Tasteri na Mf volanu Alfa Romeo 147
- Zeljko Grujic
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9jtd 85kw 2003. 5v
Interesuje me da li je neko imao iskustva sa zamenom tastera na MF volanu na Alfi 147 2003.
Naime, desna strana svetli, leva ne. Takodje, na levoj strani funkcionise samo "-" odnosno smanjivanje zvuka. Zanima me, da li samo mogu ti tasteri da se nekako poprave (los kontakt) ili ne. Da li je to neko pokusavao da skida. Ja probao one sive delove oko tastera da skinem, ali ne ide.
Ne uzima mi se drugi volan sa komandama samo zbog komandi, jer je ovaj moj u odlicnom stanju. A volim da je sve ispravno i da to sto je u autu funkcionise kako treba.
Naime, desna strana svetli, leva ne. Takodje, na levoj strani funkcionise samo "-" odnosno smanjivanje zvuka. Zanima me, da li samo mogu ti tasteri da se nekako poprave (los kontakt) ili ne. Da li je to neko pokusavao da skida. Ja probao one sive delove oko tastera da skinem, ali ne ide.
Ne uzima mi se drugi volan sa komandama samo zbog komandi, jer je ovaj moj u odlicnom stanju. A volim da je sve ispravno i da to sto je u autu funkcionise kako treba.
- Mikele
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 147 2.0 ex 1.6
147 FL 2.0 - Lokacija: Beograd
Skini samo air bag sa volana pa pogledaj kontakte,drži se na 3 šrafa koji su okrenuti ka tabli.
Ako ne možeš da napraviš sam,barem pokvari drugome
- Zeljko Grujic
Ko sme da se zeza sa airbagovima. Skine se minus klema, to znam, dalje nemam pojma. Pretpostavljam da se odviju tri torexa sa zadnje strane, kao sto si rekao. E sad, kako da izvadim airbag
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Pre nego što čačkaš bilo šta oko airbag-a skini kleme sa akumulatora i sačekaj 15 min!
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- BanE147
- Garaža: AR 147 jtd 8v
Ja sam skidao 10 puta airbag kad sam montirao mf volan bez skidanja kleme i nista se nije desilo
samo kljuc izvadi iz brave..
- Crni
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Skini akumulator i odnesi 15 metara dalje. 
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- Zeljko Grujic
- erdeljan
- BANOVAN
Ako bas hoces da budes siguran onda moras da ga bacis u neki dubok bunar 
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Zeljko Grujic
- erdeljan
- BANOVAN
Pa dobro, u sustini Mikele ti je rekao gde da pocnes. Potrazi "MF Volan" po forumu, svasta se pisalo na tu temu... A da se salimo - to uvek 
- Zeljko Grujic
Ja sam za salu uvek. Trazio po forumu, ili nisam znao da nadjem, ili nema nista o tome. Bilo nesto na cro forumu za AR, ali ne o problemu koji mene muci
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
- Crni
- Drug Član

Nije bilo reci o tasterima zasebno, ja sam ih hteo kod sebe menjati, nikako da nadjem vremena. Inace su novi skupi, polovni retko ko hoce da raspari od volana (citaj niko) , prodaju se povremeno na ebay-u, relativno skoro su bili novi na rasprodaji i to je bila super cena, recimo, za oba nova bilo je manje novaca nego sto se kod nas prodaje polovni volan u solidnom stanju. 
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- Zeljko Grujic
Svakako zelim da izbegnem kupovinu polovnog, i tu ima svega i svacega.
- Zeljko Grujic
- moth3
- Garaža: d(-_-)b
Tesko da ces to naci odvojeno od volana.
Nema gorih ljudi od alfista.
- Coo
- Garaža: ex 147 '07 JTDm 8v
Yeti TDI 4x4 - Lokacija: BGD
Šta kucaš u pretragu na ebay-u i koja je bila cena tih dugmića?Crni napisao:prodaju se povremeno na ebay-u, relativno skoro su bili novi na rasprodaji i to je bila super cena, recimo, za oba nova bilo je manje novaca nego sto se kod nas prodaje polovni volan u solidnom stanju.
If it ain't broke, don't fix it.
- Crni
- Drug Član

Alfa Romeo 147 Steering Wheel + dodaj po potrebi Controls. Bila je cena 25 funti, ali mislim da je bila samo jedna strana, lokacija, Rumunija. 
- radovann
- Garaža: ex Alfa Romeo 156 sw 2002 1.9 jtd
ex Alfa Romeo gt blackline 2006 1.9 jtdm
exAlfa Romeo 156 mjet 2005 - Lokacija: beograd
Druze teski to da ces naci bolje kupi volan u losijem szanju pa samo prebaci to mozes da nadjes volan za 30 tak evra
- nole1985
- Garaža: ex Alfa 147 jtdM 16v 2006. 5p distinctive
A koja je logika da dugmići budu u ekstra stanju a volan da bude u lošem stanju?? 
- radovann
- moth3
- Garaža: d(-_-)b
Dugmici su gumeni, ne znam cime bi se ofarbali. I da se nadje neka farba za to, nema logike jer ce prefarbati oznaku dugmeta a i verovatno posle 10 stiskanja bi se skinula farba.
Inace, verovatno je najbezbolnije resenje uzeti ceo volan sa dobrim dugmicima. Ja kod mene na JTS-u to radim u sledecih par dana...
Inace, verovatno je najbezbolnije resenje uzeti ceo volan sa dobrim dugmicima. Ja kod mene na JTS-u to radim u sledecih par dana...
Nema gorih ljudi od alfista.
- radovann
Ima decko farba volane sve ukupno 30e poslacu kasnije sliku kako izgleda volan kada ga on ofarba
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
- Falcon037
- predsednik kluba

- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Evo kako izgleda mehanizam za kačenje na volan, nazubljena plastika je sa 3 strane oba kraka. Rekao bih da je demontaža bez oštećenja skoro nemoguća.

Što se tiče guljenja dugmića situacija je malo popravljena na restyle modelima jer ne štrče kao na modelima do 2004.

Što se tiče guljenja dugmića situacija je malo popravljena na restyle modelima jer ne štrče kao na modelima do 2004.