Grejaci na zadnjem vetrobranu...
- DJOLLE
- Garaža: AlfaROMEO 155TS 1.8 8V Super
I neni takodje ne rade 3-4 grejaca naravno posledica zatamljene zadnje soferke... proprati dobro sve...mozda je samo osigurac 
BELI GROM
- Drina
- Garaža: 1994 Alfa 155 1.8TS 8v
1996 Alfa 155 2.0 16v
1991 Yugo Koral 1.6
1977 Zastava 101 - Lokacija: Bosnia
Izvinjavam se sto dizem temu iz naftalina, ali imaju neke stvari koje me muce 
Kao novopecenom vozacu Alfe 155, a nakon skoro 15 godina Yuga, dosta stvari mi je kao spejs satl. Lagano se Alfa i ja upoznajemo, ali je problem sto ne znam sta je normalno a sta ne
Mislio sam da grijac zadnjeg stakla ne radi, i tako sam vozio ovih dana dok je padao snijeg
Slucajno sam igrajuci se na semaforu malo jace pritisnuo prekidac, i lampica na tabli se upalila. Grijaci rade, i u retrovizorima i ovi na zadnjem staklu, sve super, odledi bas brzo, ali nakon sto se otopio led, lampica se ugasila, i odmah nakon toga, vise ne mogu upaliti grijac.
Sutradan ujutro, opet isto, uspijem na foru upaliti grijac (naucio sam kako da pritisnem taster
), sve super radi, i ugasi se, ista prica...
Jesu li ovo gremlini, ili se grijaci gase automatski (iako prekidac ostane pritisnut)?
Kao novopecenom vozacu Alfe 155, a nakon skoro 15 godina Yuga, dosta stvari mi je kao spejs satl. Lagano se Alfa i ja upoznajemo, ali je problem sto ne znam sta je normalno a sta ne
Mislio sam da grijac zadnjeg stakla ne radi, i tako sam vozio ovih dana dok je padao snijeg
Sutradan ujutro, opet isto, uspijem na foru upaliti grijac (naucio sam kako da pritisnem taster
Jesu li ovo gremlini, ili se grijaci gase automatski (iako prekidac ostane pritisnut)?
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Trebalo bi da ima vremenski rele pa kad odradi,mislim 15-20 min se iskljuci.Posle toga bi morao opet da se aktivira kad god hoces.

- Drina
1996 Alfa 155 2.0 16v
1991 Yugo Koral 1.6
UPDATE:
Izgleda da ipak nisam naucio kako se na foru pali grijac
Jutros sam vozio zaledjenih stakala i retrovizora. Ne reaguje prekidac, i ne pali se nikako, koliko god mrdao, okretao...
Izgleda da cu da se bacim u potragu za rucicom ablendera, pa ako nekome nije problem da potvrdi da je ovo na slici to sto mi treba, ima li neke razlike izmedju 92-95 i novijih 155-ica, i jesu li iste rucice kod 145-146? Hvala!

Izgleda da ipak nisam naucio kako se na foru pali grijac
Jutros sam vozio zaledjenih stakala i retrovizora. Ne reaguje prekidac, i ne pali se nikako, koliko god mrdao, okretao...
Izgleda da cu da se bacim u potragu za rucicom ablendera, pa ako nekome nije problem da potvrdi da je ovo na slici to sto mi treba, ima li neke razlike izmedju 92-95 i novijih 155-ica, i jesu li iste rucice kod 145-146? Hvala!

- OMP
- Garaža: GP TJet
grejac se pali na taj taster sa strane koji je na desnoj rucici(tamo gde su i brisaci), samo ga jednom pipnes i treba da se upali zuta lampica na tabli da je grejac u funkciji, znaci taj prekidac ne treba da ostane pritisknut nego je tako napravljen da se vrati u prvobitni polozaj posle stiskanja, taster sitem. nema nikakvog okretanja rucice i sl. samo taster 
inace i ja sam mislio da je kod mene crkao taj prekidac na rucici jer nije reagovao na pritiskanje i nije palio lampicu na tabli ali bio je u pitanju samo relej koji se nalazi u kutiji sa osiguracima ispod table, crne je boje e sad nisam siguran jel bese skroz donji sa leve ili desne strane uglavnom proveri oba dal su ispravna pre nego sto krenes u potragu za rucicom, vrlo verovatno da je relej jer taster retko crkava, namesten je tako da sam gasi kad razledi ili kad ugasis auto pa nema bojazni da ostane ukljucen svo vreme i pregori
sto se tice ablendera sa alfe 145 mislim da nije isti jer 145ica ima i zadnji brisac pa to mozda remeti nesto oko konektora i prikljucivanja na 155 ali treba proveriti, mozda bi pre od 146ice pasovao, vizuelno su manje vise isti samo da se vidi oko konektora dal su isti.
na kraju krajeva ako je do rucice i ako ne mozes da je nadjes imam je ja i dobijas je od mene gratis samo ako se snadjes kako da ti to stigne do Sarajeva
inace i ja sam mislio da je kod mene crkao taj prekidac na rucici jer nije reagovao na pritiskanje i nije palio lampicu na tabli ali bio je u pitanju samo relej koji se nalazi u kutiji sa osiguracima ispod table, crne je boje e sad nisam siguran jel bese skroz donji sa leve ili desne strane uglavnom proveri oba dal su ispravna pre nego sto krenes u potragu za rucicom, vrlo verovatno da je relej jer taster retko crkava, namesten je tako da sam gasi kad razledi ili kad ugasis auto pa nema bojazni da ostane ukljucen svo vreme i pregori
sto se tice ablendera sa alfe 145 mislim da nije isti jer 145ica ima i zadnji brisac pa to mozda remeti nesto oko konektora i prikljucivanja na 155 ali treba proveriti, mozda bi pre od 146ice pasovao, vizuelno su manje vise isti samo da se vidi oko konektora dal su isti.
na kraju krajeva ako je do rucice i ako ne mozes da je nadjes imam je ja i dobijas je od mene gratis samo ako se snadjes kako da ti to stigne do Sarajeva
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Drina
1996 Alfa 155 2.0 16v
1991 Yugo Koral 1.6
Hvala OMP na detaljnom odgovoru. Sad mi se cini da ovo kod mene uopste nije originalna rucica 
Evo jedan brzinski video koji slikovito objasnjava sta se desava
[youtube]U2eR7kPZF5I[/youtube]
Evo jedan brzinski video koji slikovito objasnjava sta se desava
[youtube]U2eR7kPZF5I[/youtube]
- OMP
- Garaža: GP TJet
hehe pa i nije orig. rucica ovo ti je od 145ice vidis da ima dva tockica jedan za stelovanje brzine prednih brisaca drugi je za pokretanje zadnjeg brisaca
evo kako izgleda od 155ice

evo kako izgleda od 155ice

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
E sve sve ali sto su italijani uspeli da iskomplikuju ove rucice na svim modelima.Pocev od fiata pa preko alfe stotinu kombinacija na jednom mestu,podesavanje brzine,intervala grejaca i kojekakvog sve sranja,a ostatak table ostao prazan.