Klepus-malus u agencijama za registraciju

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
Jurke
Drug Član
Drug Član
Garaža: ex 156 1.8 (2.0) TS
ex 156 1.8 TS
ex 147 1.9 JTDm
ex 156 1.8 TS Polizei
ex 159 Rosso 1.9 JTS
ex 166 Grigio 2.4 MJet
156 1.9 MJet 16V SW
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 9:43 pm

Klepus-malus u agencijama za registraciju

Uto Apr 01, 2014 7:44 pm

Hoću da upozorim i upoznam ljude sa onim s čim sam se ja sreo ovih dana prilikom vađenja polise osiguranja i tiče se isključivo slučaja kada ste prodali svoj auto a kupili drugi.

Kao što neki znaju prodao sam Xsaru na kojoj sam na poslednjoj polisi imao -10% bonusa jer nisam u 2 godine izazvao nikakvu štetu mojom krivicom.
Problem je nastao kada sam kupio 156-icu i sasvim slučajno pitao u agenciji koja vrši registracije da li sad imam još 5% popusta (tj. ukupno -15%)?

Teta se začudila i rekla da nemam jer mora biti isti broj šasije i jmbg vlasnika a ja sam promenio auto! Meni bi sumnjivo, odem kući, proguglam i na sajtu ministarstva kao i Dunav osiguranja nađem sledeće:
Napominjemo da se pravo na premiju odgovarajućeg premijskog stepena bonus-malus sistema odnosi samo na vlasnika vozila. Promenom vozila ne gubi se stečeno pravo na bonus ili malus jer se ono vezuje za vlasnika. Bonus -malus sistem se primenjuje i na lica koja imaju ovlašćenje držanja i korišćenja vozila po osnovu ugovora o lizingu i to se obavezno navodi u polisi.
Vratim se opet u istu agenciju, kažem im to, i opet isti odgovor... Jedino mi je čovek sa tehničkog rekao da to može ali samo ako donesem staru polisu od auta koji sam prodao na kojoj je stojalo onih -10% i kopiju kupoprodajnog ugovora za Xsaru?! Ali odakle mi stara polisa???
Posle sam zvao nekoliko drugih agencija ovde po NS-u i SVE su mi rekle da nemam pravo ostvarivanja bonusa kad prodam auto, uprkos mojim rečima da nisu u pravu te ponavljanjem onoga što uredno stoji napisano na sajtu ministarstva ali džaba! :banghead:

Jutros ne budem lenj, nazovem filijalu Dunav osiguranja i teta mi lepo kaže da naravno da imam pravo na taj popust uprkos što sam prodao auto.
Pokupim sve papire od novog auta, odem danas tamo, ona mi sve uradi čak i odštampa sve uplatnice što rade i agencije kad odete kod njih, odem u banku i uplatim sve, nakon toga na šalter mupa i eto me posle 5 minuta sa tablicama u rukama!!!

Pitam ja nju zašto agencije tvrde suprotno od cele te priče a ona kaže:-"Ne znaju da odrade, iako je prosto, imaju umrežen sistem i lako vide da li si naravio štetu ili nisi i da li mogu da ti nastave sa popustom na novoj polisi."

Možda sam smorio i zapetljao ali sve sa ciljem da nas ne levate neznalci, lopovi ako ne mora!!! Ne dam ni dinara preko onoga što ne moram da dam jer mislim da dajem previše i da me klepaju na svakom ćošku!
Umesto da krenem od 0% popusta da sam njih slušao sad lepo imam -15% odmah kao i svake sledeće godine ukoliko ne izazovem štetu.

Malo li je na ove naše plate??? Procenite sami ;)
Алфа Ромеотик

"Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!" Његош
Korisnikov avatar
YUgisa
Garaža: Yugo 1.1EFI
Pridružio se: Pet Jul 08, 2011 1:58 pm

Re: Klepus-malus u agencijama za registraciju

Uto Apr 01, 2014 7:48 pm

Svi gledaju da zavrnu ljude gde god mogu...
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
MiloshBg
Garaža: No Alfa, no fun...
Pridružio se: Ned Jun 03, 2012 10:28 am

Uto Apr 01, 2014 8:26 pm

Hm, znaci mene su zavrnuli... :club:

A reci mi, je l' si radio prenos na sebe?
Alfa Romeo - The car inside the driver.
Korisnikov avatar
Jurke
Drug Član
Drug Član
ex 156 1.8 TS
ex 147 1.9 JTDm
ex 156 1.8 TS Polizei
ex 159 Rosso 1.9 JTS
ex 166 Grigio 2.4 MJet
156 1.9 MJet 16V SW

Uto Apr 01, 2014 8:31 pm

Sve, sve, odrađen prenos juče, tj. overa kupoprodajnog ugovora, vratili table stare i platio porez. Sve išlo od danas na moje ime ;)
A ti?

Klepaju narod neobavešteni. Ređi je slučaj kao tvoj i moj da menjaš vozilo u odnosu na one koji samo nastavljaju sa istim autom osiguranje, ali to ih ne opravdava niti abolira za takvo ponašanje, neznanje ili nemar.
Алфа Ромеотик

"Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!" Његош
MiloshBg
Garaža: No Alfa, no fun...
Pridružio se: Ned Jun 03, 2012 10:28 am

Uto Apr 01, 2014 8:52 pm

Ja menjao saobracajnu (zbog prenosa vlasnistva) i sa registracijom me izaslo 25800. Popust mi naravno nisu dali... LOPOVSKA posla.
Alfa Romeo - The car inside the driver.
Korisnikov avatar
Jurke
Drug Član
Drug Član
ex 156 1.8 TS
ex 147 1.9 JTDm
ex 156 1.8 TS Polizei
ex 159 Rosso 1.9 JTS
ex 166 Grigio 2.4 MJet
156 1.9 MJet 16V SW

Uto Apr 01, 2014 9:00 pm

Mene sa tablama i novom saobraćajnom oko 23.500 bez provizija banke ako se sećam, bez tehničkog.
Uz taj popust od 15% što dobih na osiguranje.

Lopovska da, zato i okačih temu da se širi istina.
Drugačije nam nema spasa sem da se istina širi ma o čemu da je reč!!! ;)
Алфа Ромеотик

Korisnikov avatar
Falcon037
predsednik kluba
predsednik kluba
Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo
Pridružio se: Čet Jan 19, 2012 1:16 am

Uto Apr 01, 2014 9:39 pm

Baš me zanima šta bi ti rekli da si imao nasviran Malus :D onda bi verovatno imali pristup sistemu ...
Korisnikov avatar
bums85
Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS
Pridružio se: Uto Jan 12, 2010 11:11 am

Sre Apr 02, 2014 12:50 am

Onda bi znali da izracunaju bez problema :)
Slika
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Sre Apr 02, 2014 10:25 am

Jednom rečju Srbija. Sve je rečeno.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

Povratak na “Cafeteria da Romeo”