zamena zupcastog kaisa 156
- Filip_156
- Garaža: Alfa Romeo 156
interesuje me cena zamene zupcastog kaisa kod 156-ice..imam kais kod sebe, odradio sam ceo mali servis i ostalo mi je jos to samo..koliko otprilike kosta samo zamena?? pozz..
- delic
- Garaža: 156 SS
Kais se menja sa rolerom,zatezacom i vodenom pumpom a moras da napises i koji motor.
- G0XY
- Garaža: Mito QV
- Filip_156
- delic
- Filip_156
auu..a ovo ostalo jel nuzno da se menja posto treba da idem do vojvodine iz nisa pa gledam da se uklopim u trosak..
- delic
Po fabrici jeste a po tehnicki neobavestenima to su samo neki tockici po kojima ide kais i izmisljeni su da trgovci uzmu pare 
- Mrzovoljni Soko
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9jtd 85kw no-remap xD (Blue beuty)(ex)
Alfa Romeo 159 1.9Jtdm 110kw,remap :D (Musava) - Lokacija: Mihajlovac Smederevo
- Nigy
- Garaža: .
A da probas malo i da gledas gde na forumu otvaras teme?Filip_156 napisao:auu..a ovo ostalo jel nuzno da se menja posto treba da idem do vojvodine iz nisa pa gledam da se uklopim u trosak..
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Imas temu o servisima, imas majstora u Nisu, okacio sam kontakt. Roler i spaner pod obavezno, cesce oni stradaju nego sam kais. Nije mi bas naj jasnije zasto se menja pumpa vode, da li namerno prave pumpe loseg kvaliteta da bi ih redovno prodavali ili?! Imam auto star 30 godina i na njemu prva vodena pumpa. Donedavno je bio i prvi termostat.
PS
Nemoj da menjas kod prvog "masjtora" koji to "zna", jer je za TS ( i sve moderne automobile) potreban poseban alat. Moze se zameniti i bez njega, ali je veliki rizik da auto nece biti uzubljen dobro, a u gorim slucajevima se desava i da se sudare ventili i klipovi.
PS
Nemoj da menjas kod prvog "masjtora" koji to "zna", jer je za TS ( i sve moderne automobile) potreban poseban alat. Moze se zameniti i bez njega, ali je veliki rizik da auto nece biti uzubljen dobro, a u gorim slucajevima se desava i da se sudare ventili i klipovi.
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Nije to nikakva nauka, svaki bolji majstor to radi bez posebnog alata,a i na samom motoru postoje oznake po kojima se mogu postaviti polozaj bregaste i radilice.
@Filip156: zamena kaisa ti skoro nista ne znaci, ili zameni sve sto treba ili ne diraj.
@Filip156: zamena kaisa ti skoro nista ne znaci, ili zameni sve sto treba ili ne diraj.

- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Ne postoje reperi kod 16v TS-a. Koriste se iskljucivo blokatori i komparator.
- Flavio
- Uprava ARCS

- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
A kad se desi šta ne treba onda bude "ostali samo dugmići"
Re: zamena zupcastog kaisa 156
delic napisao: to su samo neki tockici po kojima ide kais i izmisljeni su da trgovci uzmu pare
A kad se desi šta ne treba onda bude "ostali samo dugmići"
- delic
Pa jeste,probao ja da objasnim jednom matorom limaru kako sve mora da menja a on crce od smeha i kaze ja to na kecu kad pocne da uji jos godinu dana pa menjam... 
- Flavio
- Uprava ARCS

- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Ma kapiram
nego sročeni točkići za medalju
Na Kecu ima samo taj 1 ležaj/španer + i ako zvekne sredi se za 50€ motor. Na Alfi se sredi za istu cifru samo što ima još jednu 0 u produžetku (500 €)
Na Kecu ima samo taj 1 ležaj/španer + i ako zvekne sredi se za 50€ motor. Na Alfi se sredi za istu cifru samo što ima još jednu 0 u produžetku (500 €)
- delic
E cega sam se naslusao u auto delovima ne mozes da verujes,jako smo kreativni kad objasnjavamo nesto...
FILIPE-bez tockica(rolera i zatezaca) ne vredi posao i vodena pumpa naravno,posto je i ona jedan od tockica!
FILIPE-bez tockica(rolera i zatezaca) ne vredi posao i vodena pumpa naravno,posto je i ona jedan od tockica!
- Veloce
- Saradnik Uprave

- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
Upravo takobums85 napisao:Nije to nikakva nauka, svaki bolji majstor to radi bez posebnog alata,a i na samom motoru postoje oznake po kojima se mogu postaviti polozaj bregaste i radilice.
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Sta ces ima ljudi koji hoce bolje vozilo a ne mogu da ga izdrze,zato i dolaze na oglase razvaljeni modeli koji su sve samo ne auto...

- Alfa Romeo 164ts
- Garaža: A.R. 164 TS 1989.
A.R. 166 2.0 TS 2001.
A.R. 166 2.0 V6 TB 1999. - Lokacija: Strpce KiM
Bez blokatora bregastih i bez komparatera nista od preciznog uzubljavanja.
Pozdrav.
Re: zamena zupcastog kaisa 156
Ako nije tajna, gde su te oznake na TS-u sa 16 ventila?Veloce napisao:Upravo takobums85 napisao:Nije to nikakva nauka, svaki bolji majstor to radi bez posebnog alata,a i na samom motoru postoje oznake po kojima se mogu postaviti polozaj bregaste i radilice.
Bez blokatora bregastih i bez komparatera nista od preciznog uzubljavanja.
Pozdrav.
- delic
Nema ni jedan ts repere na bregastim osovinama ,ima samo na radilici i mogu da se zupce bez alata ako nije prezupcio.Proveravao sa alatom vise puta ili ti kontrolisao zupcenje,prednost alata je brze i bezbriznije zupcenje.
- Veloce
- Saradnik Uprave

- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
- delic
Remenica nesigurna,ima na zamajcu,a zvono menjaca ima repere za paljenje ko stari fiati 0,5,10 i 12 stepeni.... 
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Gledao sam vise puta zamenu kaisa i zupcenje TS i drugih motora bez blokatora i ostalog alata i nikada nije bilo problema, a kako kaze Veloce moze i da se obelezi. Sve je do iskustva onoga koji radi. Ne kazem da je tako pravilno raditi, ali je moguce

- Filip_156
e sad imam jos jedno pitanje..
presao sam 129000 km, jel je neophodno menjati sve to ili mogu da vozim jos 1000-2000 pa onda??
- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
Mozes, moj kolega je vozio 6 meseci, danas-sutra ce da uradi veliki servis pa ga je posle kostalo 650e. Vidi sta ti se vise isplati, mi mozemo da nagadjamo kakav ti je kais, moze da izdrzi a i ne mora.
Jeftinije ce ti biti da ako ides na neki put pozajmis neki drugi auto ili ides busom, mirnija ce ti biti glava.
Na tebi je da odlucis, mi ako ti drzimo palceve to nece produziti vek tvom kaisu...
Kako hoces
Jeftinije ce ti biti da ako ides na neki put pozajmis neki drugi auto ili ides busom, mirnija ce ti biti glava.
Na tebi je da odlucis, mi ako ti drzimo palceve to nece produziti vek tvom kaisu...
Kako hoces