Prelazak sa 15tic na 17tice optika trapa?
- motorhead
- Drug Član

- Garaža: Giulietta 1.6 mjet 105ks
Audi Avant B8 - Lokacija: beograd
Prelazak sa 15tic na 17tice optika trapa?
Kolege kratka konsultacija imam 156sw zimske f.g.15 prelazim na 225 45 17 letnje g.f je'l bi bilo po PS-u da uradim optiku trapa?? Ja kontam ovako da ih stavim da provozam to 200km i kada"legne"da uradim optiku? A sta bi sa predenom kilometrazom i brzinom je'l se to prilagodava dijagnostikom?

- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Re: Prelazak sa 15tic na 17tice optika trapa?
Ja sam nedavno uradio reglažu na 15-cama i pitao sam da li je potrebno ponovo nesto da radim kada stavim 17-ce i čovek mi reče na nema potrebe.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- motorhead
- Drug Član

Meni rece moj majstor da je to pravilo.A kod audija recimo ima i stelovanje trapa i kompa da bi bilo...
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Pazi, sigurno bi bilo dobro uraditi.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Razlika u visini (tj. u poluprečniku) za, na primer, 225/45/17" i 205/55/16" je 1.0mm (0.3%), što toliko malo utiče na geometriju, da nije vredno ni pomena, posebno ako se uzme u obzir da neke parametre ("caster" i "camber") kod 156/14/Gt nije ni moguće namestiti...

Alfa je stil... ostalo je status...
- motorhead
- Drug Član

Hvala drug,e imam pitanje oko xenona na private...
- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
To da mora da se reglaza radi sa promenom seta felni su izmislili vulkanizeri da bi uzimali pare, jer ne vidim objasnjenje, isto sto oni nemaju objasnjenje zasto je skuplja reglaza sa 17" od recimo 15" 
- motorhead
- Drug Član

Mudro i istinito zboris!!! Posto sam reg.radio pre zime menjam za 17 i cutim vozim!!! Hvala drugari!
The
The
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Ja nisam nista reglirao kad sam stavi zimske gume 15 ce,a imao sam letnje 17 ce mada hocu na prolece kad vratim 17 da proverim optiku trapa ipak je bila po koja rupa i presao sam dosta sa zimskim gumama.Niti je vukao levo ili desno,gume nisu pojedene iznutra tockovi stoje kako treba na oko.Presao skoro 10000 km sa istim.

- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
Pitaj posto je reglaza sa jednim a posto sa drugim felnama i neka ti objasne sto je razlika u ceni! Ako brzo planes i umes da nabodes vilicu popij neku benkicu jer cete njih odgovor navesti na to! 
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Verovatno sto razmisljaju tako da onaj ko vozi 17-18-19 ima para pa mogu malo da zarade za isti posao.Jer po logici stvari trap se reglira isto i sa 12 i sa 20 cama,na balansiranju vec ima razlike ali opet ne toliko da bude za 15 alu 300 din po tocku a za 17 450 din...