alfa 156 grejaci

Forum namenjen svim problemima i specifičnostima vezanim za Alfe koje pod haubom imaju dizel Cuore Sportivo
majstorkvarish
Garaža: AR 147 1.9 jtd m-jet 16v
Pridružio se: Sub Nov 17, 2012 7:05 pm

Re: alfa 156 grejaci

Sre Mar 26, 2014 5:05 pm

Imam par pitanja oko grejaca ali za 147, posto su isti motori i isti grejaci nadam se da nije problem ovde da pitam. Koristio sam pretragu ali nisam nasao nista slicno.

Crkao mi je grejac posle svega par dana od zamene. E sad, majstor mi rece da mi on ni ne gasi grejace, da stalno rade i da je to problem. Isao sam i kod autoelektricara kod njega je ugasio, sve normalno. Ja sam u nekoliko navrata gledao prob lampom i gasi ih ali jutros kada sam upalio auto drzao je upaljene grejace bar 30 sekundi, mozda i ceo minut. Posto sam morao da krenem ne znam koliko dugo je tako bilo ali sam ih raskacio i tako vozio (kratka relacija 4-5-6 km). Temperatura je bila negde oko 7-9 stepeni a auto je bio u garazi, ne znam ni sto mi pali grejace u toj situaciji...? Naravno auto pali bez ikakvih problema, sve je ispravno na njemu, nema nikakvih negativnih strana, potrosnja normalna, normalno pali, lepo ide, itd...

Moje pitanje ili bolje receno pitanja su:

Koliko dugo grejaci treba da rade posto se auto startuje?

Da li je to neko konkretno testirao ili samo na osnovu lampice na instrument tabli se kaze da ih je ugasio?

Isao sam kod majstora na dijagnostiku medjutim nesto ga je zezala pa nije ni gledao a posto su se grejaci ugasili rekao je da vozim i da nema problema...

Da li moze nekako da se "namesta" kada i koliko ce da rade grejaci? Preko kompa ili tako nesto... Naravno ne u kucnoj varijanti vec kod majstora...

Ukoliko raskacim grejace (prijavi gresku) pre ili posle paljenja, da li ce on da salje njima struju kao i kada je sve ispravno ili krace, duze...? Da li ima neke veze...? Mislim na vremenski interval.
Korisnikov avatar
flojd
Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:03 am

Sre Mar 26, 2014 5:26 pm

Mislim da bi trebao da proveris rele grejaca ono upravlja kad i koliko grejaci treba da rade
majstorkvarish
Garaža: AR 147 1.9 jtd m-jet 16v
Pridružio se: Sub Nov 17, 2012 7:05 pm

Sre Mar 26, 2014 6:06 pm

Svakako cu i to proveriti ali ne znam da li on odredjuje koliko dugo ce grejaci da rade. Verovatno dobija podatke od kompa koliko dugo ce da gore grejaci a sve to na osnovu spoljne temperature i temperature rashladne tecnosti. Ne znam da li jos neke faktore uzima u obzir i dal to uopste tako radi...

Ispravite me ako gresim...

Povratak na “Diesel Potenza”