1.9jtd izludjuju me: P0191 P0235?
- kovalski
- Garaža: ex 156 1.9 JTD 16V giugiaro
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
ex GTV CUP limitata No_076 2.0 TS
Vectra C CDTI 16V
Yamaha FZ6R - Lokacija: Žabalj
To sad ne mogu reci, al ranije je cini mi se iscitavana greska p0235, a vrednosti koje su odstupale tokom dijagnoze u voznji su bile otprilike 0.3 do 0.5 verovatno bara. Kod mene vece od propisanog..
- kovalski
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
Vectra C CDTI 16V
a lampica goriii, a kao sto rekoh upalila mi se u polasku i to pred granicu pri 80 km/h iz nazovi cista mira
Re: 1.9jtd izludjuju me: P0191 P0235?
Ma jasno mi je i lako cu uzeti od kolega, al problem je sto sam ovde u Svajcarskoj jos nedelju dana i nedelju dana u HrvatskojGremlin napisao:MAP i MAF lako proveris preko dijagnostike ili "pazjmis" od nekog ko ima isti motor.

- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
kovalski koristi dugme "IZMENI" odnosno "EDIT" da dopuniš ili izmeniš post a ne ovako na svakih 3 minuta novi post. Sledeći put kad vidim dva ili tri posta za redom brišem.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Ovaj problem sam ja imao i posle opravke tog creva auto se preporodio i smanjio potrosnju.dusanGT napisao:
Ostalo je još i rebrasto crevo "MAF-turbo" u koje ulazi iberlauf... Ako je tu neka prslina, turbo vuče vazduh koji MAF ne meri (jer ulazi "posle" MAfa), zbog čega se ubrizgava manja količina goriva, pa Alfa ide lenjo... Bio jedan slučaj...
Alfa Romeo - The car inside the driver.
- kovalski
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
Vectra C CDTI 16V
Evo posle voznje do Ciriha Alfa danas ide jako lenjo, a do juce je isla sasvim normalno bez obzira na MCSF...i to za razliku od pre (isto u safe modu) kada nije mogla da navuce ni 3.000 obrtaja, sada vuce preko 3.000 ali ti ide jako tesko, kao da je nesto gusi
Mozda da kontaktiram nekod od kolega iz Rijeke sa alfisti.hr posto tuda prolazim u subotu..Nem pojma, znam da me ovo uzasno nervira.

Mozda da kontaktiram nekod od kolega iz Rijeke sa alfisti.hr posto tuda prolazim u subotu..Nem pojma, znam da me ovo uzasno nervira.
- kovalski
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
Vectra C CDTI 16V
Resih problem...crevce od vakuuma bilo puknuto :wal:, verovatno od nabijanja kad mi je drug montirao, jer je cini mi se bilo manjeg precnika. Prosetao ovde u Winterthuru do lokalnog Alfa servisa gde su me castali sa crevom odgovarajuceg precnika i sad puni kao luda...
Ne znam samo da li ce obrisati gresku posle izvesnog vremena sam od sebe ili ce ostati, no nije mi to sad ni bitno...
Ne znam samo da li ce obrisati gresku posle izvesnog vremena sam od sebe ili ce ostati, no nije mi to sad ni bitno...

- Deki
- Garaža: Alfa 156 1.9JTD SW 2005
- Pittatore
- Drug Član
- Garaža: AR 155 3.0 24v Reborn
AR 166 jtd Familiare
Opel Zafira OPC Familiare XL
Yamaha FZR1000 EXUP Hajde da se volimo XD
AA500 Dvogumena raga - Lokacija: BG
Ajd samo da apsolviram jos jednom u vezi one duzine poluge pastete, jel 92 ili 94mm kad je slobodna od tela pastete do same ivice?
Jurim gremlina posto mi auto slabo ide preko 2000 obrtaja a ni ne dimi (156 1.9jtd) a sve sam preteresao osim ovoga.
Jurim gremlina posto mi auto slabo ide preko 2000 obrtaja a ni ne dimi (156 1.9jtd) a sve sam preteresao osim ovoga.
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
viewtopic.php?p=1443127#p1443127
viewtopic.php?p=1443211#p1443211
viewtopic.php?p=1443211#p1443211
Alfa je stil... ostalo je status...
- Milosalfa147
- Garaža: u planu 159
imam sl problem kad opteretim turbinu u 4 i 5 izbaci mi gresku i onda auto bas bas slabo vuce dok ne spustim obrtaje ispod 1800,na dijagnostici kaze ventil turbine? jel gotova turbina ili neko zna sta bi moglo biti?
- Veloce
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
Proveri creva od ventila.. Mozda je neko splao ili je puklo..
Ovako izlgleda ventil..

Ovako izlgleda ventil..
- Milosalfa147
a gde se nalazi taj ventil?
Poslednja izmena od erdeljan u Pet Sep 06, 2013 10:17 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nema potrebe citirati prethodni post
Rezlog: Nema potrebe citirati prethodni post
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
iznad hladnjaka. procitaj celu ovu temu od prve strane, pisu svi moguci problemi vezani za to.

- Milosalfa147
Da li bi poluga pastete trebalo da moze rukom da se pomera gore dole?ja je jedva pomerim na dole 1cm i to srafcigerom?nisam probao da skinem sve komplet ne znam kako se skida osigurac koji je drzi pa da je izmerim...
Takodje sam primetio da pri turiranju na vecim obrtajima recimo preko 3500 dimi na otvoru polugic?ne verujem ni da je to normalno...mozda mi to pravi problem?
Takodje sam primetio da pri turiranju na vecim obrtajima recimo preko 3500 dimi na otvoru polugic?ne verujem ni da je to normalno...mozda mi to pravi problem?
- Milosalfa147
Resio sam problem danas pa ajde da to podelim sa vama mozda nekome pomogne...vakum crevce od aktuatora do pierburg ventila je bilo nastavljano i na tom spoju je vukao fals vazduh i vakum nije bio dovoljno jak da dovoljno pomeri krilca za visoke obrtaje...zamenjeno vakum crevo i sada ide kao pre greske i bez greske pozdrav

- dralfa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Pozdrav drugari.
Imam alfu 147 1.9jtd 2002 godiste...kupio sam je pre 3 meseca i radila je savrseno do pre mesec dana,od tada je pocela da trza na 2600-3100o/min . Veliki problem se javlja u voznji,a pri preticanju jos veci posto je jako nezgodno kad si u sred ubrzanja ,a on pocne da trza. Cistio sam mu EGR,klapnu gasa,menjao map senzor,proveravao creva,menjao overbust,proveravao vakum i nista...sve isto radi,a na dijagnostici izbaci P0235...i nekada mi u voznji upali MCSF lampicu,ali se nikada nije ugasio,a lampica se sam ugasi posle par sekundi.
Da li ima neko nekakvo resenje sta dalje da radim i sta da mu proveravam??
Naravno kao i svaki alfista sve navedeno sam sam radio...
Zahvaljujem se u napred na pomoci.
Imam alfu 147 1.9jtd 2002 godiste...kupio sam je pre 3 meseca i radila je savrseno do pre mesec dana,od tada je pocela da trza na 2600-3100o/min . Veliki problem se javlja u voznji,a pri preticanju jos veci posto je jako nezgodno kad si u sred ubrzanja ,a on pocne da trza. Cistio sam mu EGR,klapnu gasa,menjao map senzor,proveravao creva,menjao overbust,proveravao vakum i nista...sve isto radi,a na dijagnostici izbaci P0235...i nekada mi u voznji upali MCSF lampicu,ali se nikada nije ugasio,a lampica se sam ugasi posle par sekundi.
Da li ima neko nekakvo resenje sta dalje da radim i sta da mu proveravam??
Naravno kao i svaki alfista sve navedeno sam sam radio...
Zahvaljujem se u napred na pomoci.
- dusanGT
Ako se krilca turbine se zaglavljuju u položaju za male obrtaje ili je zaribala poluga vakuum aktuatora koja pomera ta krilca, pa se nedovoljno brzo reaguje promenom nagiba krilaca, može da se pojavi P0235...
Inače, JTD nema klapnu gasa - to je klapna za gašenje motora.
Inače, JTD nema klapnu gasa - to je klapna za gašenje motora.
- Markoni SM
- Garaža: Alfa Romeo 156mjet Facelift
Meni je palio problem sa ubrizgavanem na auto putu u sestoj brzini na oko 120-130 kada bi dodao naglo gas a zatim nije hteo preko 3000 obrtaja morao sam da stanem sa strane ugasm auto on bi ponistio gresku i sve posle normalno to je trajalo dok nisam ocisti garez oko leptira na usisu gde ide crevo od inter kuler i sada je sve ok sada jel to imalo veze ili ne nemam pojma...
- dralfa
Hvala Dusane...mislio sam da je to klapna gasa
jbg nisam bas iskusan u mehanici...moj nik govori o tome
A sto se tice vakuma aktuatora,ako je to ono sa polugom sto si objasnjavao u ovoj temi,prskao sam sa WD40...i ona ima hod od oko 2-3mm.
Jel to normalno ili ne?? Sta trebam jos da joj radim??

A sto se tice vakuma aktuatora,ako je to ono sa polugom sto si objasnjavao u ovoj temi,prskao sam sa WD40...i ona ima hod od oko 2-3mm.
Jel to normalno ili ne?? Sta trebam jos da joj radim??
- Gremlin
- Garaža: Alfa 147 JTD 16V
Dusan je u pravu. Krilca turbine ili polugica zbog cega turbina "prepumpava" pa ti stucne auto i upali MSCF, tj. P0235.
- dusanGT
Poluga treba da ima hod od oko 10mm kad se da kontakt.
Ako je hod manji: ili je podpritisak (vakuum) koji aktivira ventil ("paštetu") nedovoljan ili je poluga zaribala.
Ako je hod OK: moguće je da je opruga u rezervoaru aktuatora oslabila i ne vraća polugu dovoljno ili dovoljno brzo, pa krilca turbine ostanu u položaju za male obrtaje, pritisak bude nekontrolisano veliki i pojavi se P0235.
Ako je hod manji: ili je podpritisak (vakuum) koji aktivira ventil ("paštetu") nedovoljan ili je poluga zaribala.
Ako je hod OK: moguće je da je opruga u rezervoaru aktuatora oslabila i ne vraća polugu dovoljno ili dovoljno brzo, pa krilca turbine ostanu u položaju za male obrtaje, pritisak bude nekontrolisano veliki i pojavi se P0235.
- dralfa
Drugari,hvala puno na pomoci,sredih danas moju ljubimicu! Upitanju je bio overbust ventil...zamenio ga i sada auto bukvalno ne moze da se prepozna. Prezadovoljan sam.
- Gremlin
- Garaža: Alfa 147 JTD 16V
- dralfa
Nisam siguran sta je bilo,zamenio sam ga i sada radi auto idealno...danas cu otvoriti taj stari,ocistiti i probati ponovo!! Postupak toga sam video u nekoj temi na forumu koja to opisuje.
Javljam se sa informacijama sta sam uradio.
Pozdrav.
Javljam se sa informacijama sta sam uradio.
Pozdrav.
- rudicmiki
- Garaža: Alfa 147 1.9 JTD
Poceo i mene da zeza pritisak turbine.
Kad konstantno ubrzavam ,iznad na oko 3000 obrtaja mi izbaci chack engine i iskljuci turbinu.Auto ne reaguje na gas.Spustim ga u nizu brzinu i opet ubrzava.
Greska je P0235.
Izvukao sam grafikon.

Malo se losije vidi jer sam u Paint-u snimao.
Ali,tu,oko 80 sec mi je izbacio gresku.
Moze li neko sa grafikona reci nesto tacnije?
Po meni deluje da pierburg ventil sporo reaguje.I da zaglavi nekad pa turbina prepuni.Map senzor sam ocistio ali nije pomoglo.
Poluga na pastetici se normalno pomera,bez zapinjanja.
Kad konstantno ubrzavam ,iznad na oko 3000 obrtaja mi izbaci chack engine i iskljuci turbinu.Auto ne reaguje na gas.Spustim ga u nizu brzinu i opet ubrzava.
Greska je P0235.
Izvukao sam grafikon.

Malo se losije vidi jer sam u Paint-u snimao.
Ali,tu,oko 80 sec mi je izbacio gresku.
Moze li neko sa grafikona reci nesto tacnije?
Po meni deluje da pierburg ventil sporo reaguje.I da zaglavi nekad pa turbina prepuni.Map senzor sam ocistio ali nije pomoglo.
Poluga na pastetici se normalno pomera,bez zapinjanja.