kad kazu ne smes da gazis hladan auto ne misli se bukvalno dok kazaljka ne dodje na radnu temp vec dok se motor malo na ugreje a to je vec posle par minuta voznje

rudicmiki napisao:Ma,greje on,nego radna temperatura oko 70 bude.kad je bio ovaj sneg,vizim 5 om 60-70 i temp pada sa ukljucenim grejanjem.Ako ga drzim na oko 2500 obrtaja onda raste normalno.
vozio sam i druge dizele ali Jtd bas ima problem sa zagrevanjem.
Lici i meni,al nije.bums85 napisao:@rudicmiki: proveri temperaturu dijagnostikom, hoce skala da laze, mada i meni to lici na los termostat.
@coyote: ne steti mu
Sto su ti vec rekli svi, 30km je mnogo da bi se zagrejao...rudicmiki napisao:Nije termostat.Stavljen je od R4.Crevo je redovno hladno.
Ali se jako tesko zagreva.Ako upalim grejanje na pola i vozim ispod 2000 obrtaja,treba mu jedno 30 ak km da se ugreje.Bas mu treba obrtaja da se ugreje.
G0XY napisao:OMP
Na Peugeotu 206 mi je zatvoren EGR ventil,i prema mom skromnom osecaju,nema nikakve primetne razlike.
Rudicmiki:
Tebi bih preporucio da stavis EGR u funkciju i da uzivas u brzom zagrevanju u ovim hladnim zimskim danima.
junky01:
To sto je covek stavio termostat od cokule,nema nikakve veze.Ima dosta delova koji pasuju sa jeftinijih vozila,ja sam ih licno stavljao.Jeste da kvalitet 80% njih nije ni za qr.c i da od tri nova ista dela dva u startu nisu ispravni,ali osecaj da jeftino i stapom i kanapom odrzavas auto je neprocenjiv.
Sta ima veze sto je moj auto stap i kanap,ne pise mi na celu "jajara".I ako mi auto stane negde zbog toga,uvek mogu da lazem da cekam ortaka ili da se gnusam voznje i da cu radije pesice...ko kaze da nema leba bez motike,ima leba i bez motike.
na koje razlike konkretno mislis, "performansa" ili temepratura???G0XY napisao:OMP
Na Peugeotu 206 mi je zatvoren EGR ventil,i prema mom skromnom osecaju,nema nikakve primetne razlike.
to je ok i treba sa snaci i improvizovati kad god moze ali ne po svaku cenu i na tako bitnim stavkama, termostatod renoa 4 ne pasuje uopsteG0XY napisao:
To sto je covek stavio termostat od cokule,nema nikakve veze.Ima dosta delova koji pasuju sa jeftinijih vozila,ja sam ih licno stavljao