Sve o svemu

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Re: Sve o svemu

Ned Jan 26, 2014 11:11 pm

Pa nemoj tako, Opelov motor nije Italijanske proizvodnje :P
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
sale_75
Garaža: Honda CB750 K
Honda CB750 C
Pridružio se: Sre Sep 07, 2011 10:22 pm

Ned Jan 26, 2014 11:13 pm

3,2 V6 ili od neke Lancije isto V6
Korisnikov avatar
Alex V6
Garaža: V6 inside
Pridružio se: Ned Sep 11, 2011 11:23 pm

Ned Jan 26, 2014 11:43 pm

Evo ga, da vas ne zezam vise:
Slika

Nadam se da cu preci 300KS. Za sad mi vise nije potrebno, posto je blok stock i ne zelim da ga raznesem, mada je relativno sigurno do 350KS. Turbina je GT2560R (ili kako su je pre zvali GT28R) koja ima ima solidan spool i dovoljna je za ~330KS.
V6 ima vise posla, a ipak je veliki rizik da odu dihtunzi ili nesto gore na preko 300 konjica.
20v turbo je mnogo dobar motor i prelazi preko 500.000km bez problema. Imaju odlican zvuk i dobro trpe torturu uz odgovarajuce odrzavanje. Vec imam ECU sa GTEC1 chipom, ali cu morati da vidim sa Flea iz FCCUK-a kad sve namontiram. Fabricke dizne idu bez problema do 330-340KS, jedino ce mi verovatno biti potrebna druga pumpa. Korak po korak.
[youtube]J70qxQBZfPg[/youtube]
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Ned Jan 26, 2014 11:48 pm

Pusti ti to, ovo jeste Svedski ali nije akcioni :D
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Pon Jan 27, 2014 8:27 am

A što ne otvoriš novu temu u Squadra Corse pa se lepo napišeš šta i kako?
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
alfa&omega
Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 3:47 am

Pon Jan 27, 2014 8:28 am

Znao sam od pocetka na koji motor mislis kad sam video turbinu, ali se kasno ukljucih :banghead:
Moj bivsi Coupe sa tim motorom je cisto ludilo, skoro neiscrpan izvor snage... Dobra ideja :gr8:
Aco, lencugo, predstavi svoje zveri u posebnoj rubrici :P :rules:
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Pon Jan 27, 2014 8:42 am

CoyoteKG napisao:ne znam za aute, verovatno je slicno, ali za drvo, parket i slicno, se uvek dva puta lakira. :)
Lakira se u dva sloja ali bez šmirglanja...
C R E A napisao:Prava stvar je kada se lakira iz dva puta... :gr8:
Dobija se na dubini boje, gde je efekat potpun
erdeljan napisao:Da, lakiran je dva puta - tako treba :)
Ma o čemu vi to pričate kakvo lakiranje dva puta i kakva dubina boje...Dobija se debljina koja i nije poželjna,ili su nešto zaje*ali šta se nemože izvući poliranjem ili filozofiraju i bezpotrebno se preve pametnim.
Korisnikov avatar
Veloce
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP
Pridružio se: Sre Avg 03, 2011 8:36 pm

Pon Jan 27, 2014 9:20 am

Ima vise materijala za poliranje :)
Korisnikov avatar
Alex V6
Garaža: V6 inside
Pridružio se: Ned Sep 11, 2011 11:23 pm

Pon Jan 27, 2014 5:41 pm

alfa&omega napisao:Aco, lencugo, predstavi svoje zveri u posebnoj rubrici :P :rules:
:whistle: Moram stvarno. Obecavam mesecima, a ne radim. Kad se sredi vreme nastavljaju se radovi na turbaku. Tad ce biti i slika pa cu otvoriti novu temu sa detaljima.
Korisnikov avatar
SikterBre
Garaža: Alfa Romeo 147 FL 2006 Rosso
Pridružio se: Čet Sep 20, 2012 12:46 pm

Pon Jan 27, 2014 7:39 pm

@Alex, kontaktiraj Bojketa sa FLCS-a, ima Coupe sa tim motorom sviran na oko 500ks, možda razmena iskustava može da pomogne..

http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/ind ... %20%20plus
Korisnikov avatar
CoyoteKG
Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
Pridružio se: Sub Dec 03, 2011 5:13 pm

Pon Jan 27, 2014 8:13 pm

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... agen_buba/

ako nekom treba za delove :D
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Pon Jan 27, 2014 8:18 pm

Mislim da ovo smestaju nekom. Nemoguce da postoiji takav idiot.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
Joca
Garaža: ;)
Pridružio se: Pet Apr 19, 2013 9:08 pm

Sub Feb 01, 2014 2:15 pm

Korisnikov avatar
Joca

Sub Feb 01, 2014 3:18 pm

HAARP (скраћено од High Frequency Active Auroral Research Program), програм активног ауроралног истраживања високе фреквенције) је истраживачки пројекат који жели да „разуме, стимулише и контролише процесе у јоносфери који могу да измене учинак комуникационих и система за надгледање“. Започет је 1993. године и предложено је да траје 20 година.
Пројекат се одвија близу места Гекона на Аљасци. Опрему за HAARP пројекат чини огроман број радиотрансмитера огромне снаге и одговарајућих инструмената за детекцију, одноно 180 антена велике снаге. 6 генератора јачине 3,6 хиљада коњских снага свакодневно емитују преко 3.000.000 вати.
Основни циљеви пројекта су изучавања феномена поларне светлости и радио комуникација. /Preuzeto sa vikipedije/

[youtube]WGbvdBgnW64[/youtube]

[youtube]vByNjXXfrcA[/youtube]

[youtube]SoTiRNEvLAw[/youtube]
Korisnikov avatar
interceptor

Sub Feb 01, 2014 4:24 pm

Ovi klipovi i debilne teorije zavere koje se tamo iznose ne zaslužuju komentar jer su uvreda za zdravu pamet....
Korisnikov avatar
Sule
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 16v
Pridružio se: Pon Nov 19, 2012 8:42 pm

Sub Feb 01, 2014 5:43 pm

Ja sam to kao drvo primetio jos pre par godina posto tuda cesto idem za Ljig.Postoji teorija da su u Llipovackoj sumi neke antene instalirane :scratch:
Korisnikov avatar
interceptor

Sub Feb 01, 2014 5:46 pm

Tajna antena kao drvo sa sve sijalicom gore :D
Korisnikov avatar
bigboss894
Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS
Pridružio se: Uto Okt 23, 2012 6:04 am

Sub Feb 01, 2014 5:58 pm

Mislim da postoje daleko jednostavniji metodi da se neko nadgleda. Nisu potrebne HAARP antene, mobilni predajnici i internet uz sistematski pretraživač su dovoljni bilo kojoj tajnoj službi da ako žele o nama saznaju sve što je potrebno.

Meni su ovakve teorije zavera potpuno besmislene, naročito kada vidim da ideje niču od video na You Tube-u. Svako može da napravi video o teoriji zavere na osnovu onoga što je pročitao na čarobnom metu zvanom internet :D
Korisnikov avatar
interceptor

Sub Feb 01, 2014 6:29 pm

Pa vidiš da sve teorije zavere završavaju sa zaključkom da ceo civilizovani svet od toliko izbora je odabrao da mrzi baš Srbiju i Srbe...pa ti i može biti jasno ko lansira takve nebuloze.Mada ajde one što to lansiraju i nekako mogu razumeti jer imaju nekog interesa u tome sigurno ali mi nisu jasni ljudi koji se pale na to ko da nemaju čime da razmišljaju...
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Sub Feb 01, 2014 6:35 pm

Nije HAARP za nadgledanje nego na uticaje na mozdane celije,davno je taj eksperiment radjen i to je pokrenuo nas najveci naucnik Nikola Tesla,ne sa losom namerom,u prvom delu drugog svetskog rata su to probali na liniji fronta u Poljskoj da usmere te zrake na neku daljinu prema liniji nemackog uporista.Posle odredjenog vremena su nemci bacali oruzije i isli prema poljskim rovovima predavaju ci se.Takva HAARP stanica postoji i radi nedaleko od naseg Barajeva.Klimatski uslovi su se uveliko promenili na nasoj severnoj polulopti ljudi su poblesavili ne samo zbog oksudice i nemastine ide jedno sa drugim.Veliki sistemi nas ubise a protiv toga se ne moze ili jako tesko...
Slika
Korisnikov avatar
bigboss894
Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS
Pridružio se: Uto Okt 23, 2012 6:04 am

Sub Feb 01, 2014 6:54 pm

Vidiš elas, mislim da si dotakao glavni problem teorija zavera. Dakle nije mi cijl da pokrenem svađu ili da temu "Sve o svemu" pretvorimu raspravu o terorijama zavera. Samo jedno pitanje-gde si čuo da je HAARP projekat za kontorlu uma?
Da li možeš biti 100% siguran i da postoji takva stanica u Barajevu?
Vidiš čim sam upalio Google izlete mi milion različitih linkova blogova, pa čak i radova na temu HAARP-a. Npr da je to u stvari Teslino čuveno oružjeza stvaranje zemljotresa.
Nije dobro navoditi ideju jednog autora kao činjenicu, a zanemariti sve ostale. Tu dolazimo do glavnog problema. Autori teorija nikada ne raspolažu sa 100% tačnim informacijama. Da je tako, onda uopšte ne bi bilo više teorija, već bi postojala jedna istina. Naravno u svakoj priči se može naći i deo istine, ali opet je sve to jako pipavo.

Kao i sa teorijama za 11. septembar. Da li je sigurno da se tu desilo nešto više od običnog terorističkog napada? U principu jeste. Ali NIKADA nećemo tačno znati šta.
Poslednja izmena od bigboss894 u Sub Feb 01, 2014 6:57 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Joca

Sub Feb 01, 2014 6:54 pm

interceptor, nije da se palim... čitam i želim da podelim sa vama...
gde ima vatre ima i dima, i nije samo u Srbiji... HAARP stanica trenutno ima 150 u svetu.

http://www.dejanlucic.net/sr/Ukljucen_H ... rbiji.html
Korisnikov avatar
elas

Sub Feb 01, 2014 6:59 pm

interceptor napisao:Ovi klipovi i debilne teorije zavere koje se tamo iznose ne zaslužuju komentar jer su uvreda za zdravu pamet....
Ne vredjam nikog ali mislim da zdrave pameti na planeti uglavnom nema i ako je ima odmah se ugusi da niko ne cuje.Obican covek odavno nema pravo da razmislja,odredjuje i radi kako hoce jer to sistem ne dozvoljava.Hiljadama godina unazad to traje ne samo par decenija i onaj ko ne zeli o tome da prica ili cita neke zapise(ne novine,internet)nikada nece ni shvatiti.
Jedan narod to radi na ovoj planeti, necu ga imenovati jer su drugi bili proganjani i kaznajvani zbog toga,oni koji uvek citaju izmedju redova znaju ko su oni i kako dejstvuju na obicne male ljude.Njih nikako ne volim i borim se koliko mogu da ne postujem ta pravila VELIKIH sistema jer samo idu u korist njima.Medicina,ekonomija,industrija,hrana,voda,energija sve je u njihovim rukama i diktiraju tempo po kome se prezivljava.
Slika
Korisnikov avatar
elas

Sub Feb 01, 2014 7:06 pm

Prijatelju prodji pored Barajeva i videces je,cak je na nasim medijima bilo zvanicno obelezeno pustanje u pogon HAARP stanice.
Joco u pravu si da ih ima oko 150 mada mislim da ih ima i vise.Nije ovde teorija zavere sad u pitanju,teorija zavere je u svakoj sekundi jer ti namecu sta treba da mislis,kazes,uradis.Nema potreba za svadjom pogotovo ovde gde nije ni mesto ni vreme,forum nije za to vec za alfe.Ali kad se nesto pomene a znam o tome dosta moram da kazem,to je moja borba protiv ovi sto vladaju planetom.Da je drugi svetski rat teko nekim drugim pravcem ovoga ne bi bilo...
Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Sub Feb 01, 2014 7:11 pm

elas napisao:.Nema potreba za svadjom pogotovo ovde gde nije ni mesto ni vreme,forum nije za to vec za alfe.
Lepo rečeno :)

Zato bih zamolio za pažnju i da se pazi šta se piše, da ne bi ovo otišlo tamo gde ne treba ;) Hvala.

Povratak na “Cafeteria da Romeo”