Pojavila mi se ova greska nedavno. Sta moze da prouzrokuje ovo? Auto radi normalno ne vidim neku razliku. Brisao sam gresku par puta ali se vrati u narednih dan dva. Sumnjam na lose gorivo jer je ovo pocelo da se desava kad sam primoran morao da promenim pumpu.
Mixture correction (multiplicative 1) signal high - stored - light on
Mixture 2 strength ( multiplicative) signal high - stored - light on
"Mixture correction" sta moze da bude?
- djn125
- Garaža: Alfa romeo 147 TS 120KS
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
Re: "Mixture correction" sta moze da bude?
Los protokomer,lose podesen plin ako ga imas,lose plinske dizne,fals vazduh i jos sto sta uglavnom komp vise ne moze da koriguje smesu pa prijavljuje gresku
- djn125
Nemam plin,fals vazduha je bilo kod klapne na selni,sredjeno i sad drzi pritisak u usisu ali opet izbacio gresku. Protokomer mislim da pokazuje ok,kako da ga proverim sa sigurnoscu,koje vrednosti treba da ocitam?
- flojd
EX alfa romeo 33 1.7 IE
Sa sigurnoscu mozes da proveris ako uzmes neki za koji znas da je ispravan pa probas to je najsigurnija varijanta :-)
probaj onda prvo da ocistis dizne kod nekog ko zna kako se to radi da ujednaci sve dizne da isto nalivaju benzina
zaboravio sam da napomenem da i lambda sonde moraju da rade ispravno a ima ih tri na tvom autu
probaj onda prvo da ocistis dizne kod nekog ko zna kako se to radi da ujednaci sve dizne da isto nalivaju benzina
zaboravio sam da napomenem da i lambda sonde moraju da rade ispravno a ima ih tri na tvom autu
- djn125
Dizne ciscenje,nema dva meseca. Pazi ja vec imam jedan problem sa vracanjem gasa,kad mi je hladan auto zadrzava obrtaje,posle jedno minut dva auto radi odlicno,obrtaji se vracaju kao iz topa,kad se dobro zagreje oko 90 stepeni opet pocinje da zeza,obrtaji se vracaju aj da kazem ok kad ga vozim na oko 2500 obrtaja,ali kad naglo krenem recimo na uzbrdici i hocu da promenim na 2000 obrtaja,sto mi treba u guzvi,hoce da zadrzi obrtaje i do 3-4 sekunde. Senzor temperature menjan,klapna em ciscena stara em kupljena druga. Pre ove greske probana dva tri protokomera i nije resio problem vracanja gasa,ali da li se on sad pokvario ne znam.
- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT - Lokacija: Krusevac
Za zadrazavannje gasa(broja obrataja) sam negde ovde procitao da je neko imao problem i da ga je uspesno resio. Procesljaj malo, ni je tacno ne mogu da se setim gde sam naleteo.
Sve u svemu ima veze sa opustanjem(zamorom materijala) federa...
Sve u svemu ima veze sa opustanjem(zamorom materijala) federa...
- djn125
Znam o cemu je rec,sve probano u vezi tog ventila i nista.
- flojd
EX alfa romeo 33 1.7 IE
Ne znam ako ima viska goriva kako ocekujes da ler gas pada odsecno?
treba ocitati kako rade lambda sonde sto sam napisao i u predhodnom postu probati sa sigurno dobrim protokomerom i prilikom probe resetovati naucene vrednosti tek posle stotinak kilometara voznje ce ler gas i ostali parametri da se vrate u normalu ako je sve ok
treba ocitati kako rade lambda sonde sto sam napisao i u predhodnom postu probati sa sigurno dobrim protokomerom i prilikom probe resetovati naucene vrednosti tek posle stotinak kilometara voznje ce ler gas i ostali parametri da se vrate u normalu ako je sve ok
- djn125
Mislim da me nisi razumeo. Na padanje obrtaja mislim da pri promeni brzine obrtaji ostaju i jako sporo padaju do lera. Nemam problem sa lerom. Protokomer je proban nov,i probana dva polovna sa auta koji odlicno radi.
Istina da se situacija promeni skidanjem dzeka sa protokomera,i to samo kad je hladan auto,kad se zagreje opet isto.
Isto mereni izduvni gasovi pre ove greske,Izmerena siromasna smesa.
Evo lambde.

Nego jel Ima ova greska veze sa losim gorivom?
Istina da se situacija promeni skidanjem dzeka sa protokomera,i to samo kad je hladan auto,kad se zagreje opet isto.
Isto mereni izduvni gasovi pre ove greske,Izmerena siromasna smesa.
Evo lambde.

Nego jel Ima ova greska veze sa losim gorivom?
- alexa
flojd napisao:Sa sigurnoscu mozes da proveris ako uzmes neki za koji znas da je ispravan pa probas to je najsigurnija varijanta :-)
A kako to mogu da se ujednace dizne?
- Alex V6
- Garaža: V6 inside
Fals vazduh. Najvise se poznaje kad je hladan auto. Kad se zagreje, sve se rasiri pa se efekat smanji. Proveri sva creva i leptir. Zato ti izbacuje gresku smesu. Izmerena i realna kolicina vazduha nisu iste pa ECU ne moze da napravi smesu.
- flojd
EX alfa romeo 33 1.7 IE
Tako sto se stave na masinu za ispitivanje dizni pa se izmeri kolicina benzina za dato vreme i pritisak pa ako se dizne razlikuju ciste se sve dok se ne ujednaci ta kolicina benzina na svim diznama otprilike to znaci da se ujednace
alexa napisao:flojd napisao:Sa sigurnoscu mozes da proveris ako uzmes neki za koji znas da je ispravan pa probas to je najsigurnija varijanta :-)
A kako to mogu da se ujednace dizne?
Tako sto se stave na masinu za ispitivanje dizni pa se izmeri kolicina benzina za dato vreme i pritisak pa ako se dizne razlikuju ciste se sve dok se ne ujednaci ta kolicina benzina na svim diznama otprilike to znaci da se ujednace
- alexa
A to..to ok..Nego sam ja pomislio da si hteo da kazes nesto drugo..ili se nisi lepo izrazio ili ja pogresno procitao..Pa me zanimalo kako to moze da se "ujednaci"..U principu u nekim slucajevima mozes da cistis i pet dana i da ne uradis nista..
- djn125
Idemo dalje,greska se opet pojavila,pojavi se iz cista mira u toku voznje. Nema fals vazduha...
- delic
- Garaža: 156 SS
Izmeri pritisak goriva na magistrali,svecice,kablovi,bobine,zupcenje,dihtovanje ventila,mnogo toga pored do sada napisanog.........
- djn125
Greska je bila u protokomeru. Kod mene nije pokazivao skoro nikakve simptome ali kad smo ga stavili na drugi auto nije hteo skoro uopste da radi. Kod mene se naviko na te parametre i radio,ali je komp opet video da nesto ne valja.
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Zato ti treba neko ko pogleda parametre protokomera i ko zna koakvi treba da budu, tj. koju voltazu daje i koju kol. vazduha.
- djn125
Parametri su bili dobri i pokazivali su kao i svaki protokomer. Ali je imao neke smetnje.