Velika potrosnja na Alfi Gt
- NemanjaGt
- Garaža: Alfa Romeo Gt 1.9 JTDm
Pozdrav ljudi od skoro imam Alfu Gt, stavio sam joj K&N, uradjen je remont pumpe, u pocetku je po gradu trosila do 6,5, sad od kako je pocela zima trosi 7,7... Da li je to normalno ili ima neki problem? Hvala
Volim Alfu jer leti poput mojih misli...
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Predpostavljam da je sa autom sve okay a ako jeste to mu dodje sasvim okay jer imas paljenje na hladnom, treba mu da se zagreje, lambde rade svoje, klima, grejaci itd itd
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Po Beogradu JTD zimi ume da potrosi preko 8 litara. Meni je razlika bila litar.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
7,7 je normalna potrosnja po gradu za taj auto, ne znam kako ti je trosila ranije 6,5... Nemoj da verujes onom sto pise na bordu

- Vlada AR
- Garaža: Alfa GT JTDm (ex 156 1.9 JTDm 16V; Alfa 146 TD)
Moja GT po bordu trenutno troši 6,1l prosečno, sa kombinovanom vožnjom, dok kad preračunam, koliko sam sipao i prešao izađe oko 6,5l.
Bord kompjuteri na 147 i GT su dosta precizniji nego na 156 što je pisano ranije. Mada ovih 7,7l nije preterano za gradsku voznju, pogotovo zimi.
Bord kompjuteri na 147 i GT su dosta precizniji nego na 156 što je pisano ranije. Mada ovih 7,7l nije preterano za gradsku voznju, pogotovo zimi.
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Inače, potrošnja (samo grad) u ovim hladnim danima je oko 8.0l/100km.
Re: Velika potrosnja na Alfi Gt
Kakve lambde u JTD...?erdeljan napisao:... lambde rade svoje...
Inače, potrošnja (samo grad) u ovim hladnim danima je oko 8.0l/100km.
Alfa je stil... ostalo je status...
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Dobro, nabrojao sam sve sto utice dosta na potrosnju, nisam obracao paznju. Bitan je i nacin voznje i profil guma... U svakom slucaju - samo vozi! 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- dusanGT
Ne može baš da troši k'o upaljač, a na ovu 'ladnoću... 

- NemanjaGt
pa i gume su mi 225 vrv i zbog toga malo, pisalo mi je na bordu da je trosila 6,5l, al uostalom hvala vam 

- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Sve je ok, zna da ide i do 9 litara, zima+beogradski saobracaj. 

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- genca
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW
- NemanjaGt
- marko28
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v
Kad ti dodje do 12l kao meni onda se zabrini. 
I ne znam zasto ljudi vole da lazu kada je potrosnja u pitanju, to je vrlo cesto. Kao da ih je sramota da kazu koliko im trosi auto. Za 156 1.9JTD 140KS, je po fabrici potrosnja nekih 8l po gradu, u idealnim uslovima, nije mi jasno kako onda nekom moze da trosi 6.5? I bord zaboravite meni pokazuje do 7l po gradu a inace bije 10 kao nista. Naravno i relacije i nacin voznje uticu ali perpetum mobile jos nije izmisljen.

I ne znam zasto ljudi vole da lazu kada je potrosnja u pitanju, to je vrlo cesto. Kao da ih je sramota da kazu koliko im trosi auto. Za 156 1.9JTD 140KS, je po fabrici potrosnja nekih 8l po gradu, u idealnim uslovima, nije mi jasno kako onda nekom moze da trosi 6.5? I bord zaboravite meni pokazuje do 7l po gradu a inace bije 10 kao nista. Naravno i relacije i nacin voznje uticu ali perpetum mobile jos nije izmisljen.
Alfa Romeo 156 1.9JTDm 16v
- NemanjaGt
Meni je na bordu pisalo 6,5, al ko ga sisa, i 7,5 nije mnogo... 

- marko28
Veruj mi nije ako je to realna potrosnja, ali ti savetujem da meris malo od cepa do cepa pa ces znati realno koliko je. I meni stoji po bordu 6.5 a potrosio 10 npr. Bord je negde relativno tacan ali u nekim slucajevima ume da slaze gadno. E sad sta je tu meni otislo i koji parametar sistema utice da board cita pogresne vrednosti jos nije utvrdjeno. 

- OMP
- Garaža: GP TJet
na bord se valjda dodaje nekih 15-20% na ono sto pokaze pa to kao bude neka priblizna potrosnja, znaci ako pise 7l to mu dodje 8-8,5 realnijih litara
ocigledno ljudi vole sami sebe da lazu, znam par takvih primera u mom okruzenjumarko28 napisao: Za 156 1.9JTD 140KS, je po fabrici potrosnja nekih 8l po gradu, u idealnim uslovima, nije mi jasno kako onda nekom moze da trosi 6.5?

na bord se valjda dodaje nekih 15-20% na ono sto pokaze pa to kao bude neka priblizna potrosnja, znaci ako pise 7l to mu dodje 8-8,5 realnijih litara
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- NemanjaGt
pa opet nije preterano strasno zimi za taj auto 

- nidza
- Garaža: ex 159
U svakom slučaju zavisi od modela automobila, čak i od konkretnog primerka. Ne može se generalizovati.
Ne mora da znači. Moj BC je u početku bio optimista, ali sad je greška uglavnom 0.1-0.2l kada se uporedi merenjem "do čepa".OMP napisao:ocigledno ljudi vole sami sebe da lazu, znam par takvih primera u mom okruzenjumarko28 napisao: Za 156 1.9JTD 140KS, je po fabrici potrosnja nekih 8l po gradu, u idealnim uslovima, nije mi jasno kako onda nekom moze da trosi 6.5?
U svakom slučaju zavisi od modela automobila, čak i od konkretnog primerka. Ne može se generalizovati.
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Tehnologija je napredovala tako da je kod Alfi novije generacije očitavanje BC preciznije nego ranije. Nekako je i logično videti takav progres...nidza napisao:U svakom slučaju zavisi od modela automobila, čak i od konkretnog primerka. Ne može se generalizovati.
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- bums85
Kako gde, meni je po bordu potrosnja 3.8-4l, sto nema veze sa realnoscu, cak ni priblizno...OMP napisao: na bord se valjda dodaje nekih 15-20% na ono sto pokaze pa to kao bude neka priblizna potrosnja

- dusanGT
"Dotrajalost (razdešenost) sistema za snabdevanje gorivom" + "mnogo stani-kreni" = veća razlika između "računate" i realne potrošnje...
- cile-pa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTDm
meni pokazuje oko 7,7.5 a pije i 8 sunce joj zarko
i to gradska voznja po pancevu i po bg..al dobro nama je rafinerija blizu 

- bums85
Sta podrazumevas pod ovim? Inace potrosnja je u granicama normale, samo sto bord ne pokazuje tacnodusanGT napisao:"Dotrajalost (razdešenost) sistema za snabdevanje gorivom"

- dusanGT
Uglavnom dotrajalost injektora i regulatora CR pritiska ili neispravan senzor CR pritiska.
Ako je potrošnja "normalna" - onda mnogo "stani-kreni" pravi razliku između "računato" i realno i ta razlika je relativno mala - 0.2-0.3l/100km.
Ako je potrošnja "normalna" - onda mnogo "stani-kreni" pravi razliku između "računato" i realno i ta razlika je relativno mala - 0.2-0.3l/100km.
- marko28
Znaci ipak da tipujem da mi je nesto sa CR-om. 
Injektore sam radio tu nema dileme, tako da onda ili regulator ,sto se cini mi se moze proveriti kod ovih sto rade dizne, ili senzor koji ne moze da se proveri sem da se stavi drugi. E sad, ako mi je logika ispravna meni je mozda i regulator otisao jer vise trosi, a i senzor jer pokazuje drasticno manju potrosnju nego realnu. Ako nije pumpa kaput, sto se nadam da nije slucaj.

Injektore sam radio tu nema dileme, tako da onda ili regulator ,sto se cini mi se moze proveriti kod ovih sto rade dizne, ili senzor koji ne moze da se proveri sem da se stavi drugi. E sad, ako mi je logika ispravna meni je mozda i regulator otisao jer vise trosi, a i senzor jer pokazuje drasticno manju potrosnju nego realnu. Ako nije pumpa kaput, sto se nadam da nije slucaj.