B1800-left mixing actuator resenje

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
brzirs
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 jtd 8v
Pridružio se: Ned Feb 09, 2014 3:05 pm

B1800-left mixing actuator resenje

Ned Feb 09, 2014 5:14 pm

Mene je od ovog u startu zabolela glava.Od kad sam uzeo alficu na dijagnostici je davala gresku klime B1800-left mixing actuator.Prelistam forum i vidim u najavi razvaljivanje table da bi se doslo do motorica klapne,slomljene osovinice,par dana zajebancije i tu mi naravno pada mrak na oci,tek je uzeo a vec razvaljuj.Takodje ecu sasije daje B1029 ili ti crkla lampica u tockicu za regulaciju klime i lampica upaljaca.Resim da krenem od manjeg zla to jest da resim prvo lampice pa tek onda da razvaljujem instrument tablu.Poskidam sve lagano i na modulu klime/manuelna/zamenim lampicu u tockicu toplo-hladno i u tockicu za usmeravanje gde da duva.Vratim sve i zamenim i lampicu u upaljacu.Upalim auto da vidim da li sve radi-radi-ja zadovoljan...medjutim paznju mi privuce zvuk klapni ispod table.Cuje se nesto se desava,pomera se zuji,piiiip li ga...i onda tisina.Mucnem glavom i zakljucim da to pre intervencije nije bilo tako.Prikacim dijagnostiku i ocitam ecu klime.Greska stoji ali sad ne kao prisutna nego kao zapamcena.Izbrisem gresku - prihvati /dosad nije hteo/.Raskacim sve upalim auto,ugasim,upalim-provozam par kruga.Ponovo nakacim dijagnostiku ocitam klimu i od greske ni traga.Auuuu kakva radost ne mogu vam opisati.Kako-zasto sta sa cim ima veze ne mogu bas sigurno reci ali neka caka ima.Meni je pomoglo-mozda ce i vama VREDI POKUSATI .
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Re: B1800-left mixing actuator resenje

Ned Feb 09, 2014 8:24 pm

brzirs napisao:... Mucnem glavom i zakljucim...
Ovo je uvek najbolja metoda - ili da se problem reši ili da se ustanovi prava priroda kvara! Jeftino i efikasno! A komentar i opis rešenja korisni za forum... :gr8:
Alfa je stil... ostalo je status...
brzirs
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 jtd 8v
Pridružio se: Ned Feb 09, 2014 3:05 pm

Re: B1800-left mixing actuator resenje

Ned Feb 09, 2014 9:21 pm

U sustini pri skidanju modula klime raskace se i dva konektora sa istog.Mozda je bilo i do kontakta na njima mada je na oko sve stajalo kako treba.Bilo kako bilo koga muci ova greska neka prvo proveri gore pomenute stvari mozda resi problem.Ako nista drugo lepo je kad sve lampice rade.

Povratak na “Area Servizio”