Curenje goriva iz rezervoara, kod pumpe za gorivo

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
predrag7
rookie
Garaža: Alfa Romeo 147 MJET 16V, ex. 147 TS
Pridružio se: Pon Dec 23, 2013 12:39 pm

Curenje goriva iz rezervoara, kod pumpe za gorivo

Pon Dec 23, 2013 12:48 pm

Pozdrav svim clanovima! Treba mi pomoc povodom sledece situacije:curi mi gorivo iz rezervoara, ispod sedista. Rezervoar nije busan, vec kod pumpe curi. Majstori mi kazu da je najverovatnije gumica, tj.gumeni dihtung verovatno los. Probao sam prethodno sam da zasrafim, tj. ucukam taj cep, ali ili je lose postavljen i lose usao u leziste posto nisam uspeo da ga odvrnem, Uspeo sam da ga pomerim na jednu i na drugu stranu za po 100 i nesto stepeni, ali ne i da ga odvrnem da bih otvorio i video gumicu. Na crevima ne curi. Da li je neko da imao slican problem ili da je menjao pumpu za gorivo(verujem da je to kod ovog auta ranije vec radjeno)? Majstor mi rekao da se vratim kad nadjem gumicu, koje nigde nema (Kit,Rikambi, Shop invest itd.), a pitanje da li je bas gumica, kako se ona zeznula? Pomoc, ljudi... Hvala unapred.
Korisnikov avatar
Shanirani
Garaža: 156 2.0 TS
Pridružio se: Uto Jun 18, 2013 8:47 am

Re: Curenje goriva iz rezervoara, kod pumpe za gorivo

Sre Okt 08, 2014 3:08 am

Imas temu za to. Idi na pretragu. Inace pukla je plastika na vrhu pumpe. To je normalan problem. Bar kod benzinaca. Sacekaj da se osusi i uzmes dvokomponentni lepak i izlepis. I kad se dobro osusi tad upalis auto.

Povratak na “Area Servizio”