Problem sa kvacilom!pomagajte!
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
Ja sam prilicno siguran da je ista roba u Delti i Stojanovu sa jedne strane i Fiatinu sa druge. Zvanicni su poznati po ogromnim cijenama dijelova nevezano za marku automobila. Nece me niko ubjediti da motoric prskalice stakla kosta u proizvodnji vise od 200-300din pa da bi onda kostao 4500din u prodaji.
resen slucaj
zamenjen set kvacila valeo.deo me je kostao 205evra,majstor mi ga je narucio tako da ne znam gde...znam samo da je isto valeo orginalni,tako bar on kaze.
- cile-pa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTDm
sad malo menjam temu,al me zanima koliko se sad krece korpa lamele i druk lezaj valeo?ja sam nasao 15000din,jel to mnogo?
- neno-164st
- Garaža: alfa romeo 145 1.6 boxer
Mnogo je, meni je set valeo trajao oko 20 hiljada km.Imam 145-cu bokser i vozim auto lagano saltam na 2,5 hilj.Jednostavno je na sred bulevara kvacilo pocelo da odvaja na samom vrhu i teze je islo.Sekundu pre toga bilo je normalno,mekano i odvajalo na sredini.Posle sto metara poceo i da proklizava.Jedva sam dosao kuci nekih 2 kilometra.Razmisljam koje sr.nje, da me je zadesilo negde na putu za more,sta da radim?
Razmisljam da ceo set sa sve zamajcem odnesem da repariram,bar cu da znam sta imam.
Razmisljam da ceo set sa sve zamajcem odnesem da repariram,bar cu da znam sta imam.
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
- cile-pa
uzeo bi ja lukov ali 21000 mnogo mi je necu ga vecno voziti...mada i valeov 15000 al kad mora onda mora..
- nole1985
- Garaža: ex Alfa 147 jtdM 16v 2006. 5p distinctive
Valeo ti je oko 15-18k rsd, zavisi kako gde...korpa, lamela, druk.
Imaš i originalni koji je valjda Fiat/Valeo, on je oko 24k rsd.
I jedan i drugi, MADE IN TURKEY-reče mi čovek na ricambi.rs kada sam tražio za svoju 147icu.
Imaš i originalni koji je valjda Fiat/Valeo, on je oko 24k rsd.
I jedan i drugi, MADE IN TURKEY-reče mi čovek na ricambi.rs kada sam tražio za svoju 147icu.
- Bojan90
Potrazi temu u kojoj sam ja pisao o mojom zameni kvacila. Mislim da ces tamo naci jeftinije Luk set. Tema se zove iskustva sa www.set........
- nole1985
- Garaža: ex Alfa 147 jtdM 16v 2006. 5p distinctive
I njegovi setovi su made in Turkey. Za moju 147icu nije imao Luk, samo Valeo.Cena bila 14000.
- cile-pa
nasao sam za 15,al sam nasao i polovnu korpu i lamelu..reckava je kao nova,kaze mi majstor da je stavimo da ce da zawrsi posao,jer ja ne gazim mnogo moju 147 u smislu patos gas a i nemam brda ovde u banatu da bih je trosio i izvlacio iz nje maximum..vrv cu uzeti polovnu korpu i lamelu a nov druk lezaj on je oko 5k..rekao sam mu platicu mu sve 15k i dosta mu je zar ne?
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Ja to ne bi radio... Ako vec radis, radi kako treba!
Mada opet, tvoj auto tvoja stvar.
Mada opet, tvoj auto tvoja stvar.
Alfa Romeo - The car inside the driver.
- cile-pa
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Koliko ces ustedeti sa polovnom korpom i lamelom? Daces 150 umesto 200e mozda, a ne znas sta stavljas. Ne menja se to tako cesto pa da gledas kako da ustedis. Jedino ako ne planiras da prodas auto uskoro pa te bas briga. Kao sto rece Milos odradi kako treba i miran si

- cile-pa
pa i to sto kazes,kad je bal nek je maskembal,e sad moj nema hidraulicno kvacilo a 2005 dal je to moguce?i dal onda treba drugaciji druk lezaj jer ovo kvacilo povlaci a kod hidraulike je suprotno..ili mozda gresim,i hvala na odgovorima!
p.s. ovaj sa www.setkvacila mi ne nadje za moju alfu 1.9 88kw nego sa 85kw dal je to isto?
p.s. ovaj sa www.setkvacila mi ne nadje za moju alfu 1.9 88kw nego sa 85kw dal je to isto?
Poslednja izmena od cile-pa u Čet Mar 20, 2014 6:05 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
- cile-pa
O.o to me malo buni jer mi majstor rece da nema hidraulicno kvacilo...aj sto nisam lep,nego sto sam glup...
- Bojan Z
- Garaža: BMW 330d
Radio sam kvacilo pocetkom meseca, kupio sam valeo set, plivajuci zamajac,cilindar onaj drugi ne glavni i sve zajedno oko 54000 kazem jer sam uzeo jos i semering radilice pa me sve kostalo 56700 za sada je sve odlicno tako da nisam pristalica bilo kakve reparacije jeste da je malo skuplje ali to je redovno odrzavanje moja preporuka samo novi delovi.
Delove kupio u AP sportu.
Delove kupio u AP sportu.
- cile-pa
koliko te izasla korpa lamele,lamela i druk lezaj ako znas bez zamajca?
- spin
- Garaža: 147 1.9 jtd 85 kW 2003.
Problem je terminologija oko tog hidrauličnog kvačila koju koriste majstori, prodavci a i sami vlasnici. Na jtd/jtdm su uglavnom kvačila sa normalnim druk ležajem, a poluga kvačila se pomera pomoću dva hidraulična cilindra vezana crevom - "master" vezan za pedalu i "slave" na zvonu menjača, koji i pomera polugu. To jeste hidraulični sistem kvačila i nema sajle, ali nema "hidro druk".
TS varijante (ne znam da li sve, a možda i neke jtd/jtdm imaju to rešenje) imaju hidraulični druk. U toj verziji nema izdvojenog "slave" cilindra nego je bukvalno druk lager deo cilindra (ili obrnuto
) i nalazi se u zvonu menjača. Jasno je da je i to hidraulični sistem kvačila.
Ako imaš "slave" cilindar na zvonu, možeš da ga vidiš (i sisicu za odzračivanje) kroz rupu na nosaču akumulatora kada skineš akumulator.
Re: Problem sa kvacilom!pomagajte!
cile-pa napisao:O.o to me malo buni jer mi majstor rece da nema hidraulicno kvacilo...aj sto nisam lep,nego sto sam glup...
Problem je terminologija oko tog hidrauličnog kvačila koju koriste majstori, prodavci a i sami vlasnici. Na jtd/jtdm su uglavnom kvačila sa normalnim druk ležajem, a poluga kvačila se pomera pomoću dva hidraulična cilindra vezana crevom - "master" vezan za pedalu i "slave" na zvonu menjača, koji i pomera polugu. To jeste hidraulični sistem kvačila i nema sajle, ali nema "hidro druk".
TS varijante (ne znam da li sve, a možda i neke jtd/jtdm imaju to rešenje) imaju hidraulični druk. U toj verziji nema izdvojenog "slave" cilindra nego je bukvalno druk lager deo cilindra (ili obrnuto
Ako imaš "slave" cilindar na zvonu, možeš da ga vidiš (i sisicu za odzračivanje) kroz rupu na nosaču akumulatora kada skineš akumulator.
- Bojan90
- edin
- Saradnik Uprave

- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Nije mi jasni sto svi imate toliko protiv polovnih i repariranih, setova kvacila, to se bar vidi, vudi se koliko je potrosena i korpa i lamela i pluvajuci zamajac, pritom su delovi iz inozemstva, sto znacu nisu krs roba za nase trziste, itd, ja licno imam repariranu lamelu i prezadovoljan sam, jedino po meni treba jupiti novi druk lager...
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- cile-pa
ne znam edine,ajde viljuska da se remontuje ok,al jbg korpa i lamela ne znam ni dal ce moci mozda je sve puklo :/
- edin
- Saradnik Uprave

pa o cemu je lakse remontovati viljuske od korpe i lamele???
pritom su viljuske mnogo vitalniji deo po pitanju bezbetnosti...
pritom su viljuske mnogo vitalniji deo po pitanju bezbetnosti...
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- cile-pa
pa sta znam,ne znam mnogo oko toga da bih ti ista rekao zasto ne...widim remapovao si 156 tvoju jel da?
- edin
- Saradnik Uprave

aha, i to opasno...
neznam tacno koliko konjica ima, ali ide ispod 8s do 100km/h, elem ima tu vise stvari, kakav je plivajuci, kao to si rekao dal se sve raspalo i tako to...
zavisi u sta zelid od auta..
elem ja sam stavio repariranu lamelu, i to ojacanu, a novu korpu i druk (morao sam, inace ne bih menjao), a plivajuci je ostao stari moj...
neznam tacno koliko konjica ima, ali ide ispod 8s do 100km/h, elem ima tu vise stvari, kakav je plivajuci, kao to si rekao dal se sve raspalo i tako to...
zavisi u sta zelid od auta..
elem ja sam stavio repariranu lamelu, i to ojacanu, a novu korpu i druk (morao sam, inace ne bih menjao), a plivajuci je ostao stari moj...