Servisi za Alfa Romeo u Srbiji
- Super_genije
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.0 jtdm
-----------------------------
ex Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V 2003 - Lokacija: Bec Austrija
Propustas poentu. Necu uopste da ulazim u pricu da li je to puno ili nije puno jer ovdje ima servisera i svi ce zdusno da graknu kako nemam pravo da ocjenjujem koliko sta vrijedi, i ok.
Poenta je u tome da on meni naplati 1500 din, i ne uradi nista apsolutno. Primjer za EGR je sto sam ja poslije 1000 km cistio sam taj EGR jer je stekao a nakon mog ciscenja i predjenih 3000 bio je jako malo zaprljan sto znaci samo da je on uzeo 1500 din i nije uradio nista. Takao ga nije. Isto je za MAP. Ja dodjem i kazem: auto trza a on kaze: turbo rupa i daj mi 1000 din a ja poslije vidim da nije turbo rupa i da nije cistio MAP za koji je rekao nego on mene pravi majmunom. Iz tog razloga je tih 1500 din puno.
I ti kvarovi nisu nista specijalno, sasuo sam ja mnogo vise u auto i dalje mislim da sam dobro prosao, poenta posta je bila samo u tome da pokazem stav mehanicara prema meni kao musteriji a ne da je skupo odrzavanje.
Ja u tom slucaju nisam platio ni znanje ni iskustvo a bogami ni fizicki rad nego sam samo platio to sto sam magarac pa ne znam sam nego sam dosao kod tako nekog pajsera.
Poenta je u tome da on meni naplati 1500 din, i ne uradi nista apsolutno. Primjer za EGR je sto sam ja poslije 1000 km cistio sam taj EGR jer je stekao a nakon mog ciscenja i predjenih 3000 bio je jako malo zaprljan sto znaci samo da je on uzeo 1500 din i nije uradio nista. Takao ga nije. Isto je za MAP. Ja dodjem i kazem: auto trza a on kaze: turbo rupa i daj mi 1000 din a ja poslije vidim da nije turbo rupa i da nije cistio MAP za koji je rekao nego on mene pravi majmunom. Iz tog razloga je tih 1500 din puno.
I ti kvarovi nisu nista specijalno, sasuo sam ja mnogo vise u auto i dalje mislim da sam dobro prosao, poenta posta je bila samo u tome da pokazem stav mehanicara prema meni kao musteriji a ne da je skupo odrzavanje.
Ja u tom slucaju nisam platio ni znanje ni iskustvo a bogami ni fizicki rad nego sam samo platio to sto sam magarac pa ne znam sam nego sam dosao kod tako nekog pajsera.
Assumption is the mother of all fuckups
- CoyoteKG
- Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
OK OK, mislio sam da se žališ na cene, pošto su nekako bile primarne u opisu tvog iskustva.
U svakom slučaju, slažem se da je danas teško naleteti na majstora, bilo da je automehaničar, moler, vodoinstalater... koji zna da se ponaša normalno.
Mene ni jedan još nije uspeo da ne izbaci iz takta.
Tj. jeste samo jedan električar
U svakom slučaju, slažem se da je danas teško naleteti na majstora, bilo da je automehaničar, moler, vodoinstalater... koji zna da se ponaša normalno.
Mene ni jedan još nije uspeo da ne izbaci iz takta.
Tj. jeste samo jedan električar

- Super_genije
Mene cesto izbacuju iz takta, posebno kad moram da popravljam za njima
Meni je jasno kada se nesto naplati dosta para ako je u to ulozeno dosta znanja i iskustva, pa makar bila i sitnica, ali kada neko naplacuje neku glupost apsolutnu a onda ni nju ne uradi kako treba to je em los majstor em los covjek. A kad ti jos dodje sa pricom: ej, da ti kazem, kao drugaru.. onda tek shvatas koji je to olos.

Meni je jasno kada se nesto naplati dosta para ako je u to ulozeno dosta znanja i iskustva, pa makar bila i sitnica, ali kada neko naplacuje neku glupost apsolutnu a onda ni nju ne uradi kako treba to je em los majstor em los covjek. A kad ti jos dodje sa pricom: ej, da ti kazem, kao drugaru.. onda tek shvatas koji je to olos.
- milosabs
- Garaža: e39 525 d sport m optic touring
bravo za post...ovo treba da cujemo,kada nas zavrnu ali i kada urade nesto sto vlaja
bio jednom jedan TI
- CoyoteKG
Ponekad bude problem, kada mi mislimo da je sitnica i da ne vredi tih para.
Pa ako je sitnica, znamo sami, što onda ne uradimo sami?
Nisam automehanicar, ali jesam neki serviser. samo IT serviser.
I onda kad mi neko kaze, ma sta ti to, samo si par puta kliknuo i popravio, a naplatio 1500 din
Jbg, pa onda kliči ti ako je to tako lako
Pa ako je sitnica, znamo sami, što onda ne uradimo sami?

Nisam automehanicar, ali jesam neki serviser. samo IT serviser.
I onda kad mi neko kaze, ma sta ti to, samo si par puta kliknuo i popravio, a naplatio 1500 din
Jbg, pa onda kliči ti ako je to tako lako

- Super_genije
U istoj smo bransi donekle tako da razumijem sta pricas.
Pa uradio sam sam naknadno kada sam vidio da on nije i trebalo je meni, koji nisam to nikad radio, 10-15 min. Upravo iz tog razloga kazem da je los covjek i los majstor.
Pritom, ja nikada nisam ni vidio kako se to radi nego sam samo nasao na netu gdje se nalazi EGR tako da sam ja svo potrebno znjanje usvojio za 10 min.
Pa uradio sam sam naknadno kada sam vidio da on nije i trebalo je meni, koji nisam to nikad radio, 10-15 min. Upravo iz tog razloga kazem da je los covjek i los majstor.
Pritom, ja nikada nisam ni vidio kako se to radi nego sam samo nasao na netu gdje se nalazi EGR tako da sam ja svo potrebno znjanje usvojio za 10 min.
- CoyoteKG
zbog toga i sluze forumi, da sto vise smanjimo dranje od strane priucenih majstora, koji su majstori postali zato sto su bili najgori u skoli, nisu mogli da nadju druge poslove, pa ih roditelji poslali za kaznu da budu segrti po vulkanizerskim, automehanicarskim i slicnim radionicama... i tako jednog dana poceli samostalno da sljakaju...
Ja kad pogledam moju generaciju, imam par drugara koji nisu uspeli ni srednju skolu da zavrse, ponavljali po jednom... Dripci, narkomani, vucarali se po policijskim stanicama...
Jedan je automehanicar, drugi ugradjuje plin u automobile, treci je moler.
A kakvi su majstori... recimo da ni jednog ne bih zvao da mi rese neki problem, iako imam super odnose sa njima.
Ja kad pogledam moju generaciju, imam par drugara koji nisu uspeli ni srednju skolu da zavrse, ponavljali po jednom... Dripci, narkomani, vucarali se po policijskim stanicama...
Jedan je automehanicar, drugi ugradjuje plin u automobile, treci je moler.
A kakvi su majstori... recimo da ni jednog ne bih zvao da mi rese neki problem, iako imam super odnose sa njima.
- Vlada R
- Garaža: ex Alfa 159 JTDm restyle
Ja sam sa Ljubom (Roda) imao samo pozitivna iskustva. Nije vaćaroš, pošteno je uvek odradio posao, dođem u dogovoreno vreme i nema čekanja.
Generalo je problem sa kupovinom polovnog automobila i to što je za neke sklopove teško reći kada će biti za zamenu, naročito kad se ima u vidu vraćanje kilometraže...
Generalo je problem sa kupovinom polovnog automobila i to što je za neke sklopove teško reći kada će biti za zamenu, naročito kad se ima u vidu vraćanje kilometraže...
- Bojan Z
- Garaža: BMW 330d
Od mene svaka prporuka za Sasu kod Ljermontove juce sam menjao set kvacila i plivajuci zamajac,semering radilice i kocioni cilindar delovi kostali u AP sportu 57000 din,momak je pedantan svaka preporuka za njega,naplatio mi je ruke 7000 din i po meni za taj posao stvarno korektno.
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
- djn125
- Garaža: Alfa romeo 147 TS 120KS
Ima li neko kontakt od majstora iz Kragujevca,zovu ga Šeki? Dalje ne znam nista,kazu da je poznat u KG.
- CoyoteKG
- CoyoteKG
Sad se čuh sa ortakom, kaže da je odličan majstor. Objasnio mi je gde mu je radionica, ali nema broj.
Znam gde je radionica (naselje Ćava) i bio sam baš davno tamo. Pojuricu ti broj
Znam gde je radionica (naselje Ćava) i bio sam baš davno tamo. Pojuricu ti broj
- CoyoteKG
Bio sam sinoc, pre nego sto sam skocio do grada, pa kao ajd da nadjem na garazi broj telefona, kad ono oko 22h majstor jos u garazi
.
Sedi i cita novine. Udjem da ga pitam za br tel i pitam da li radi Alfe, kad mi odgovori da najradije njih i radi, da je ljubitelj... Pa mi pokaza njegovu 147 JTD
Inace evo ti na mapi gde se nalazi.
Tel cu da ti dam na pp, jer ne bih bez njegove dozvole pisao ovde, a i dok ne proverim majstora kakav je.
Voleo bih da odes tamo, pa da preneses utiske

Sedi i cita novine. Udjem da ga pitam za br tel i pitam da li radi Alfe, kad mi odgovori da najradije njih i radi, da je ljubitelj... Pa mi pokaza njegovu 147 JTD
Inace evo ti na mapi gde se nalazi.
Tel cu da ti dam na pp, jer ne bih bez njegove dozvole pisao ovde, a i dok ne proverim majstora kakav je.
Voleo bih da odes tamo, pa da preneses utiske
- djn125
- Garaža: Alfa romeo 147 TS 120KS
Svaka cast kolegi Coyotu,kad budem nasao vremena dolazim u KG kod ovog majstora pa se cujemo za neko pice. Poz!
- OMP
- Garaža: GP TJet
Motor centar NASTASIJEVIĆ - Kruševac
tel. 037 44 97 44 ; 063 812 55 63 Dušan
Mašinska obrada motora, reglaza trapova, dijagnostika, elektrika, uskoro i servis klima uredjaja kao i "boš" servis za dizel vozila (pumpe i dizne)
uglavnom na jednom mestu sve i rade odlicno i kvalitetno.
inace moj odlican drugar, on je treca generacija u porodici koja se uvek bavila ovim poslom tako da svaka preporuka za njih
tel. 037 44 97 44 ; 063 812 55 63 Dušan
Mašinska obrada motora, reglaza trapova, dijagnostika, elektrika, uskoro i servis klima uredjaja kao i "boš" servis za dizel vozila (pumpe i dizne)
uglavnom na jednom mestu sve i rade odlicno i kvalitetno.
inace moj odlican drugar, on je treca generacija u porodici koja se uvek bavila ovim poslom tako da svaka preporuka za njih

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Ovo zvuci kao da je tvoj drugar pisao a ti samo prosledio!? (Klasicna reklama)
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Bio sam ja kod njega u centru, stvarno dobro rade
svaka preporuka!
Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2

Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
- OMP
- Garaža: GP TJet
dobro je kad svi oni kontakti iz prvog posta ne zvuce kao "klasicne reklame" nego samo moj post 
posto je tema servisi i preporuke ja sam svoju dao i licno napisao(nije niko drugi!!!) a u skladu sa onim sto sam video u prvom postu, jer tamo odrzavam auto tj sve ono sto ne mogu sam da uradim a ako bas toliko moj post nekom bode oci onda izbrisite nemam nista protiv

posto je tema servisi i preporuke ja sam svoju dao i licno napisao(nije niko drugi!!!) a u skladu sa onim sto sam video u prvom postu, jer tamo odrzavam auto tj sve ono sto ne mogu sam da uradim a ako bas toliko moj post nekom bode oci onda izbrisite nemam nista protiv

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Naravno, tema sluzi za to, citajuci tvoj post sam stekao utisak da ti je on poslao text a ti samo prosledio jer nabrajas sadasnje i buduce vrste poslova - ni jedan nije specifican za Alfe ali nema veze, nadam se da ce nekome pomoci... Niko nece brisati jer je ovo za dobrobit svih posetilaca foruma.
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- CoyoteKG
Sama ideja da svi kontakti budu na prvoj stranici je odlicna...
U slucaju nezgode neke na putu dalje od mog mesta prebivalista, sigurno da mi olaksava da nadjem na prvoj stranici sta mi treba, a ne da listam temu...
Bilo je govora da ce biti i tema gde cemo ostavljati licne brojeve telefona takodje na prvoj stranici, u slucaju da neko ima neki peh recimo u KGu da moze meni da se javi da dodjem da odslepam, gde treba, preporucim majstora, i slicno...
U slucaju nezgode neke na putu dalje od mog mesta prebivalista, sigurno da mi olaksava da nadjem na prvoj stranici sta mi treba, a ne da listam temu...
Bilo je govora da ce biti i tema gde cemo ostavljati licne brojeve telefona takodje na prvoj stranici, u slucaju da neko ima neki peh recimo u KGu da moze meni da se javi da dodjem da odslepam, gde treba, preporucim majstora, i slicno...
- alfabg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd(85 kw)rest. 2004.Remaped
Što se tiče Deše i njegovih komentara za loše delove doživeo sam baš danas.Oterao sam mu alfu na veliki servis,kupio sam sam delove jer imam popust u jednoj prodavnici 25%,manje više popust(piiiip...popust ako su krš delovi) nego mora tokom godine da se pojavi moj račun.Posto ta prodavnica ne drži seleniju odem do ap sporta u Vojvode Stepe i kažem momku koji radi "daj mi sve za mali servis za taj i taj auto".Dok sam pricao telefonom momak je uredno sve spakovao,ja platio,ubacio u gepek i otisao.Elem jutros u 9 po dogovoru dođem kod Deše i prilikom predaje kola i dogovora u vezi radova i cene istog zamolim ga da pogleda delove koje sam kupio.Čovek pregleda set zupcastog i pk kajiša i reče da su dobri.Ali kad je video sadržaj kese iz ap sporta reče da su đubre.Đubre su filter klime,ulja i nafte.Kad sam ih otpakovao sve mi je bilo jasno(najgori kinezi,filter klime kao toalet papir).Rekao sam mu da ugradi njegove delove a ja sa tim delovima u zenin auto pa u ap sport...naravno pare vracene.Nisu poenta pare,nije neka cifra nego sto u radnjama samo gledaju da ti uvale deo koji slabo ide ili sta vec,zašto mi nije ponudio izbor,skuplje - jeftinije pa cu ja da izaberem.Zar zbog razlike od 150 dinara da sjebem auto...
Možda bi mi neki drugi majstor te delove ugradio bez reci,boli ga uvo pa nakon nastanka problema rekao da sam doneo lose delove.Inace od sad cu preko majstora i delove i ruke.Ako nesto gekne on mi je prodao i ugradio pa će se lako dogovorimo
ako bude neki problem,postoji mnoogo metoda i nacina za dogovor,Srbija je ovo,ili si lovac ili lovina.Pozdrav 
Možda bi mi neki drugi majstor te delove ugradio bez reci,boli ga uvo pa nakon nastanka problema rekao da sam doneo lose delove.Inace od sad cu preko majstora i delove i ruke.Ako nesto gekne on mi je prodao i ugradio pa će se lako dogovorimo

Show Must Go On
- spin
- Garaža: 147 1.9 jtd 85 kW 2003.
Malo je off-topic, ali mislim da problem AP Sporta nije taj da ne zele da ti ponude izbor, nego ga nemaju. Deluje mi kao da drze samo najjeftinije delove. Ja sam radio mali servis nedavno i bila je ozbiljna akcija proveriti i pronaci u gradu neke bolje filtere.
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Pa kad uđes u radnju i pokažes neko znanje, odmah drugačije s tobom pričaju. Jbg, banana država. Jedva čekaju da ti uvale neko đubre.
Re: Servisi za Alfa Romeo u Srbiji
Ne možeš u Srbiji na taj način. Ovde prvo treba da se edukuješ koji delovi su OK, a koji nisu. Kad sam kupovao delove za veliki servis izgubio sam nekoliko sati guglajući kako i sta, plus sam okrenuo ko zna koliko ljudi za savet.Jocabg napisao: odem do ap sporta u Vojvode Stepe i kažem momku koji radi "daj mi sve za mali servis za taj i taj auto".
Pa kad uđes u radnju i pokažes neko znanje, odmah drugačije s tobom pričaju. Jbg, banana država. Jedva čekaju da ti uvale neko đubre.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.