zamena zupcastog kaisa 156
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Ja kad sam kupio auto prosle godine i otisao na detaljni pregled utvrdjeno je da je veliki servis radjen pre jedno 20-30000 km,vozio sam tako i presao jos 20000 i malo vise hiljada,sve zamenjeno i sad znam sta je unutra onako sam bio malo skeptik i uplasen da ne dodje do havarije.Nije da nije para ali je opet jeftinije od generalne i ostalih zajebancija koje nastanu ako pukne kais...

- Flavio
- Uprava ARCS

- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Izlizani kako mi se cini...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Flavio
- Uprava ARCS

- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Ako nije dobro uzubljen ostace tako. Svrha alata je da se posao uradi kako treba.bums85 napisao:Gledao sam vise puta zamenu kaisa i zupcenje TS i drugih motora bez blokatora i ostalog alata i nikada nije bilo problema, a kako kaze Veloce moze i da se obelezi. Sve je do iskustva onoga koji radi. Ne kazem da je tako pravilno raditi, ali je moguce
- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
To su, kako se kaze obrijani zubi! To je gore nego kad pukne kais jer kad poukne on iskrivi sta od ventila i to je, a kad tako obrija on jos u pokretu kako gde zub zakaci tako pokrece bregastu i samo navlaci ventile na klipove i obicno pokrivi sve ventile. Jer kad se to desi obicno se proba da upali auto ponovo i onda ide lom do kraja!
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Ova situacija je najgora od svih mogucih,kais nije toliko skup da bi se zezali.Cak sam i za onu varijantu da se zameni samo kais a ostali spaneri kad crknu mada ja to nikada ne bih uradio ali za neku prvu ruku i da premostim mozda i bi.Ne bi terao dokle god ide i da gledam u pasulj sta ce biti,bar je sigurnije da nece puci a ako se spaner cuje zamenice se