Planiram da odradim haubu,krov,kacket i zadnji deo "karbon" folijom kineskog porekla pa ako neko ima iskustva koliko to moze da izdrzi godinu,dve ili vise? I da li posle uklanjanja moze da osteti farbu auta?
Koliko para toliko muzike sto se tice izdrzavanja. vrlo je lako po coskovima da pocne da se dize i bora i slicno.. ja sam oblagao stubove na vratima i nisam imao onaj fen da je stopim i na cosku je pocela poslije par mjeseci da se dize. ne moze da osteti farbu, za to ne brini
Prijateljski savet, zaobicji i haubu i gepek, ako vec moras nesto, neka to budu krov i kacket.
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Kupi kvalitetniju foliju, barem neku Oracal ili nesto slicno, sa kanalima za istiskivanej vazduha, nije velika razlika u ceni na toliku povrsinu, a mnogo se lepse oblikuje i ponasa pri postavljanju, a i kada se posle skida ne ostavlja lepak, bar ne u tolikoj meri.
Ako nemas farbarski fen, pozajmi ga od nekoga, ili kupi neki jeftiniji (einhell tipa 1500 din.), vredece ti za puno toga posle, a bez njega je postavljanje folije dosta teze.
Ako nemas toplu garazu, sacekaj toplije dane sa postavljanjem, jer je posao mnogo laksi kada je okolo toplo.
edit: na oracal foliju proizvodjac daje nekoliko godina garancije u zavisnosti koju klasu kvaliteta uzmes, servisi koji postavljaju foliju takodje daju 3-5 godina. Tako da, sto bolju foliju kupis, duze ce da traje.
Trazim jeftiniju varijantu od farbanja jer nema vise finansija,potrosilo se posle nesrece pa sam hteo kineza makar na haubi da stavim a fen imam.kako ide to sa zakonom crna kola,crni karbon jel potrebno menjati boju ? kvalitetnija folija je skuplja to bi ispalo kao i farbanje priblizno,tako da potrebna mi je da prekrijem razliku ^_^ tipa bolje kinez karbon nego razlika u boji
Kinez karbon ce ti se brzo raspasti pogotovo sto je karoserija u pitanju.
Ja sam pazario Oracal black carbon za enterijer i usput video kineza, cak i na oko je razlika nebo i zemlja.
Imas i 3M, kazu po forumima najbolja solucija, cena tu negde kao Oracal.