Kao što neki znaju prodao sam Xsaru na kojoj sam na poslednjoj polisi imao -10% bonusa jer nisam u 2 godine izazvao nikakvu štetu mojom krivicom.
Problem je nastao kada sam kupio 156-icu i sasvim slučajno pitao u agenciji koja vrši registracije da li sad imam još 5% popusta (tj. ukupno -15%)?
Teta se začudila i rekla da nemam jer mora biti isti broj šasije i jmbg vlasnika a ja sam promenio auto! Meni bi sumnjivo, odem kući, proguglam i na sajtu ministarstva kao i Dunav osiguranja nađem sledeće:
Vratim se opet u istu agenciju, kažem im to, i opet isti odgovor... Jedino mi je čovek sa tehničkog rekao da to može ali samo ako donesem staru polisu od auta koji sam prodao na kojoj je stojalo onih -10% i kopiju kupoprodajnog ugovora za Xsaru?! Ali odakle mi stara polisa???Napominjemo da se pravo na premiju odgovarajućeg premijskog stepena bonus-malus sistema odnosi samo na vlasnika vozila. Promenom vozila ne gubi se stečeno pravo na bonus ili malus jer se ono vezuje za vlasnika. Bonus -malus sistem se primenjuje i na lica koja imaju ovlašćenje držanja i korišćenja vozila po osnovu ugovora o lizingu i to se obavezno navodi u polisi.
Posle sam zvao nekoliko drugih agencija ovde po NS-u i SVE su mi rekle da nemam pravo ostvarivanja bonusa kad prodam auto, uprkos mojim rečima da nisu u pravu te ponavljanjem onoga što uredno stoji napisano na sajtu ministarstva ali džaba!

Jutros ne budem lenj, nazovem filijalu Dunav osiguranja i teta mi lepo kaže da naravno da imam pravo na taj popust uprkos što sam prodao auto.
Pokupim sve papire od novog auta, odem danas tamo, ona mi sve uradi čak i odštampa sve uplatnice što rade i agencije kad odete kod njih, odem u banku i uplatim sve, nakon toga na šalter mupa i eto me posle 5 minuta sa tablicama u rukama!!!
Pitam ja nju zašto agencije tvrde suprotno od cele te priče a ona kaže:-"Ne znaju da odrade, iako je prosto, imaju umrežen sistem i lako vide da li si naravio štetu ili nisi i da li mogu da ti nastave sa popustom na novoj polisi."
Možda sam smorio i zapetljao ali sve sa ciljem da nas ne levate neznalci, lopovi ako ne mora!!! Ne dam ni dinara preko onoga što ne moram da dam jer mislim da dajem previše i da me klepaju na svakom ćošku!
Umesto da krenem od 0% popusta da sam njih slušao sad lepo imam -15% odmah kao i svake sledeće godine ukoliko ne izazovem štetu.
Malo li je na ove naše plate??? Procenite sami