos visine i tvrdoce, ali bilo koje sportske tipa ajbah i sl. em ce mnogo patosirati auto em ce biti tvrd posebno sto ga ne vozis samo ti, ja sam se nekad lozio na spustene i tvrde automobile i imao takve a sad mi i ova moja tvrda, kad provozam obicnu 156icu vidim koja je razlika a mogu misliti sa ajbahom kako je tvrda, mislim lepo je to kad ne vozis auto svaki dan pa ga vikendom poteras po krivinama ali za svakodnevnu a posebno gradsku voznju po meni nije pametno ali ukusi su razliciti, sve ima svoju cenuShanirani napisao:
@Yugisa. Ja planiram da nabavim neke do 25-30mm mislim daj e to ok. Ako to sto kazes je tacno onda cu da se usrecim