alfa 147 2006. god 1.9 jtdm 120ks cipovana na nekih 150ak
problem je proklizavanje lamele kad se doda pun gas, sve vise sto je visi stepen prenosa
da li je po vasem misljenju bolje smanjiti snagu ili bi zamena lamele to resila? svaki savet je dobrodosao
alfa 147 chip tuning problem
- stefan93
- Garaža: Alfa Romeo 147
alfa romeo 159 - Lokacija: beograd
- dejan_ns
- Garaža: '04 156 restyle MJet
Zameni set kvacila ako je dotrajao, pocece se vremenom desavati ista stvar i kad smanjis snagu.
- stefan93
hvala ti odgovoru
, jel mislis da se to ne bi desavalo sa repariranom lamelom i korpom?

- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Verovatno je lamela pri kraju, ali moguce je i da je dobila malo ulja pa proklizava. Ako je ovo drugo u pitanju prestace posle nekog vremena, meni se desavalo 2 puta (po 2-3 dana) i posle toga godinu dana vec radi normalno.

- dejan_ns
- Garaža: '04 156 restyle MJet
Ne isplati se da ih repariras, ja bar nisam imao iskustva s tim. Nov set kvacila sad nije ni preterano skup a miran si minimum 70.000km.\
Meni se desavalo sa proslom 147-icom jtd sa chipom da kad idem konstantno i nabodem gas lamela proklize i vrati se nakon 2-3 sekunde i onda lepo ubrzava. Sa druge strane kad krecem iz mesta pun gas, ne proklizuje uopste. Auto sam tako i prodao, dal je buduci kupac nesto menjao, pojma nemam.
Meni se desavalo sa proslom 147-icom jtd sa chipom da kad idem konstantno i nabodem gas lamela proklize i vrati se nakon 2-3 sekunde i onda lepo ubrzava. Sa druge strane kad krecem iz mesta pun gas, ne proklizuje uopste. Auto sam tako i prodao, dal je buduci kupac nesto menjao, pojma nemam.
- stefan93
hvala vam, sacekacu jos par dana da vidim kako se ponasa, inace cipovana je pre 5 dana.. i meni u prvoj i drugoj ne proklizava lamela ali od trece pa na gore, posebno u cetvrtoj i petoj, uopste ne dajem pun gas jer svaki put iskliza
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”