Alfa 147 1.9 JTD Vise problema
- dzoni76
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002
Pozdrav svima i molim da mi odgovorite u najkracem roku.Ovako...Prvi problem blinka km sat...drugi problem upaljena lampica za airbag...treci problem prozori se normalno spustaju medjutim kada kocu da ih zatvorim moram vise puta da pritiskam dugme na gore dok se ne zatvore...i jos da pitam da li je normalno da papucica kvacila kada je pritisnem do pola ima lufta a od druge polovine ka patosu odvaja kao da kvacilo nize stoji. Uzeo sam auto pre nekih mesec dana i znam da mu je kilometraza vracena.Inace ovo mi je prva alfa 
-
gilegi
- Drug Član

Dobili ste korisnički servis ARCS. Da ste koristili pretragu bar 20 sekundi saznali biste odgovore na sva pitanja, al ovako je lakše, zar ne?
1. Loše vraćena kilometraža ili akumulator
2. Loši kontakti airbagova u sedištima
3. Motori podizača su na izdisaju
4. Nije normalno, crko set kvačila ili neki od cilindara kvačila
1. Loše vraćena kilometraža ili akumulator
2. Loši kontakti airbagova u sedištima
3. Motori podizača su na izdisaju
4. Nije normalno, crko set kvačila ili neki od cilindara kvačila
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Prvi je zbog toga sto je vracana km,ili ti je akumulator slab ali ce pre biti zbog vracanja.
Drugi treba pregledati konektore begova neki ili ima los spoj ili je raskacen,i sto jos postoji verovatnoca da je neki bio ispaljen i da nije resetovana greska ili je centrala prolupala za begove.
TRece treba podmazati sve klizace i sajle za prozore verovatno su osuseni pa zato teze ide.
Cetrvrto spremaj se za reparaciju i zamenu korpe lamele i druk lezaja.
Peto mislim da ti je neko uvalio ozbiljan krs i da ces imati veeeelikih problema da sredis te sitnice
Drugi treba pregledati konektore begova neki ili ima los spoj ili je raskacen,i sto jos postoji verovatnoca da je neki bio ispaljen i da nije resetovana greska ili je centrala prolupala za begove.
TRece treba podmazati sve klizace i sajle za prozore verovatno su osuseni pa zato teze ide.
Cetrvrto spremaj se za reparaciju i zamenu korpe lamele i druk lezaja.
Peto mislim da ti je neko uvalio ozbiljan krs i da ces imati veeeelikih problema da sredis te sitnice

- dzoni76
- OMP
- Garaža: GP TJet
ovo prvo moze biti i do radio cd-a ili sl. uredjaja koji je naknadno ugradjen tj nije fabricki pa ecu ne moze da ga prepozna
kakav ti je radio cd?
a takodje moze biti i sto su kolege vec napisale.
sto se kvacila tice moze biti i do cilindra sto je jeftinije resenje od samog seta kvacila pa prvo to neka ti majstor pogleda
kakav ti je radio cd?
a takodje moze biti i sto su kolege vec napisale.
sto se kvacila tice moze biti i do cilindra sto je jeftinije resenje od samog seta kvacila pa prvo to neka ti majstor pogleda
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- OMP
- Garaža: GP TJet
evo ovde imas o tom blinkanju km pisano
viewtopic.php?f=13&t=49043
viewtopic.php?f=13&t=49043
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- alexa
O svakoj stavci je pisano na forumu,pa ces naci resenje uz pomoc pretrage.
I nisi jedini,cesti su defekti bas kao tvoji,tako da to ne treba da te ubije u pojam.
Uopste ne mora da znaci da ti je neko uvalio krs,glupo je ovako zakljuciti..
I nisi jedini,cesti su defekti bas kao tvoji,tako da to ne treba da te ubije u pojam.
Uopste ne mora da znaci da ti je neko uvalio krs,glupo je ovako zakljuciti..
- Deki
- Garaža: Alfa 156 1.9JTD SW 2005
1. Otkaceno je nesto od dzekova bez otkacinjanja akumulatora pa blinka km dok ne uradis proxy-poravnanje, bilo sta bezazleno - cak i dzek od komandi za prozore, cd player....itd. FES ti zavrsava posao.
Sta god da otkacinjes skini minus klemu ubuduce.
2. Lampica za air-bag.....moze biti bilo koji dzek u sistemu AB a ima ih 15ak svuda po kabini, moraces da trazis i cistis jedan po jedan ili ozbiljna dijagnostika da saznas koji je pa ces brze locirati....najverovatnije.
3. Koje je godiste alfa? Mozda jednostavno za spustanje drzis dugme duze od sekunde pa spusti sam do kraja ali to vazi samo za spustanje a za podizanje moras drzati prstom dok ne zatvori skroz. Zbog dece i kucica je automatsko podizanje (drzis dugme duze od sekunde pa digne prozor do kraja) ukinuto od 2002 ili sl. ili losi kontakti ili losi klizaci ili glavi negde. Da li staje prozor iako drzis dugme prstom ili ocekujes da podigne sam do kraja posle duzeg drzanja, nisi precizirao?
4. Mozda ti samo treba prilagodjavanje od prethodnih kola, koliko znam kada stavis novi set on hvata nisko pri patosu pa kako se trosi dize se ta granica.
U svakom slucaju pitaj kadaje menjan ili promeni set kvacila.
Uopste ne vidim ni po jednoj od ovih stavki da si uzeo krs, nisi naveo nista sto vec nije negde na forumu prozvakano, polako pa ces se upoznati sa kolima dok cackas i dovodis sve u stanje kako treba da je.....ako volis svoj auto.
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D
Sta god da otkacinjes skini minus klemu ubuduce.
2. Lampica za air-bag.....moze biti bilo koji dzek u sistemu AB a ima ih 15ak svuda po kabini, moraces da trazis i cistis jedan po jedan ili ozbiljna dijagnostika da saznas koji je pa ces brze locirati....najverovatnije.
3. Koje je godiste alfa? Mozda jednostavno za spustanje drzis dugme duze od sekunde pa spusti sam do kraja ali to vazi samo za spustanje a za podizanje moras drzati prstom dok ne zatvori skroz. Zbog dece i kucica je automatsko podizanje (drzis dugme duze od sekunde pa digne prozor do kraja) ukinuto od 2002 ili sl. ili losi kontakti ili losi klizaci ili glavi negde. Da li staje prozor iako drzis dugme prstom ili ocekujes da podigne sam do kraja posle duzeg drzanja, nisi precizirao?
4. Mozda ti samo treba prilagodjavanje od prethodnih kola, koliko znam kada stavis novi set on hvata nisko pri patosu pa kako se trosi dize se ta granica.
U svakom slucaju pitaj kadaje menjan ili promeni set kvacila.
Uopste ne vidim ni po jednoj od ovih stavki da si uzeo krs, nisi naveo nista sto vec nije negde na forumu prozvakano, polako pa ces se upoznati sa kolima dok cackas i dovodis sve u stanje kako treba da je.....ako volis svoj auto.
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D
- dzoni76
Sto se tice muzike original je i nema cd,nego za kasetu auto je 2002 tako pise i na staklima.Za prozore spusta se normalno ali kada treba da se podigne staklo secka i moram da pritiskam vise puta dugme i svaki put se staklo digne po santimetar.Nije menjan set kvacila ali kao sto sam rekao prvo je prazan hod do pola pa tek onda odvaja ka patosu.
- rudicmiki
- Garaža: Alfa 147 1.9 JTD
- Falcon037
- predsednik kluba

- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Što se tiče "kočenja" kod zatvaranja prozora radi se o sistemu za uklještenje. Postoji opcija na dijagnostici kojom se ova funkcija pali ili gasi pa ako je upaljena, a nemaš potreban hardver u elektornici podizača dešava se ovaj problem koji imaš.
Ovo pišem iz ličnog iskustva jer sam to jednom kod sebe aktivirao da vidim šta će da se desi pa sam imao istu situaciju.
Ovo pišem iz ličnog iskustva jer sam to jednom kod sebe aktivirao da vidim šta će da se desi pa sam imao istu situaciju.
- Super_genije
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.0 jtdm
-----------------------------
ex Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V 2003 - Lokacija: Bec Austrija
za prazan hod na kvacilu: crkao ti je najvjerovatnije cilindar na mjenjacu ili jos goreu mjenjacu. Tako je meni bilo isto. Moze biti da je i onaj u kabini, na pedali, ali vjerovatnije je ovaj drugi. Pisano je o tome naveliko. Ozraci cilindar pa vidi da li je bolje. Ako jeste onda je definitivno on.
Sto se tice dizanja stakala viewtopic.php?f=13&t=53030
Sto se tice dizanja stakala viewtopic.php?f=13&t=53030
Assumption is the mother of all fuckups
- dzoni76
Ataj drugi cilindar da li je kod nje na menjacu ili u menjacu
- Super_genije
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.0 jtdm
-----------------------------
ex Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V 2003 - Lokacija: Bec Austrija
skini akumulator i onu plastiku na kojoj stoji akumulator pa ako ga vidis ispod nosaca akumulatora onda je na mjenjacu, a ako ga ne vidis...
Assumption is the mother of all fuckups
- elas
Na menjacu je cilindar.
Generalno nisam hteo da ga uvredim ali je tako,taj auto je jako lose odrzavan takoreci nikako pa sam zato rekao da je krs.Mozda on na oko stvarno lepo izgleda ali je ustvari jadac ispod maske.
T
Generalno nisam hteo da ga uvredim ali je tako,taj auto je jako lose odrzavan takoreci nikako pa sam zato rekao da je krs.Mozda on na oko stvarno lepo izgleda ali je ustvari jadac ispod maske.
T

- rudicmiki
- elas
Ne znam ali pretpostavljam,danas se vecina estetski ulicka i uvali nekom da vadi oci sa njom.Poznato je da alfu treba lepo odrzavati ali kad se zapusti dolaze ovakvi i jos gori problemi koje treba resavati postepeno, ali iziskuje dosta para i vremena,o zivcima da ne govorim.Dodjemo na ono da je losa kako je ogovaraju oni koji je ne poznaju bas zbog slicnih primeraka koji su samo za otpad.
Meni je i dan danas zao zelene sto sam je rasturio u delove a mehanicki je bila odlicna i za ove sto se prodaju po placevima je bila kao nova.
Moguce da su kod njega samo decije bolesti koje ce se resiti ali mogu da zamislim coveka da je vozi samo jedan mesec i vec ga boli glava sta dalje i sta ce se jos pokazati kao lose.
Zar nisam upravu?
Meni je i dan danas zao zelene sto sam je rasturio u delove a mehanicki je bila odlicna i za ove sto se prodaju po placevima je bila kao nova.
Moguce da su kod njega samo decije bolesti koje ce se resiti ali mogu da zamislim coveka da je vozi samo jedan mesec i vec ga boli glava sta dalje i sta ce se jos pokazati kao lose.
Zar nisam upravu?

- rudicmiki
Ti problemi koje je on naveo su uobicajeni za auta tih godista.
Ja ne znam ima li neka alfa da joj nije tvrdo kvacilo,a da je original.
Problem sa prozorom je isto jedna od bolesti alfe.
Jednostavno,nema jeftinog auta,bez ulaganja.
A,samo takva se kod nas i prodaju.
Ja ne znam ima li neka alfa da joj nije tvrdo kvacilo,a da je original.
Problem sa prozorom je isto jedna od bolesti alfe.
Jednostavno,nema jeftinog auta,bez ulaganja.
A,samo takva se kod nas i prodaju.
- elas
Prodaju se i dobre samo ljudi odmah kazu ima i jeftinije.konkretno ja kad sam kupovao pregledao dosta i jednu od skupljih sam uzeo.Za 10 meseci presao sa njom 35000 km i nemam nikakvih problema,ni sa trapom ni kvacilom a vozim je sasvim normalno ponekad malo i zesce.Elektronika radi sasvim normalno.
Ima 10 godina starosti i ko zna koliko je presla jer je sve ponisteno na kompu...
Ima 10 godina starosti i ko zna koliko je presla jer je sve ponisteno na kompu...

- derg38
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 jtdm ,16v
Alfa Romeo 147 1.9 jtdm,16 v,Collezione,limited? - Lokacija: Zemun
Ma kupili bi ljudi skuplju al ko mi garantuje da i ta nije krs? Onda ljudi gledaju da uzmu jeftiniju pa das jos 500 do 1000 evra i sredis a ono kupis skuplju kao bolju a ono bude dres isto.Moze sto majstora da je gleda al nikad se ne zna.
Vikali ljudi mojo majci luda kupila novg Megana bacila pare,ma vraga luds,imala pare,kupila novog,vozi 12 000 godisnje i to na selu uglavnom i i auto put ,kad je kupila imala 63god. nek bude u stanju da vozi do 73 i mirna,prvih pet godina sedne naspe i vozi nista ne misli,promenila dve sijalice h7 do sad,posle tri godine i 39000 km .
Vikali ljudi mojo majci luda kupila novg Megana bacila pare,ma vraga luds,imala pare,kupila novog,vozi 12 000 godisnje i to na selu uglavnom i i auto put ,kad je kupila imala 63god. nek bude u stanju da vozi do 73 i mirna,prvih pet godina sedne naspe i vozi nista ne misli,promenila dve sijalice h7 do sad,posle tri godine i 39000 km .
- alexa
Covek dodje na forum da se posavetuje u vezi par problema,a dobije informaciju da mu je auto velika krsina... 
- dragan 666
- Garaža: alfa 147 1.9jtd
yamaha v star 650 - Lokacija: brdo
Niko nista lose ne prica samo je istina nekad bolna..jba uvek gledas sta se kupuje..
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- elas
Nisam ni spomenuo da je adresu pogresio,uvek treba da se javi nama koji smo u tom svetu za bilo kakvu pomoc.Samo sam konstatovao ono sto je cinjenica i sta je kupio.Drage volje cu mu pomoci koliko god mogu i kad god mogu,zato je forum i napravljen.
Ko ne razume neka pita....
Ko ne razume neka pita....

- alexa
Naravno da nije na pogresnoj adresi,dosao je na pravo mesto..
Samo hocu da kazem da je glupo zakljuciti preko foruma i uobicajenih kvarova i boljki da je auto krs,bez vidjenja..Umesto pomoci i motivacije je dobio konstataciju da mu je auto krs..
Samo hocu da kazem da je glupo zakljuciti preko foruma i uobicajenih kvarova i boljki da je auto krs,bez vidjenja..Umesto pomoci i motivacije je dobio konstataciju da mu je auto krs..
- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT - Lokacija: Krusevac
Ma kapiram da Elas nije imao nameru da ga uvredi, takodje stoji da se ovi problemi javljaju na bilo kom autu ali svi na gomili ipak govori o odnosu predhodnog vlasnika prema svom autu.
Moguce da i nije krs, tesko je to tvrditi na osnovu par recenica u jednom postu ali moze se tvrditi da je prethodnog vlasnika bas boleo... da je odrzava kako treba.
Moguce da i nije krs, tesko je to tvrditi na osnovu par recenica u jednom postu ali moze se tvrditi da je prethodnog vlasnika bas boleo... da je odrzava kako treba.